Powered by

Δεν... τρομάζουν τους ταξιδιώτες ο πληθωρισμός και η ακρίβεια

Οι πληθωριστικές πιέσεις δεν φαίνεται να φρενάρουν τα ταξίδια, τόσο διεθνώς όσο και στην Κύπρο, με τον εισερχόμενο και εξερχόμενο τουρισμό να καταγράφει ανοδικές τάσεις και με την περίοδο του Καθολικού και του Ορθόδοξου Πάσχα να ωθεί ακόμη περισσότερο την βιομηχανία των ταξιδιών.

Αυτό προκύπτει μέσα από τα όσα ανέφερε μιλώντας στο InBusinessNews o εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA), Χάρης Παπαχαραλάμπους, κληθείς να περιγράψει την εικόνα ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, αλλά και ενόψει της επερχόμενης καλοκαιρινής σαιζόν.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαχαραλάμπους, σε ό,τι αφορά τα πακέτα και τα εισιτήρια, ναι μεν στις τιμές έχουν ενσωματωθεί οι πληθωριστικές πιέσεις και το αυξημένο κόστος των καυσίμων, ωστόσο, όχι σε υπερβολικό βαθμό και σε μέγεθος που να λειτουργεί αποτρεπτικά για όσους θέλουν να ταξιδέψουν.

«Ο κόσμος θα ταξιδέψει παρά τις πληθωριστικές τάσεις. Αυτό που βλέπουμε είναι μείωση στον μέσο όρο διαμονής. Ίσως να έχουν πιο μεγάλο μπάτζετ γιατί υπολογίζουν την ακρίβεια, αλλά δεν θα ξοδέψουν περισσότερο», ανέφερε, εκτιμώντας πως τα κατά κεφαλήν έσοδα θα είναι αυξημένα γιατί οι τιμές γενικά είναι αυξημένες, αλλά δεν θα υπάρχει η ανάλογη αύξηση στις αφίξεις.

Όπως υπέδειξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ACTA, σε περίπτωση που δεν προκύψουν οποιεσδήποτε ανατροπές και απρόβλεπτα γεγονότα, το 2023 αναμένεται να είναι μία πολύ καλύτερη χρονιά από πέρσι. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, απέχουμε ακόμη από τους αριθμούς του 2019, είτε αυτό αφορά τα έσοδα είτε τις αφίξεις.

«Ο εισερχόμενος τουρισμός συνεχίζει να είναι σε καλά επίπεδα και προβλέπεται να συνεχίσει έτσι μέχρι το τέλος της σεζόν. Πάντα με μία υποσημείωση, ότι δεν θα ανατραπεί η εικόνα όπως τις προηγούμενες χρονιές», επισήμανε.

Αυτό που σε γενικότερο πλαίσιο καταγράφεται είναι πως τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι η χρονιά θα είναι καλύτερη από το 2022. «Δεν θα φθάσουμε το 2019, αλλά θα είμαστε πολύ πιο πάνω από το 2022. Κάτι που σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος των χαμένων αγορών θα το καλύψουμε», σχολίασε ο κ. Παπαχαραλάμπους.

Ειδική αναφορά έκανε στις περισσότερες πτήσεις που πραγματοποιούνται από και προς Κύπρο, από παραδοσιακές αγορές αλλά και καινούργιες. «Υπάρχει αύξηση πτήσεων από Γερμανία, Γαλλία κλπ, αλλά βλέπουμε και από άλλες χώρες να αυξάνονται, όπως η Ρουμανία και το Ισραήλ. Οι τάσεις αυτές δείχνουν να εδραιώνονται. Όμως δεν αναμένεται να καλύψουν εξολοκλήρου τα κενά από Ρωσία ή Ουκρανία», εξήγησε.

Ζητούμενο, όπως τόνισε καταληκτικά ο Χάρης Παπαχαραλάμπους, να κρατήσουμε το επίπεδο των υπηρεσιών μας παρά τις αυξήσεις και τα εμπόδια, εάν θέλουμε να έχουμε ένα ποιοτικότερο τουρισμό.

Δειτε Επισης

Great Sea Interconnector: Ενδιαφέρον και από DFC για συμμετοχή στη διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ
Πλήρες ναυτιλιακό κέντρο η Κύπρος-Τα κίνητρα και τα πλεονεκτήματα του κυπριακού νηολογίου
AstroBank: Ανοίγει νέο κατάστημα στο Δάλι-Στα πλάνα η κάλυψη κι άλλων περιοχών
Νίκος Χριστοδουλίδης: Δεν υπάρχει ναυάγιο, υπάρχουν ευθύνες… Γιατί χρειάστηκε να παρέμβω για το τερματικό
«Pronomia»: Το νέο πρωτοποριακό σχέδιο επιβράβευσης με πολλαπλά ωφελήματα από την Τράπεζα Κύπρου
Από «ανιαροί» λογιστές, πάροχοι κορυφαίας συμβουλευτικής υποστήριξης-Η αλλαγή ρόλου, ταυτότητας και κατεύθυνσης
Ocean Basket: Νέο εστιατόριο-ναυαρχίδα στο ιστορικό λιμανάκι της Πάφου
ΕΒΕ Λεμεσού: Αφυπηρετεί ο επί 25 χρόνια γενικός διευθυντής, Χρήστος Αναστασιάδης
My Creative Ideas: Ολοκληρωτικές προσεγγίσεις στο σύγχρονο μάρκετινγκ
China Spice και Montparnasse ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Έγκωμη