Στα σκαριά νέες αναπτύξεις στον Άγιο Αθανάσιο

Εμπλουτίζεται με νέες αναπτύξεις ο Δήμος Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό, οι οποίες αφορούν γραφειακά και εμπορικά έργα, καθώς και δημόσιες πλατείες και πάρκα.

Ανάπτυξη μεγάλης εμβέλειας αποτελεί η πρόθεση της bbf:, η οποία ως γνωστό εξαγόρασε πρόσφατα την ΚΕΑΝ, να προχωρήσει σε επέκταση και βελτιωτικές κινήσεις του ιστορικού ακινήτου. Επιπλέον, η Medochemie «πρασινίζει» τη βιομηχανική περιοχή, ενώ σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται και η ανέγερση νέας πολυώροφης ανάπτυξης στον παραλιακό. Επίσης, στα σκαριά εδώ και χρόνια βρίσκεται και η ανέγερση εμπορικού κέντρου, ανάπτυξη που τρέχει στα σχέδια της εταιρείας Atterbury.

  • Η bbf: αναβαθμίζει το ιστορικό ακίνητο της ΚΕΑΝ

Επέκταση της ΚΕΑΝ επιδιώκει η bbf: μετά την πρόσφατη εξαγορά της.

Ο γενικός διευθυντής της bbf:, Λευτέρης Κωνσταντίνου, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο InBusinessNews υπέδειξε ότι η εταιρεία αποσκοπεί, με διάφορες επενδύσεις, να προχωρήσει σε επέκταση και βελτιωτικές κινήσεις του ιστορικού ακινήτου.

ΚΕΑΝ

«Το εργοστάσιο της KEAN απλώνεται σε πάνω από 40 στρέμματα ανατολικά της Λεμεσού, σε μία περιοχή ορόσημο, με μεγάλη αξία, στην οποία διαπιστώνονται ενδιαφέρουσες προοπτικές για επένδυση.

Διατηρώντας τον ιστορικό χαρακτήρα του τεμαχίου και σεβόμενοι τον περιβάλλοντα χώρο, θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο αναβάθμισης της όλης έκτασης. Στη φιλοσοφία της bbf: είναι ο συνδυασμός ενός ιστορικού ακινήτου με μία νέα επένδυση» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Διαβάστε εδώ: bbf: Επένδυση στην KEAN με σεβασμό στο ιστορικό ακίνητο

  • Δημόσιο πάρκο, πλατείες και πεζόδρομος

Η Medochemie αναβαθμίζει τη βιομηχανική περιοχή με τη δημιουργία δημόσιου πάρκου συνολικού εμβαδού 19.953,47 τ.μ., το οποίο θα περιλαμβάνει πλατείες, πεζόδρομο και χώρους στάθμευσης.

Πρόκειται για ένα έργο με εκτιμώμενο κόστος €2.770.000 που πήρε την έγκριση του Τμήματος Περιβάλλοντος.

Διαβάστε εδώ: Η Medochemie «πρασινίζει» και αναβαθμίζει τη βιομηχανική Αγίου Αθανασίου

Η ανάπτυξη χωροθετείται εντός της κυβερνητικής βιομηχανικής περιοχής του Δήμου Αγίου Αθανασίου και συγκεκριμένα στην ενορία Αγίου Στυλιανού σε τεμάχιο με συνολική έκταση 25,459 τ.μ.

  • Πολυώροφη γραφειακή ανάπτυξη

Σε δημόσια διαβούλευση βρίσκεται πολυώροφη γραφειακή ανάπτυξη σε τεμάχιο που εφάπτεται με τον παραλιακό δρόμο, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αγίου Αθανασίου.

anaptixi_agios_athanasios.width-750

Διαβάστε εδώ: Νέο πολυώροφο κτήριο στον παραλιακό της Λεμεσού

Το κτήριο 13 ορόφων θα περιλαμβάνει επίσης ισόγειο, μεσοπάτωμα και ένα υπόγειο όροφο όπως και χώρο στάθμευσης τριών επιπέδων (ένα ισόγειο και δύο υπόγεια). Θα περιλαμβάνει συνολικά 336 χώρους στάθμευσης οχημάτων.

Το ύψος του πολυώροφου κτηρίου θα ανέλθει στα 64 μέτρα, περίπου, από το υψόμετρο του δρόμου που εφάπτεται με αυτό στα νότια.

Σύμφωνα με την Μελέτη Επιπτώσεων στο Περιβάλλον που κατατέθηκε στην Περιβαλλοντική Αρχή, κύριος του έργου είναι η κ. Άννα Πιτσιλίδη, ενώ το εκτιμώμενο κόστος της προτεινόμενης ανάπτυξης ανέρχεται περίπου στα €20 εκατ.

  • Έρχεται νέο εμπορικό κέντρο;

Στα σχέδια της εταιρείας Atterbury είναι η ανέγερση ενός καινούριου εμπορικού κέντρου και συγκεκριμένα σε τεμάχιο πλησίον του Jumbo, στην περιοχή Λινόπετρας,

Η εν λόγω ανάπτυξη βρίσκεται στα σκαριά εδώ και αρκετά χρόνια και σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γίνει ήδη κρούση σε μεγάλες αλυσίδες του λιανικού εμπορίου και της εστίασης για ενδεχόμενη συμμετοχή τους στο πρότζεκτ.

Διαβάστε εδώ: «Φλερτ» Atterbury στη Λεμεσό-Νέα επένδυση και πληροφορίες για mall

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Atterbury δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη εμπορικών, λιανικών και οικιστικών ακινήτων στη Νότια Αφρική, στην υπόλοιπη αφρικανική ήπειρο και στην Ευρώπη.

Δειτε Επισης

Απεβίωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος της Ellinas Finance Αιμίλιος Έλληνας
Επιστρέφει τον Σεπτέμβριο το Cyber Security Conference για τέταρτη χρονιά
Μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης το e-kalathi...Καμία ένσταση, πέφτουν οι υπογραφές για την πλατφόρμα
Γιατί προχωρά σε καταστατικές αλλαγές ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου-Το σκεπτικό και πού στοχεύουν
Η μετοχική σύνθεση βασικών παικτών του κυπριακού τουρισμού-Ποιοι κατέχουν άνω του 5%
Ανέπτυξε την πρότασή του για τους κουρεμένους καταθέτες ο Αβέρωφ-«Θα παίρνουν 3%-4% επιστροφή»
Ένας παγκόσμιος επενδυτής και διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων ύψους 22 δισ. στην Great Sea Interconnector
Ε. Πική: Ανακοινώσεις ενδεχομένως σύντομα για το visa waiver των ΗΠΑ-Η σημασία της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων
Ένα πολύ καλύτερο πλαίσιο για τη λειτουργία των εταιρειών εξαγοράς και διαχείρισης πιστώσεων
Πού βρίσκεται και ποιους επηρεάζει περισσότερο ο κίνδυνος φτώχειας στην Κύπρο (πίνακες)