Το μέλλον των ψηφιακών πληρωμών και η ηθικότητα του ΑΙ

Ο κλάδος των πληρωμών έχει υποστεί σημαντικό μετασχηματισμό, με την ταχεία εμφάνιση εναλλακτικών παρόχων ψηφιακών πληρωμών. Το ταξίδι των ψηφιακών εταιρειών πληρωμών και τι μέλλει γενέσθαι για να διατηρήσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα αποτέλεσαν βασικά θέματα συζήτησης πάνελ που φιλοξένησε το Banking, Forum & FinTech EXPO παρουσίασε η Logicom Solutions.

O Mark Curmi, CEO της Trumia είπε πως στόχος για τον Οργανισμό του είναι να παρέχει απλές τραπεζικές συναλλαγές και να κατανοεί την πλευρά του καταναλωτή. «Επιθυμούμε να του δώσουμε αυτή την εμπειρία», είπε, κάνοντας μια σύντομη παρουσίαση της εταιρείας.

Μίλησε για τα κριτήρια επιλογής των συνεργατών και την προσέγγιση που θέλουν να ακολουθήσουν ως ομάδα, στη βάση της οποίας είναι, εξήγησε, «το να βάζουμε τον καταναλωτή στο κέντρο». «Έτσι», πρόσθεσε, «σκεφτήκαμε με ποιον να συνεργαστούμε. Τους πρώτους πέντε μήνες εξετάσαμε τους προμηθευτές και φέραμε αυτούς που είχαν νόημα για εμάς».

Ο Νίκος Κινινής, Global Head of Risk and Payment Operations, Libertex σχολίασε το πώς γίνεται η αξιοποίηση των ψηφιακών καναλιών, τα οποία και «μας βοήθησαν να πάμε σε αυτές τις χώρες και σε αυτούς τους πελάτες με πιο γνώριμες γι’ αυτούς μεθόδους πληρωμών, που ήδη γνώριζαν και να τους διδάξουμε νέους τρόπους πληρωμών».

Είπε ακόμη πως η εταιρεία προβαίνει σε μεγάλη έρευνα της κάθε αγοράς για να κατανοήσει την κουλτούρα του πελάτη σε σχέση με λύσεις πληρωμών ώστε να προσαρμοστεί και αναλόγως να του δώσει τις καλύτερες επιλογές

Η Ilze Petersone, Subject Expert, Resident Consultant & Associate for Governance, Risk and Compliance της eBOS έριξε φως στους κινδύνους του ΑΙ διαχωρίζοντάς τους σε διάφορους μεταξύ των οποίων αυτοί που σχετίζονται με το GDPR, την ασφάλεια και την ηθική. Σχετικά με τον τρίτο κίνδυνο, αυτόν του ήθους είπε πως υπάρχει άμεση σχέση με τα πνευματικά δικαιώματα, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ιδιωτικότητα.

Τα πιο πάνω ήδη συζητούνται σε επίπεδο ευρωπαίων ηγετών, είπε και πως δεν αποκλείεται να υπάρξουν περιορισμοί και απαγορεύσεις σε λύσεις που παραβιάζουν τα πιο πάνω.

Την συζήτηση συντόνισε η Ιωάννα Χίνη, Senior Manager, Strategy and Consulting, της Accenture

Δειτε Επισης

Πολιτική δέσμευση για συμμετοχή της Κ.Δ. στο μετοχικό κεφάλαιο του GSI-Τι είπε ο Χριστοδουλίδης στον Μητσοτάκη
Μόνο με κάρτα θα μπαίνουν και θα παίζουν οι παίκτες στα καζίνο της Κύπρου από το 2025-Πώς θα λειτουργεί το σύστημα
Nicosia Mall: Το success story του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Κύπρου
Τι λέει για πιθανή συμμετοχή της Κ.Δ. στο μετοχικό κεφάλαιο του Great Sea Interconnector το επιχειρείν
Στον αστερισμό της Eurobank με ηχηρή επικρότηση η Ελληνική-Ευοίωνο μέλλον με νέες προοπτικές και ευκαιρίες
Αναβάθμισε την Ελληνική ο Moody’s-Θετικές προοπτικές και οφέλη από την εξαγορά από Eurobank
Η σύνθεση των Επιτροπών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας
Σχεδόν βέβαιο ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια
Συνεχίζει στην προεδρία του Δ.Σ. της Ελληνικής ο Πέτρος Χριστοδούλου-Ποιος εξελέγη αντιπρόεδρος
Ο Μιχάλης Λούης CEO της Ελληνικής Τράπεζας-Διορισμός με άμεση ισχύ από το Διοικητικό Συμβούλιο