Στα σκαριά νέες αναπτύξεις στον Άγιο Αθανάσιο

Εμπλουτίζεται με νέες αναπτύξεις ο Δήμος Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό, οι οποίες αφορούν γραφειακά και εμπορικά έργα, καθώς και δημόσιες πλατείες και πάρκα.

Ανάπτυξη μεγάλης εμβέλειας αποτελεί η πρόθεση της bbf:, η οποία ως γνωστό εξαγόρασε πρόσφατα την ΚΕΑΝ, να προχωρήσει σε επέκταση και βελτιωτικές κινήσεις του ιστορικού ακινήτου. Επιπλέον, η Medochemie «πρασινίζει» τη βιομηχανική περιοχή, ενώ σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται και η ανέγερση νέας πολυώροφης ανάπτυξης στον παραλιακό. Επίσης, στα σκαριά εδώ και χρόνια βρίσκεται και η ανέγερση εμπορικού κέντρου, ανάπτυξη που τρέχει στα σχέδια της εταιρείας Atterbury.

  • Η bbf: αναβαθμίζει το ιστορικό ακίνητο της ΚΕΑΝ

Επέκταση της ΚΕΑΝ επιδιώκει η bbf: μετά την πρόσφατη εξαγορά της.

Ο γενικός διευθυντής της bbf:, Λευτέρης Κωνσταντίνου, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο InBusinessNews υπέδειξε ότι η εταιρεία αποσκοπεί, με διάφορες επενδύσεις, να προχωρήσει σε επέκταση και βελτιωτικές κινήσεις του ιστορικού ακινήτου.

ΚΕΑΝ

«Το εργοστάσιο της KEAN απλώνεται σε πάνω από 40 στρέμματα ανατολικά της Λεμεσού, σε μία περιοχή ορόσημο, με μεγάλη αξία, στην οποία διαπιστώνονται ενδιαφέρουσες προοπτικές για επένδυση.

Διατηρώντας τον ιστορικό χαρακτήρα του τεμαχίου και σεβόμενοι τον περιβάλλοντα χώρο, θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο αναβάθμισης της όλης έκτασης. Στη φιλοσοφία της bbf: είναι ο συνδυασμός ενός ιστορικού ακινήτου με μία νέα επένδυση» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Διαβάστε εδώ: bbf: Επένδυση στην KEAN με σεβασμό στο ιστορικό ακίνητο

  • Δημόσιο πάρκο, πλατείες και πεζόδρομος

Η Medochemie αναβαθμίζει τη βιομηχανική περιοχή με τη δημιουργία δημόσιου πάρκου συνολικού εμβαδού 19.953,47 τ.μ., το οποίο θα περιλαμβάνει πλατείες, πεζόδρομο και χώρους στάθμευσης.

Πρόκειται για ένα έργο με εκτιμώμενο κόστος €2.770.000 που πήρε την έγκριση του Τμήματος Περιβάλλοντος.

Διαβάστε εδώ: Η Medochemie «πρασινίζει» και αναβαθμίζει τη βιομηχανική Αγίου Αθανασίου

Η ανάπτυξη χωροθετείται εντός της κυβερνητικής βιομηχανικής περιοχής του Δήμου Αγίου Αθανασίου και συγκεκριμένα στην ενορία Αγίου Στυλιανού σε τεμάχιο με συνολική έκταση 25,459 τ.μ.

  • Πολυώροφη γραφειακή ανάπτυξη

Σε δημόσια διαβούλευση βρίσκεται πολυώροφη γραφειακή ανάπτυξη σε τεμάχιο που εφάπτεται με τον παραλιακό δρόμο, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αγίου Αθανασίου.

anaptixi_agios_athanasios.width-750

Διαβάστε εδώ: Νέο πολυώροφο κτήριο στον παραλιακό της Λεμεσού

Το κτήριο 13 ορόφων θα περιλαμβάνει επίσης ισόγειο, μεσοπάτωμα και ένα υπόγειο όροφο όπως και χώρο στάθμευσης τριών επιπέδων (ένα ισόγειο και δύο υπόγεια). Θα περιλαμβάνει συνολικά 336 χώρους στάθμευσης οχημάτων.

Το ύψος του πολυώροφου κτηρίου θα ανέλθει στα 64 μέτρα, περίπου, από το υψόμετρο του δρόμου που εφάπτεται με αυτό στα νότια.

Σύμφωνα με την Μελέτη Επιπτώσεων στο Περιβάλλον που κατατέθηκε στην Περιβαλλοντική Αρχή, κύριος του έργου είναι η κ. Άννα Πιτσιλίδη, ενώ το εκτιμώμενο κόστος της προτεινόμενης ανάπτυξης ανέρχεται περίπου στα €20 εκατ.

  • Έρχεται νέο εμπορικό κέντρο;

Στα σχέδια της εταιρείας Atterbury είναι η ανέγερση ενός καινούριου εμπορικού κέντρου και συγκεκριμένα σε τεμάχιο πλησίον του Jumbo, στην περιοχή Λινόπετρας,

Η εν λόγω ανάπτυξη βρίσκεται στα σκαριά εδώ και αρκετά χρόνια και σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γίνει ήδη κρούση σε μεγάλες αλυσίδες του λιανικού εμπορίου και της εστίασης για ενδεχόμενη συμμετοχή τους στο πρότζεκτ.

Διαβάστε εδώ: «Φλερτ» Atterbury στη Λεμεσό-Νέα επένδυση και πληροφορίες για mall

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Atterbury δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη εμπορικών, λιανικών και οικιστικών ακινήτων στη Νότια Αφρική, στην υπόλοιπη αφρικανική ήπειρο και στην Ευρώπη.

Δειτε Επισης

Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ