«Φλερτ» Atterbury στη Λεμεσό-Νέα επένδυση και πληροφορίες για mall

Επέκταση στη Λεμεσό φαίνεται να ετοιμάζει η Atterbury, διαβλέποντας μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

Το πρόσφατο μήνυμα του Henk Deist, CEO της Atterbury Europe για το 2023 πυροδότησε τη φημολογία για επερχόμενη νέα επένδυση στη Λεμεσό, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι άλλη από την πρόθεση για ανέγερση ενός καινούργιου εμπορικού κέντρου, στην ανατολική Λεμεσό.

Ευκαιρία ανάπτυξης

Η Λεμεσός εντάσσεται ξεκάθαρα στις προτεραιότητες της Atterbury Europe για το 2023.

Διαβάστε ακόμα: 

Συγκεκριμένα, στο μήνυμά του ο Deist ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι δύο μεγαλύτερες ευκαιρίες ανάπτυξής μας είναι στο Cluj της Ρουμανίας με τον Όμιλο Iulius και τη Λεμεσό της Κύπρου. Είναι βασικό να σημειώσουμε τη σημαντική πρόοδο σε αυτά τα έργα στους τομείς της απόκτησης των σχετικών δικαιωμάτων ανάπτυξης και της τραπεζικής χρηματοδότησης».

Παράλληλα, ο όμιλος πρόκειται να επικεντρωθεί στην ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης της κεφαλαιακής διάρθρωσης της μητρικής εταιρείας.

«Ελκυστική η Λεμεσός»

Το InBusinessNews επικοινώνησε με τους εκπροσώπους της Atterbury στην Κύπρο, με την Atterbury Europe να χαρακτηρίζει ελκυστική την αγορά της Λεμεσού, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο επί του παρόντος.

«Η Atterbury Europe αναζητά συνεχώς ευκαιρίες επέκτασης στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται. Η Κύπρος δεν αποτελεί εξαίρεση και η αγορά της Λεμεσού φαίνεται ελκυστική. Δεν έχουμε τίποτα οριστικό προς το παρόν να αναφέρουμε και θα επικοινωνήσουμε σχετικά με αυτό, εάν και όταν αυτό είναι απαραίτητο», επισημαίνεται σχετικά στη δήλωση του ομίλου, ο οποίος αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ της εταιρείας ανάπτυξης γης, με βάση τη Νότια Αφρική, Atterbury και ομάδας ευρωπαίων επενδυτών.

Ο όμιλος Atterbury δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη εμπορικών, λιανικών και οικιστικών ακινήτων στη Νότια Αφρική, στην υπόλοιπη αφρικανική ήπειρο και στην Ευρώπη.

Στην Κύπρο, η Atterbury Europe έχει στην ιδιοκτησία της το Mall of Cyprus μαζί με το Εμπορικό Πάρκο Σιακόλα, καθώς και το Mall of Engomi.

Ετοιμάζουν νέο mall;

Στα σκαριά βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια η ανέγερση νέου mall, στην ανατολική Λεμεσό.

Πληροφορίες του InBusinessNews κάνουν λόγο για πρόθεση δημιουργίας ενός εμπορικού κέντρου, το οποίο θα είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες των δήμων και κοινοτήτων της περιοχής.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έπεσε πριν μερικά χρόνια η απόκτηση τεμαχίου πλησίον του Jumbo, στην περιοχή Λινόπετρας, εντός του Δήμου Αγίου Αθανασίου, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει θετική κατάληξη.

Στα πλάνα των ενδιαφερομένων είναι πάντως η δημιουργία mall στην ανατολική πλευρά της Λεμεσού.

Με βάση πάντα τις ίδιες πληροφορίες, έχει γίνει ήδη κρούση σε μεγάλες αλυσίδες του λιανικού εμπορίου και της εστίασης για ενδεχόμενη συμμετοχή τους στο πρότζεκτ.

Σε συνδυασμό με την επερχόμενη επέκταση του εμπορικού κέντρου My Mall, το νέο mall αναμένεται να εμπλουτίσει σημαντικά το λιανεμπόριο της πόλης προσελκύοντας επισκέπτες από δήμους και κοινότητες, τόσο της Λεμεσού όσο και της Λάρνακας.

Δειτε Επισης

Εξορθολογισμό του ρυθμού αύξησης του κρατικού μισθολογίου ζητά η ΟΕΒ-«Να μην επιστρέψουμε στα παλιά»
Aυξήσεις 1,5% στους μισθούς μετά από 15 χρόνια-Η συμφωνία ΥΠΟΙΚ,ΣΕΚ,ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ
Αιφνιδίασαν την Λευκωσία για το τερματικό οι Κινέζοι...«Άλλα μας έδειχναν και άλλα έπραξαν τελικά»
Τέρμα οι Κινέζοι από το τερματικό στο Βασιλικό-Αποχωρούν πυροβολώντας κατά της ΕΤΥΦΑ
Φόβοι αναζωπύρωσης πληθωρισμού από το υψηλό κόστος στην παγκόσμια ναυτιλία
Επιβραδύνονται οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη
Ετοιμάζεται να βάλει το αποτύπωμα της στην Ελληνική η Eurobank-Εις Σεπτέμβριο τα σπουδαία
Στέλιος Γαβριήλ: Έτοιμη να υπογράψει τη συλλογική σύμβαση η ΟΣΕΟΚ, παράλογη η αντίδραση των συντεχνιών
Με το βλέμμα στραμμένο στο Χρηματιστήριο Αθηνών η Τράπεζα Κύπρου-«Εξετάζονται όλες οι επιλογές»
Ο Κώστας Κουμής στο InBusinessNews: Πολύ σημαντικό στον τουρισμό να εκτιμάς σωστά την παράμετρο προοπτική