Standard & Poor's: Διατηρεί την αξιολόγηση «ΑΑ» της Γαλλίας, με αρνητικές προοπτικές

Την αξιολόγηση "ΑΑ" για το γαλλικό δημόσιο χρέος, διατήρησε την Παρασκευή ο Standard & Poor's, αν και παράλληλα διατήρησε τις προοπτικές του χρέους αρνητικές.

"Η επιβεβαίωση των αξιολογήσεών μας υποστηρίζεται εν μέρει από την προσδοκία μας ότι το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα μειωθεί από το 2025, αν και πολύ σταδιακά", τονίζει σε ανακοίνωσή του ο αμερικανικός οίκος.

Η αρνητική προοπτική αντανακλά την άποψή του S&P για αβεβαιότητα που σχετίζεται με τις προβλέψεις τoυ για τα δημόσια οικονομικά της Γαλλίας, «εν μέσω των υψηλών, αν και αργά μειούμενων, δημοσιονομικών ελλειμμάτων και του αυξημένου χρέους της γενικής Κυβέρνησης".

Ο S&P αναφέρει ότι διατήρησε την αρνητική προοπτική επειδή "εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι για τις δημοσιονομικές προβλέψεις μας, οι οποίοι θα μπορούσαν, αν συμβούν, να μειώσουν περαιτέρω τη δημοσιονομική ευελιξία της Γαλλίας".

Αναφέρει ότι σε αυτούς τους κινδύνους περιλαμβάνονται "δυνητικά ασθενέστερες οικονομικές επιδόσεις, που προκύπτουν για παράδειγμα από αυστηρότερες συνθήκες χρηματοδότησης και από την συνεχιζόμενη αβεβαιότητα στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή οικονομία», ή από αυξημένη πολιτική διαταραχή που θα μπορούσε να περιπλέξει την εφαρμογή της πολιτικής.

Ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire ανέφερε σε δήλωσή του ότι η απόφαση του S&P "είναι συνεπής με τις επιλογές που έχει κάνει η Κυβέρνηση για τα δημόσια οικονομικά της".

"Περισσότερο από ποτέ παραμένουμε δεσμευμένοι να μειώσουμε τις δημόσιες δαπάνες και να επιταχύνουμε τη μείωση του χρέους μας", πρόσθεσε, λέγοντας ότι από αυτό εξαρτάται η "ανεξαρτησία της Γαλλίας και οι εθνικές και ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της".

Δειτε Επισης

Η Eurostar ακυρώνει το 25% των δρομολογίων των τρένων-Χάος στο γαλλικό σιδηροδρομικό δίκτυο
Έρευνα ΕΚΤ: Σταθεροποιήθηκαν οι προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό
Ε.Ε.: Μεταβιβάζει €1,5 δις από τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην Ουκρανία
Βιντεοπαιχνίδια: Έτοιμη για ανάκαμψη η παγκόσμια αγορά-Έρχονται νέες πλατφόρμες
Γέλεν: Οι ΗΠΑ δεν είναι υπέρ ενός παγκόσμιου φόρου στους δισεκατομμυριούχους
Ομόλογα: Υψηλός τζίρος και προσδοκίες για νέα μείωση επιτοκίων
Scope: Στα €93 δις οι εκδόσεις ομολόγων ESG από ευρωπαϊκές εταιρείες το πρώτο εξάμηνο
Βουτιά στα cryptos καθώς εξαπλώνεται το sell off της Wall Street
Χαμηλό πέντε μηνών για τις επιχειρήσεις στην ευρωζώνη λόγω Γερμανίας
ΗΠΑ: Σε υψηλό 28 μηνών ο δείκτης υπηρεσιών PMI τον Ιούλιο-Συρρικνώθηκε η μεταποίηση