Powered by

Barclays: Αύξηση 27% των καθαρών κερδών στο τρίμηνο ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις

Με ισχυρή κερδοφορία που ξεπέρασε τις προβλέψεις ξεκίνησε το 2023 η Barclays, καθώς οι εντυπωσιακές επιδόσεις της καταναλωτικής τραπεζικής της υπερκάλυψαν τις πιέσεις σε άλλους βασικούς κλάδους της.

Ειδικότερα, η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο αύξηση των καθαρών της κερδών κατά 27% από το ίδιο διάστημα πέρυσι στα 1,78 δισ. λίρες, την ώρα που η μέση πρόβλεψη των αναλυτών προέβλεπε 1,432 δισ.

Το προ φόρων κέρδη της Barclays ανήλθαν σε 2,6 δισ. λίρες ξεπερνώντας επίσης την εκτίμηση για 2,2 δισ. - όσα είχε καταγράψει στο περσινό πρώτο τρίμηνο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το έσοδα στο τμήμα καταναλωτών, καρτών και πληρωμών πραγματοποίησαν άλμα 47%, την ώρα που η επενδυτική και επιχειρηματική τραπεζική της εμφάνισε οριακή ανάπτυξη 1%.

Μεταξύ άλλων, τα κέρδη της Barclays στο παγκόσμιο trading υποχώρησαν 8% και στη συμβουλευτική επιχειρηματικών συμφωνιών κατά 7%.

Η Barclays επισήμανε ότι "παραμένει σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων της το 2023, με όλες τις μετρήσεις απόδοσης να είναι ευθυγραμμισμένες ή καλύτερες του guidance".

Δειτε Επισης

Βουτιά στην ιαπωνικές εξαγωγές-Κατακόρυφη πτώση στις αποστολές προς ΗΠΑ
Η δύσκολη εξίσωση της Fed και το μεγάλο δίλημμα Πάουελ για τα επιτόκια στις ΗΠΑ
Φον ντερ Λάιεν: Περίπλοκες οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ-Στόχος η επίτευξης συμφωνίας έως τις 9 Ιουλίου
Νέες κυρώσεις στον σκιώδη στόλο της Ρωσίας από το Ηνωμένο Βασίλειο...Aπαγορεύσεις σε ακόμη 20 πλοία
Επενδύσεις €76 δις από χώρες Ε.Ε. για υποδομές περιβαλλοντικής προστασίας το 2024-Τι αφορούσαν
Handelsblatt: Η Ε.Ε. είναι διατεθειμένη να δεχτεί ενιαίο δασμό 10% από τις ΗΠΑ υπό όρους
Γερμανία: Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2025-Τι προβλέπουν οι οικονομολόγοι
Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Περιορισμένος ο κίνδυνος απόκλισης από τον στόχο για τον πληθωρισμό
Oxford Economics: Οι δασμοί δεν θα περιορίσουν τις καταναλωτικές δαπάνες στην Ευρώπη
Ποιες χώρες διαθέτουν τα περισσότερα αποθέματα χρυσού-Οι μεγαλύτερες αγορές και οι μεγαλύτεροι πωλητές