Powered by

Ήπιες απώλειες στις ευρωαγορές

Με μικρές απώλειες κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα αποτελέσματα ευρωπαϊκών τραπεζικών κολοσσών στη σκιά των κλυδωνισμών που συνεχίζουν να γνωρίζουν οι περιφερειακές τράπεζας των ΗΠΑ.

Η βρετανική Barclays επιβεβαίωσε σήμερα το guidance της μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Από την πλευρά της η γερμανική Deutsche Bank ανακοίνωσε τα υψηλότερα έσοδα από το 2013, καθώς και κέρδη που αποδείχτηκαν καλύτερων των προβλέψεων της αγοράς. Καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη ανακοίνωσε και η ισπανική BBVA αντλώντας ώθηση από την ισχυρή αύξηση που κατέγραψαν τα καθαρά έσοδα από τόκους. 

Τα αποτελέσματα έρχονται ενώ τις τελευταίες ημέρες έχουν αναζωπυρωθεί οι ανησυχίες για τις περιφερειακές τράπεζες στις ΗΠΑ, με τον τίτλο της First Republic Bank να κατρακυλά χθες κατά σχεδόν 30% μετά από βουτιά 50% την Τρίτη. Η αμερικανική τράπεζα έχει ανακοινώσει μαζικές περικοπές προσωπικού, ενώ θα προχωρήσει και σε πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων προκειμένου να ενισχύσει τον ισολογισμό της.

Remaining Time-0:00FullscreenMute

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,05% στις 462,96 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει πτώση 0,3% στις 15.741,42 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,1% στις 7.456,30 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 με μικρά κέρδη 0,1% σκαρφαλώνει στις 7.862,63 μονάδες. 

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,2%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί σε ποσοστό 0,45%. 

Δειτε Επισης

Λευκός Οίκος: Δεν θα μειωθούν μονομερώς οι δασμοί στην Κίνα στο 80%
Επενδύει 10 δισ. δολάρια για να επεκτείνει τον στόλο η IAG–Παρήγγειλε 71 αεροσκάφη
Delta και Korean Air αγοράζουν το 25% της WestJet έναντι $550 εκατ.
Τραμπ: Μειώνει τους δασμούς στη Κίνα στο 80% ενόψει των εμπορικών συνομιλιών
Χρυσός: Σε ανοδική τροχιά με το βλέμμα των traders στη συμφωνία ΗΠΑ-Βρετανίας
Βουτιά 21% για τις εξαγωγές της Κίνας στις ΗΠΑ
Νέο ράλι στην αγορά crypto-Το Bitcoin έσπασε ξανά το φράγμα των 100.000 δολαρίων
Τραμπ: Πολύ μεγάλο deal η συμφωνία με Βρετανία, μας ανοίγει μια τεράστια αγορά-Τα βασικά σημεία
Η λίστα με τα προϊόντα για τα αντίμετρα της Ε.Ε. στις ΗΠΑ αξίας 95 δισ. ευρώ-Προετοιμάζει προσφυγή στον ΠΟΕ
Νέα επίθεση Τραμπ στον πρόεδρο της Fed-«Ο Πάουελ είναι ανόητος»