Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου: Φέρνει την πρώτη επιστημονική συναυλία στη χώρα μας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου φιλοξενεί την Τετάρτη 7 Ιουνίου την πρώτη επιστημονική συναυλία που πραγματοποιείται στη Κύπρο, ανοίγοντας ένα παράθυρο στη μουσική διάδραση.

Η πρωτοτυπία και η βασική αρχή της επιστημονικής συναυλίας «Πίσω από τις Μελωδίες» /“Beyond the Melodies”, είναι ο συνδυασμός ζωντανής μουσικής παράστασης και επαυξημένης πραγματικότητας με σκοπό τη δημιουργία μιας ελκυστικής και εκπαιδευτικής εμπειρίας για το κοινό. Δεδομένα κίνησης και μυϊκής δραστηριότητας των μουσικών θα συλλέγονται και θα αναλύονται σε πραγματικό χρόνο, ενώ προφορικές επεξηγήσεις θα συμβάλλουν στην περαιτέρω κατανόηση τους.

Στη συναυλία θα προβάλλεται σε μεγάλη οθόνη το ψηφιακό δίδυμο του ίδιου του μουσικού μαζί με ταυτόχρονη παρουσίαση των “μυοσκελετικών” παραμέτρων που βιώνει ο μουσικός κατά τη διάρκεια της ζωντανής παράστασης.

Έτσι, το κοινό θα απολαύσει μια ζωντανή μουσική παράσταση και παράλληλα μέσω καινοτόμων διαδραστικών τεχνολογιών, θα γνωρίσει καλύτερα τις σωματικές προκλήσεις τις οποίες υφίστανται οι επαγγελματίες μουσικοί.

Η επιστημονική συναυλία διοργανώνεται στα πλαίσια του έργου ΤΟΝΕ, (Πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Έρευνα και Καινοτομία, Δράση Marie Skłodowska-Curie, αριθμός έργου 101028715). Υποστηρικτές: Κέντρο Αριστείας CYENS και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου.

Επί σκηνής:

Χρίστος Ι. Ιωάννου (Συντονιστής)

Ο Δρ. Χρίστος Ιωάννου είναι υπότροφος του προγράμματος Δράσεις Marie Skłodowska-Curie και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Neo-Move στο Κέντρο Αριστείας CYENS. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται μεταξύ άλλων σε θέματα μυοσκελετικών και ψυχοσωματικών διαταραχών που σχετίζονται με την εργασία.

Νίκος Πίττας (Βιολί)

Ο Νίκος Πίττας είναι κορυφαίος στη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου. Μετά από πολυετή καριέρα σε Αμερική και Ευρώπη ως σολίστας και μέλος ορχηστρών παγκόσμιας κλάσης του έχουν απονεμηθεί πολυάριθμα διεθνές βραβεία. Διακρίνεται για την αφοσίωση και το πάθος του στη κλασσική μουσική.

Νικόλας Μελής (Πιάνο)

Ο Νικόλας Μελής έχει εμφανιστεί ως σολίστας και μουσικός δωματίου σε διάφορες χώρες του εξωτερικού. Του έχουν απονεμηθεί διάφορα διεθνή βραβεία και υποστηρίζεται από αρκετούς διάσημους κατασκευαστές synthesizer και εφέ όπως η Sequential και η Clavia Nord.

Υποστηρικτική Επιστημονική Ομάδα:

Φώτος Φραγκούδης, Dr Tania Karina Garcia Vite, Ευαγγελία Αθανασίου, και Χριστίνα Πάρη, μέλη της ερευνητικής ομάδας Neo-Move (Neurocognitive Management of Occupational Movement Disorders), Κέντρο Αριστείας CYENS.

Μουσικό πρόγραμμα: Camille Saint-Saëns, Costas Cacoyannis, Marios Takoushis, Manuel de Falla, Stavros Lantsias, George Karvellos, Niccolò Paganini, Isaac Albéniz

Χώρος: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου (Αίθουσα Ανδρέα Πατσαλίδη)

Ώρα έναρξης: 20:00
Διάρκεια: 60'
Είσοδος: δωρεάν

Γλώσσα παρουσίασης: Ελληνικά
Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία

Για πληροφορίες: 22 128157

www.boccf.org

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor