AstroBank: Ανοίγει νέο κατάστημα στο Δάλι-Στα πλάνα η κάλυψη κι άλλων περιοχών

Σε επέκταση του δικτύου καταστημάτων της προχωρά η Astrobank, ανοίγοντας ακόμα ένα νέο κατάστημα στο Δάλι.

Την ίδια ώρα, στα μελλοντικά πλάνα της Τράπεζας κι εφόσον το εγχείρημα αποδώσει, βρίσκεται η κάλυψη και άλλων περιοχών, όπως της δυτικής Λευκωσίας (Κοκκινοτριμιθιάς-Ευρύχου), αλλά και των Κοκκινοχωρίων.

Προχωρώντας σε μία «ανορθόδοξη» κίνηση, όπως την χαρακτήρισε ο διευθύνων Σύμβουλος της AstroBank, Αριστείδης Βουράκης, μιλώντας στο πλαίσιο γεύματος με τα ΜΜΕ, η Τράπεζα διευρύνει το δίκτυο καταστημάτων της, ανοίγοντας κατάστημα σε μία περιοχή «physical underbank», μετά το κλείσιμο υποκαταστημάτων τραπεζών.

Εντός Ιουνίου το νέο κατάστημα-«Πείραμα» για τα επόμενα
Το 15ο κατάστημα της AstroBank, το οποίο θα αποτελέσει πείραμα για την επερχόμενη λειτουργία καταστημάτων σε άλλες περιοχές, θα λειτουργήσει εντός Ιουνίου, με στόχο τη διατήρηση της έντονης παγκύπριας παρουσίας της Τράπεζας.

Ερωτηθείς για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά εξαγορές και συγχωνεύσεις στο τραπεζικό σύστημα και κατά πόσο η AstroBank μελετά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο Αριστείδης Βουράκης τόνισε ότι η Τράπεζα είναι ανοιχτή σε όλα τα ενδεχόμενα.

Αναφέρθηκε επίσης στο ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με CDB Bank, καθώς και στη γενικότερη φιλοσοφία της Τράπεζας να εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης, συνεργασιών ή ενδυνάμωσης της παρουσίας της.

Κομβική τράπεζα-Στόχος το μονοψήφιο ποσοστό ΜΕΔ
Στη διατήρησή της ως κομβική τράπεζα για το κυπριακό τραπεζικό σύστημα στοχεύει η Astrobank, στα οικονομικά αποτελέσματα της οποίας του πρώτου εξαμήνου του 2024 αναμένεται να αντανακλώνται ισχυρότερα κεφάλαια.

Όπως υπογράμμισε ο διευθύνων Σύμβουλος της AstroBank, Αριστείδης Βουράκης, η Τράπεζα μπορεί να διαδραματίσει ακόμα πιο καθοριστικό ρόλο στην εξυπηρέτηση των πελατών, καλύπτοντας τη μεγάλη πλειάδα εταιρικών πελατών.

Ένας από τους στόχους που έχει θέσει η Τράπεζα για το πρώτο εξάμηνο του 2024 είναι το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων να μειωθεί από το 15% σε μονοψήφιο, όπως επίσης η αύξηση της κεφαλαιακής επάρκειας.

Αμοιβαίο Κεφάλαιο Τακτής Λήξης (Target Maturity Fund)-Κλείδωμα καλής απόδοσης για τρία χρόνια
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο AstroBank Target Maturity Fund 2027, στο προϊόν της Τράπεζας, το οποίο επιδιώκει τη διατήρηση του αρχικού κεφαλαίου υπό την προϋπόθεση πως δεν θα υπάρξει πιστωτικό γεγονός με αθέτηση των υποχρεώσεων εκδοτών ομολόγων και λοιπών αξιογράφων του χαρτοφυλακίου κατά τη διάρκεια της τριετίας.

Πρόκειται για ένα εναλλακτικό προϊόν που λανσαρίστηκε στην ελληνική αγορά πριν περίπου 18 μήνες, το οποίο προσφέρει σε μικρούς επενδυτές την πρόσβαση σε ομολογιακό χαρτοφυλάκιο που δεν θα μπροούσαν να αγοράσουν υπό διαφορετικές συνθήκες.

Το Αμοιβαίο Κεφάλαιο επενδύει κυρίως σε επιλεγμένους εταιρικούς και κρατικούς ομολογιακούς τίτλους σε ευρώ, που δύνανται να διαπραγματεύονται σε οργανωμένες αγορές του εξωτερικού & της Κύπρου, ισοδύναμες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με μέση ληκτότητα κοντά στα τρία έτη. Βάσει της επενδυτικής στρατηγικής θα διανέμει μέρισμα στους μεριδιούχους σε μορφή μετρητών ετησίως. Το εκτιμώμενο μέρισμα προβλέπεται να είναι 3,50% σε ετησιοποιημένη βάση. Προσφέρει επαγγελματική διαχείριση και διασπορά κινδύνου ξεκινώντας από ελάχιστο κεφάλαιο €20.000.

Δειτε Επισης

Αντίστροφη μέτρηση για κατάργηση της βίζας για ΗΠΑ-Η έκκληση Χριστοδουλίδη στους υπουργούς
Αναβάθμιση μακροχρόνιας πιστοληπτικής ικανότητας Τράπεζας Κύπρου από S&Ps-Ενισχυμένη κεφαλαιακή θέση
Επεκτείνεται η επιδότηση στο ρεύμα και ο μειωμένος ΦΠΑ-Αποφασίζει σήμερα το Υπουργικό
Η Philip Morris Cyprus θέλει να μετατρέψει την Κύπρο στην πρώτη smoke-free χώρα στην Ευρώπη
Άλφα Μέγα, Σκλαβενίτης, Lidl... Η κούρσα αρχίζει
Παίρνει την τελική του μορφή το νέο Jumbo στη Λευκωσία-Πότε θα υποδεχθεί τους πρώτους του πελάτες(pics)
Ο τραπεζικός χάρτης της Κύπρου...Πώς και πόσο άλλαξε μέσα σε μια δεκαετία
Γιατί η Ευρώπη φρενάρει τους κανόνες στις τραπεζικές συναλλαγές
Μετά τις απανωτές αναβαθμίσεις βγαίνει στις αγορές με επταετές ομόλογο η Κύπρος-Στόχος η άντληση €1 δις
Ενδυναμώνεται με νέους συνεταίρους η PwC Κύπρου-Τι δηλώνει ο Φίλιππος Σώσειλος