Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Standard & Poor's: Διατηρεί την αξιολόγηση «ΑΑ» της Γαλλίας, με αρνητικές προοπτικές

Την αξιολόγηση "ΑΑ" για το γαλλικό δημόσιο χρέος, διατήρησε την Παρασκευή ο Standard & Poor's, αν και παράλληλα διατήρησε τις προοπτικές του χρέους αρνητικές.

"Η επιβεβαίωση των αξιολογήσεών μας υποστηρίζεται εν μέρει από την προσδοκία μας ότι το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα μειωθεί από το 2025, αν και πολύ σταδιακά", τονίζει σε ανακοίνωσή του ο αμερικανικός οίκος.

Η αρνητική προοπτική αντανακλά την άποψή του S&P για αβεβαιότητα που σχετίζεται με τις προβλέψεις τoυ για τα δημόσια οικονομικά της Γαλλίας, «εν μέσω των υψηλών, αν και αργά μειούμενων, δημοσιονομικών ελλειμμάτων και του αυξημένου χρέους της γενικής Κυβέρνησης".

Ο S&P αναφέρει ότι διατήρησε την αρνητική προοπτική επειδή "εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι για τις δημοσιονομικές προβλέψεις μας, οι οποίοι θα μπορούσαν, αν συμβούν, να μειώσουν περαιτέρω τη δημοσιονομική ευελιξία της Γαλλίας".

Αναφέρει ότι σε αυτούς τους κινδύνους περιλαμβάνονται "δυνητικά ασθενέστερες οικονομικές επιδόσεις, που προκύπτουν για παράδειγμα από αυστηρότερες συνθήκες χρηματοδότησης και από την συνεχιζόμενη αβεβαιότητα στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή οικονομία», ή από αυξημένη πολιτική διαταραχή που θα μπορούσε να περιπλέξει την εφαρμογή της πολιτικής.

Ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire ανέφερε σε δήλωσή του ότι η απόφαση του S&P "είναι συνεπής με τις επιλογές που έχει κάνει η Κυβέρνηση για τα δημόσια οικονομικά της".

"Περισσότερο από ποτέ παραμένουμε δεσμευμένοι να μειώσουμε τις δημόσιες δαπάνες και να επιταχύνουμε τη μείωση του χρέους μας", πρόσθεσε, λέγοντας ότι από αυτό εξαρτάται η "ανεξαρτησία της Γαλλίας και οι εθνικές και ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της".

Δειτε Επισης

Βλέπει να υπάρχει μεγάλο μέλλον και αυξάνει περαιτέρω την παραγωγή φυσικού αερίου το Κατάρ
Ισχυρή υποστήριξη στην Βουλγαρία και μόνο θέμα χρόνου η ένταξή της στη ζώνη του ευρώ
Fitch: Αργά εντός 2024 και μέχρι το 2027 η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας
Αμερικανικές κυρώσεις για Ρωσία: Νέοι εμπορικοί περιορισμοί σε 93 οντότητες
Κίνα-Ε.Ε. συζήτησαν συνεργασία στον τομέα των αυτοκινήτων και των πρώτων υλών
Και τουρκική εταιρεία στο 13ο πακέτο κυρώσεων της Ε.Ε. για την Ρωσία-Τι περιλαμβάνει
Στη Φρανκφούρτη η έδρα της νέας αρχής κατά ξεπλύματος βρώμικου χρήματος της Ε.Ε.
Νέα άνοδος για το αργό εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης στη Μέση Ανατολή
Κυρώσεις ΗΠΑ σε πάνω από 500 οντότητες συνδεόμενες με «πολεμική μηχανή» Ρωσίας
Αυξήθηκαν τον Ιανουάριο οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ