Φ. Φιλής: Συμπληρώθηκε η θητεία του Κύπριου Προέδρου Ένωσης Ευρωπαίων Πλοιοκτητών

Ο Προέδρος και ο Γενικός Διευθυντής του Επιμελητηρίου, κκ. Θέμης Παπαδόπουλος και Θωμάς Καζάκος, συμμετείχαν σαν μέρος της Κυπριακής αντιπροσωπίας, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση και Συνάντηση Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ευρωπαίων πλοιοκτητών (European Shipowners’ Community Associations - ECSA), η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στις 14 Δεκεμβρίου 2023, κάτω από την προεδρία του Κύπριου πλοιοκτήτη, κ. Φίλιππου Φιλή, συζητώντας τρέχοντα θέματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ναυτιλία.

Ανάμεσα στα κύρια θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου, ήταν οι στρατηγικές προτεραιότητες πολιτικής της Ένωσης για το 2024-2029 προς αντιμετώπιση των προκλήσεων και διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ναυτιλίας σε σχέση με το διεθνή ανταγωνισμό, ενόψει των επερχόμενων εκλογών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το διορισμό της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2024.

filiseu2

Κατά τη Γενική Συνέλευση, ο κ. Φιλής τιμήθηκε από το Διοικητικό της Συμβούλιο, για την πολύ επιτυχημένη θητεία του ως Πρόεδρος της Ένωσης τα τελευταία δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια της οποίας, συνείσφερε σημαντικά με προσωπική εμπλοκή, αφοσίωση και υποδειγματική ηγεσία, στην επίτευξη σημαντικών στόχων, ενισχύοντας την πρόοδο και περαιτέρω ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ναυτιλίας.

Επίσης, ο Γενικός Διευθυντής του Επιμελητηρίου, κ. Θωμάς Καζάκος, επανεκλέγηκε ομόφωνα για τέταρτη κατά σειρά φορά, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Κρατικών Ενισχύσεων της Ένωσης, συνεχίζοντας έτσι την έμπρακτη συμμετοχή της Κύπρου και του Επιμελητηρίου στη χάραξη της Ευρωπαϊκής Πλοιοκτητικής φορολογικής πολιτικής, μέσω των εργασιών της Επιτροπής.

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα