bbf: Επένδυση στην KEAN με σεβασμό στο ιστορικό ακίνητο

Επέκταση, βελτιωτικές κινήσεις και επενδύσεις με σεβασμό στην ιστορία μίας εταιρείας ενσωματωμένης στο DNA των Κυπρίων καταναλωτών, βρίσκονται ανάμεσα στα πλάνα της bbf:, η οποία απέκτησε το 100% των μετοχών της KEAN.

Μιλώντας στο InBusinessNews, ο γενικός διευθυντής της bbf:, Λευτέρης Κωνσταντίνου αναλύει το όραμά του για τη νέα εποχή στην KEAN, εξηγώντας ότι στη φιλοσοφία της εταιρείας είναι ο συνδυασμός ενός ιστορικού ακινήτου με μία νέα επένδυση που θα σέβεται τον περιβάλλοντα χώρο.

Παράλληλα, ο κ. Κωνσταντίνου διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στην επωνυμία, το προσωπικό και τη διευθυντική ομάδα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «όταν κάτι είναι επιτυχημένο και σωστά δομημένο, δεν το αλλάζεις, παρά μόνο το ενισχύεις».

Τι σηματοδοτεί η εξαγορά από την bbf: του πλήρους πακέτου μετοχών της KEAN; Ποιοι οι στόχοι σας, το όραμά σας για τη νέα εποχή στην KEAN και ποιες αλλαγές ενδεχομένως να υπάρξουν;

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η επέκταση, βελτίωση και περαιτέρω ενδυνάμωση της KEAN, χωρίς να αλλάξει οτιδήποτε στον χαρακτήρα της εταιρείας. Διατηρείται η επωνυμία, το προσωπικό και η διευθυντική ομάδα ως έχουν, καθώς όταν κάτι είναι πετυχημένο, σωστά δομημένο και δουλεύει ρολόι δεν το αλλάζεις, παρά μόνο το ενισχύεις. Θα γίνουν μόνο βελτιωτικές κινήσεις προκειμένου να διορθωθούν τυχόν αδυναμίες. Πρόθεσή μας είναι να βρεθεί η φόρμουλα να συμπορευτούν δύο εταιρείες, η μία εκ των οποίων (σ.σ. KEAN) διαθέτει επιτυχή παρουσία και ιστορία 74 ετών και η άλλη έχει λανσάρει ένα νέο brand (σ.σ. bbf:), με όραμα και αποφασιστικότητα στον στόχο για συνεχή ανάπτυξη και επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της.

Νέοι δρόμοι και επενδυτική ευκαιρία

Μετά την επιτυχημένη πορεία στον τομέα των high-end ακινήτων πώς πήρατε την απόφαση να εισέλθετε στον κλάδο της βιομηχανίας και του εμπορίου; Πώς αξιολογείτε αυτό το industry;

Παρόλο που επικεντρωνόμαστε στον τομέα των high-end ακινήτων, εντούτοις παραμένουμε ανοιχτοί σε αποδοτικές και ελπιδοφόρες επενδυτικές ευκαιρίες. Το εργοστάσιο της KEAN απλώνεται σε πάνω από 40 στρέμματα ανατολικά της Λεμεσού, σε μία περιοχή ορόσημο, με μεγάλη αξία, στην οποία διαπιστώνονται ενδιαφέρουσες προοπτικές για επένδυση.

Διατηρώντας τον ιστορικό χαρακτήρα του τεμαχίου και σεβόμενοι τον περιβάλλοντα χώρο, θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο αναβάθμισης της όλης έκτασης. Στη φιλοσοφία της bbf: είναι ο συνδυασμός ενός ιστορικού ακινήτου με μία νέα επένδυση, κάτι που εφαρμόσαμε και στο Βερεγγάρια, το οποίο θα διατηρήσει αυτούσια την εξωτερική του όψη και θα αναβαθμιστεί εσωτερικά και θα ενισχυθεί με οικιστική ανάπτυξη.

Βέβαια, είναι πρώιμο το στάδιο για να ανακοινωθεί οτιδήποτε σχετικά με τον τρόπο που θα αξιοποιηθεί ένα τεμάχιο 40.000 τ.μ., αλλά σύντομα θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα. Ουσιαστικά, όμως, η απόκτηση της KEAN από την bbf: ανοίγει νέους δρόμους σε μία ήδη επιτυχημένη πορεία.

Η επόμενη μέρα

Σε ποιο σημείο βρίσκεται επί του παρόντος η συναλλαγή (deal); Τι απομένει να γίνει και πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί;

Όπως γνωρίζετε, η KEAN ήρθε σε κατ’ αρχή συμφωνία με την bbf: για την πώληση των μετοχών της. Έχουν πέσει οι υπογραφές και η συμφωνία υπόκειται στον τυπικό έλεγχο δέουσας επιμέλειας, ο οποίος θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Αξίζει να επαναλάβουμε ότι προχωράμε στο επόμενο βήμα της συμφωνίας, χωρίς οποιαδήποτε αλλαγή στη διευθυντική ομάδα ή στους εργαζομένους. Η KEAN βρίσκεται σε όλα τα σπίτια της Κύπρου και στο DNA των καταναλωτών. Αυτό που έχουμε σκοπό να κάνουμε είναι να επενδύσουμε σε κάτι ήδη κεκτημένο προκειμένου να γίνει καλύτερο.

Να αναμένουμε και άλλες τέτοιου είδους κινήσεις/επεκτάσεις στο μέλλον; Αν ναι, σε ποιους τομείς;
Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα, καθώς η φιλοσοφία της bbf: είναι να μην είναι μονοδιάστατη. Ο τομέας των ακινήτων είναι η βάση της εταιρείας, καθώς ήδη τρέχουν με γοργούς ρυθμούς μεγάλα projects σε όλες τις πόλεις της Κύπρου, αλλά και στην Ελλάδα. Ωστόσο, αν προκύψει επενδυτική ευκαιρία σε άλλο τομέα εκτός του real estate, θα μελετήσουμε σοβαρά το ενδεχόμενο εισόδου σε μια άλλη αγορά.

Δειτε Επισης

Στοχευμένοι έλεγχοι Προστασίας Καταναλωτή σε καταστήματα πώλησης επίπλων
Kiabi: Ετοιμάζει κάθοδο στη Λευκωσία και μεγάλο άνοιγμα στο Mall of Engomi
Μειωμένες οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών-Μικρή άνοδος στην αμόλυβδη βενζίνη
Ξάνθος Σαρρής: Η επέκταση της ΕΥΡΗΚΑ και η επόμενη γενιά
Οι Υπεραγορές Αλφαμέγα ανταμείβουν τους πελάτες τους με πολυτελή πιάτα MasterChef
Το βραβείο Red Dot Design 2024 στο νέο Hyundai Santa Fe
Μειώθηκαν στο μισό τα έσοδα από τη Διώρυγα του Σουέζ
Τα υβριδικά ψαλιδίζουν τα μερίδια αγοράς των βενζινοκίνητων-Οι κορυφαίες μάρκες του τριμήνου
Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων