Η TUI συγκεντρώνει 1,8 δισ. ευρώ για να αποπληρώσει κρατική βοήθεια

Η TUI σχεδιάζει να συγκεντρώσει 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ σε μια προσφορά δικαιωμάτων για την αποπληρωμή της κρατικής βοήθειας που έλαβε για την πανδημία και για να ενισχύσει τον ισολογισμό της.

Η ταξιδιωτική εταιρεία θα προσφέρει περίπου 328,9 εκατομμύρια νέες κοινές μετοχές με αναλογία εγγραφής οκτώ νέων μετοχών για κάθε τρεις υπάρχουσες μετοχές, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση την Παρασκευή. Η τιμή εγγραφής των 5,55 ευρώ ανά νέα μετοχή αντιπροσωπεύει μια έκπτωση περίπου 39,85% στην τιμή που είχε προηγουμένως αναφέρει η TUI.

Η πώληση θα αποφέρει στην ταξιδιωτική εταιρεία καθαρά έσοδα περίπου 1,75 δισεκατομμυρίων ευρώ, πράγμα που θα επιτρέψει στην TUI να αποπληρώσει τη βοήθεια που χορηγήθηκε στο απόγειο της πανδημίας. Η εταιρεία έλαβε περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια ευρώ ως στήριξη, από τα οποία δεν είχε ακόμη αποπληρώσει ούτε τα μισά. Τα ταξίδια παγκοσμίως έχουν επανέλθει δυναμικά και η TUI είπε ότι η "ενθαρρυντική" δυναμική κρατήσεων που αναφέρθηκε στα μέσα του περασμένου μήνα συνεχίστηκε.

Ο μεγαλύτερος επενδυτής της TUI, η Unifirm, ελέγχεται από την οικογένεια του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Αλεξέι Μορντάσοφ, στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο οποίος κατέχει έμμεσα το 30,91% στην εταιρεία. Η TUI είπε ότι λόγω του καθεστώτος κυρώσεων, δεν μπορεί να συμμετάσχει στο ζήτημα των δικαιωμάτων και δεν θα του παραχωρηθούν δικαιώματα συνδρομής.

Η εταιρεία είπε τον Δεκέμβριο ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή 420 εκατομμυρίων ευρώ σιωπηρής συμμετοχής και για τη μείωση της πιστωτικής διευκόλυνσης από την κρατική επενδυτική τράπεζα της Γερμανίας, βήματα τα οποία φέρνει τώρα εις πέρας.

Δειτε Επισης

Αμετάβλητα τα επιτόκια από Τράπεζα της Ιαπωνίας, μειώνει τις αγορές ομολόγων
Βάζει γκολ στα έσοδα της Γερμανίας από τον τουρισμό το Euro 2024-Αναμένει ώθηση ενός δισ. ευρώ
Μειώνει τις αγορές ομολόγων η κεντρική τράπεζα Ιαπωνίας-Πέφτει το γεν
Γέλεν: Οι μισθοί δεν αποτελούν πλέον απειλή για τον πληθωρισμό
Υποχωρούν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τη δήλωση Fed για μόνο μία μείωση επιτοκίων
Κίνα: Ένεση ρευστότητας €250 εκατ. στο τραπεζικό σύστημα
Χρυσός: Τα παγκόσμια αποθέματα εξαντλούνται και αυξάνεται η τιμή του
Πάουελ: Δεν έχουμε ακόμα αυτοπεποίθηση για μείωση επιτοκίων-Η οικονομία πάει καλά
Η απάντηση της Ρωσίας στις νέες κυρώσεις-Τέλος δολάριο και ευρώ στο Χρηματιστήριο
DBRS: Ο επόμενος προϋπολογισμός θα καταδείξει νέες προτεραιοτήτες της Ε.Ε.