H Capacitor Partners νέο μέλος του TechIsland

Η Capacitor Partners, μια από τις κορυφαίες κυπριακές συμβουλευτικές εταιρείες με εξιδεικευμένη εμπειρία στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την διαχείριση ψηφιακών προϊόντων, ανακοίνωσε σήμερα την ένταξή της ως μέλος της TechIsland, ενός γρήγορα αναπτυσσόμενου οργανισμού με στόχο την ανέλιξη της τεχνολογικής βιομηχανίας στην Κύπρο.

Η Capacitor Partners έχει συνεργαστεί με επιχειρήσεις της Κὐπρου και του εξωτερικού σε βιομηχανίες όπως το λιανικό εμπόριο, ανάπτυξη λογισμικών, ενέργεια, κατασκευών και ακινήτων, μέσα ενημέρωσης, έρευνας και ανάπτυξης αλλά και με οργανισμούς του δημοσίου τομέα.

Το TechIsland, ιδρύθηκε με κύριο σκοπό να τοποθετήσει την Κύπρο στον παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη και να την μετατρέψει σε μια από τις κύριες χώρες στον τομέα της τεχνολογίας και κορυφαίο προορισμό για ταλέντα στον τομέα της τεχνολογίας. Μερικές από τις κύριες προτεραιότητες του οργανισμού είναι να καταστήσει τον κλάδο της τεχνολογίας ως τον βασικό πυλώνα για την αύξηση του ΑΕΠ, την αύξηση των φορολογικών εσόδων και την επέκταση της αγοράς εργασίας στην Κύπρο έως το 2030. Ο οργανισμός αριθμεί περισσότερα από 260 μέλη/εταιρείες τεχνολογίας που εργοδοτούν πέρα των 18,000 εργαζόμενων στην χώρα μας.

Ο Μιχάλης Τυρίμος, Διευθύνων Σύμβουλος της Capacitor Partners, σχολιάζοντας τη νέα συνεργασία δήλωσε: "Στοχεύουμε να συμβάλλουμε ενεργά στην αποστολή του TechIsland, για την ανάπτυξη του τεχνολογικού οικοσυστήματος της Κύπρου. Πιστεύουμε ότι το όραμα του οργανισμού θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στο οικονομικό και τεχνολογικό μέλλον της χώρας μας».

Ο Μάριος Γιωργούδης, Γενικός Διευθυντής της TechIsland, πρόσθεσε: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την Capacitor Partners στην οικογένεια του TechIsland. Η εμπειρία της εταιρείας στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στην διαχείριση ψηφιακών προϊόντων θα ενισχύσει σημαντικά τις συλλογικές μας προσπάθειες για τη διαμόρφωση του τεχνολογικού τοπίου της Κύπρου.”

Ως μέλος της TechIsland, η Capacitor Partners θα συνεργαστεί με άλλες επιτυχημένες εταιρείες τεχνολογίας και ενδιαφερόμενους φορείς στη χώρα για να δημιουργήσει ένα ζωντανό και καινοτόμο οικοσύστημα που θα προωθήσει την ανάπτυξη νέων ταλέντων και τη διεθνή αναγνώριση της κυπριακής τεχνολογικής βιομηχανίας.

Δειτε Επισης

Η Κύπρος στα Artemis Accords-Φιλοδοξεί να γίνει αναπόσπαστο μέρος της διεθνούς διαστημικής κοινότητας
Cyprus Fintech Summit 2024: Η συγκέντρωση που πρόκειται να πυροδοτήσει την καινοτομία και την τεχνητή νοημοσύνη
Πρώτος εταιρικός και πλέον ένας από τους σημαντικούς δωρητές του TechIsland η PwC Κύπρου
Τα αποτελέσματα της έρευνας CITEA και η ανάλυση του Δείκτη CITEA-Τα σημαντικά ευρήματα
Το λογισμικό FRCS της Prognosys Solutions επαναπιστοποιήθηκε με το XBRL
Η IBM παρουσιάζει τα Granite 3.0: Υψηλής απόδοσης μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης για επιχειρήσεις
Δυναμική παρουσία κυπριακών επιχειρήσεων πληροφορικής στην Έκθεση GITEX στο Ντουμπάι
Το cloud ERP ακολουθεί την ανάπτυξη της επιχείρησής σας-To σύστημα της Softone
Καλώδιο οπτικών ινών συνολικού μήκους 521.020 χιλιομέτρων για να συνδέσει Κύπρο, Ελλάδα, Ισραήλ, Γαλλία και Ιταλία
Samsung: Αναπτύσσει την πρώτη DRAM 24Gb GDDR7 για AI Computing επόμενης γενιάς-Tαχύτητα άνω των 40Gbps