Απέραντη θλίψη - Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής της Action Tony Χριστοδούλου

Θλίψη στην οικογένεια της Action, καθώς έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Πέμπτης ο ιδρυτής και πρόεδρος, Tony Χριστοδούλου.

Η Action έχασε τον οραματιστή μέντορα, δάσκαλο, ηγέτη και αγαπημένο φίλο, όπως χαρακτηρίζει η εταιρεία τον αποβιώσαντα.

«Ευγενικός, σοφός, μεγαλύτερος από τη ζωή και η επιτομή της κινητήριας ενέργειας, ο Τόνι ήταν ονειροπόλος, πρωτοπόρος και αληθινός τιτάνας της βιομηχανίας των δημοσίων σχέσεων. Ξαναέγραψε και επαναπροσδιόρισε το βιβλίο κανόνων του κλάδου», αναφέρει σχετικά σε ανακοίνωσή της η Action Global Communications, η οποία θρηνεί την απώλεια του μέντορά της που απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών.

Για πάντα ριζωμένο το όνομά του στην ιστορία του PR
Ο αξέχαστος ηγέτης του οργανισμού άρχισε τη λειτουργία της Action, στο εφεδρικό δωμάτιο του οικογενειακού του σπιτιού στη Λευκωσία, το 1971, διευθύνοντας την οικογενειακή επιχείρηση για πάνω από τέσσερις δεκαετίες, επεκτείνοντας το όνομα, το δίκτυο και το χαρτοφυλάκιο πελατών της Action σε περισσότερες από 40 χώρες.

Ο Tony ενσωμάτωσε ακατάπαυστα και ανιδιοτελώς τις αξίες της σκληρής δουλειάς, της αφοσίωσης, της σοφίας, της συμπόνιας, της ανθεκτικότητας και της επιμονής που στηρίζουν τα ακλόνητα θεμέλια της Action σήμερα.

Ένας παθιασμένος αφηγητής, ο Τόνι διηγείται με χαρά αμέτρητες ιστορίες, αναμνήσεις, ανέκδοτα και αστεία. Ο γεμάτος επιρροή χαρακτήρας του γοήτευε όλους όσους συναντούσε - από συνομηλίκους στη Βουλή των Λόρδων, μέχρι σούπερ σταρ του κινηματογράφου, όπως ο Πίτερ Σέλερς. Η επιρροή του βοήθησε στη διαμόρφωση των δεδομένων των δημοσίων σχέσεων και των μέσων ενημέρωσης σε χώρες από τη Βαλτική μέχρι τα Όρη του Άτλαντα και παντού ενδιάμεσα. Το όνομά του θα μείνει για πάντα ριζωμένο στην ιστορία του PR.

Δράση σε όλες τις ηπείρους
Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, ο θάνατος του Tony θα γίνει αισθητός σε όλες τις ηπείρους, πέρα από το δίκτυο της Action.

Η δράση του επεκτάθηκε σε αμέτρητες εταιρείες, δημιουργώντας έναν φαινομενικά άπειρο όγκο ουσιαστικών συνδέσεων.

Η θλίψη θα φτάσει στη Νέα Ζηλανδία, ένα έθνος για το οποίο ο Tony υπηρέτησε ευσυνείδητα ως Επίτιμος Πρόξενος στην Κύπρο για 22 χρόνια, και τελικά ανακηρύχθηκε Μέλος του Τάγματος Αξίας της Νέας Ζηλανδίας από την Ύπατη Αρμοστεία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β'.

«Θα κατευθύνουμε το πλοίο από εδώ»

Ο Tony ακτινοβολούσε μια απίστευτη και έμφυτη ικανότητα να συνδέεται με ανθρώπους και να δημιουργεί γνήσιους και ακλόνητους δεσμούς, ανεξάρτητα από σύνορα, γλώσσες και πολιτισμούς. Αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό εξακολουθεί να ενσωματώνει το ήθος της Action σήμερα και θα συνεχίσει να καθοδηγεί την οικογένεια της Action στο μέλλον.

«Θρηνούμε για τον τραγικό θάνατο ενός ανθρώπου που σήμαινε τόσα πολλά για τόσους πολλούς, αλλά γιορτάζουμε την υπέροχη -με έμφαση στην πληρότητα- ζωή και τα επιτεύγματα ενός ανθρώπου που έδωσε σε όλους μας τόσα πολλά. Αναπαύσου εν ειρήνη, Tony - θα κατευθύνουμε το πλοίο από εδώ», αναφέρει καταληκτικά στην ανακοίνωση για την τραγική είδηση η Action.

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα