Elysée Irrigation Ltd: H πρασινη δυναμη

Η Elysée είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με πάνω από 40 χρόνια στην αγορά και περισσότερους από 220 εργαζόμενους. «Είμαστε από τους κορυφαίους στον κόσμο κατασκευαστές και προμηθευτές συστημάτων σωληνώσεων για αγροτικές εφαρμογές, χώρους πρασίνου, κατασκευές και δίκτυα υποδομών αλλά και βιομηχανικές αναπτύξεις», επισημαίνει ο CEO, Πάνος Πρωτοπαπάς. Παράλληλα, παραθέτει τους τρόπους με τους οποίους υλοποιείται η δέσμευση της εταιρείας να καταστεί πράσινος ηγέτης.

Στην Elysée έχουμε δύο κεντρικές μονάδες παραγωγής, το Τμήμα Παραγωγής Εξαρτημάτων και το Τμήμα Παραγωγής Σωληνώσεων.

Το Τμήμα Παραγωγής Εξαρτημάτων αποτελείται από 60 και πλέον μηχανές παραγωγής τεχνολογίας Double Injection και Co-Injection, οι οποίες είναι ιδανικές για παραγωγή πράσινων προϊόντων, έχοντας χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα. Το Τμήμα Παραγωγής Σωληνώσεων συνίσταται από 12 γραμμές παραγωγής σωλήνων PVC και λάστιχων PE (πολυαιθυλενίου).

Παράλληλα, στο πλαίσιο της βέλτιστης εξυπηρέτησης των πελατών μας στο εξωτερικό, διατηρούμε δύο μονάδες παραγωγής σωληνώσεων ύδρευσης και άρδευσης στον Λίβανο και στην Αίγυπτο.

Στην Κύπρο και στον κόσμο

Η κυπριακή αγορά εξυπηρετείται από έξι καταστήματα του brand μας σε Λάρνακα, Φρέναρος, Λεμεσό, Πάφο, Εργάτες και από το νέο μας κατάστημα στον Στρόβολο, στα φώτα Elysée. Το διεθνές δίκτυο των επιλεγμένων συνεργατών μας καλύπτει πάνω από 65 χώρες - αγορές σε Ευρώπη, Αμερική, Αφρική, Ωκεανία και Ασία. Για την άμεση ανταπόκριση στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς, έχουμε επεκτείνει τις δραστηριότητές μας, δημιουργώντας στρατηγικές συνεργασίες και τέσσερα κέντρα διανομής στην Αυστρία, τη Ρωσία, τον Λίβανο και την Αίγυπτο.

Η επιτυχημένη στρατηγική μας και στις αγορές του εξωτερικού, σε συνδυασμό με τα πλέον αξιόπιστα και καινοτόμα προϊόντα μας, έχει αναγνωρισθεί με τέσσερα Βραβεία Εξαγωγών (2003, 2008, 2012 και 2016) και δύο Ειδικά Βραβεία Εξαγωγών (2002 και 2021).

Οι στόχοι που έχουμε θέσει ως εταιρεία είναι μεγαλεπήβολοι, αλλά το όραμα και οι αξίες μας, σε συνδυασμό με το δεκαετές στρατηγικό πλάνο που έχουμε θέσει, με ορίζοντα το 2029, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα μας βοηθήσουν να τους πετύχουμε

Η πρόταση: Να είμαστε πράσινοι ηγέτες παγκόσμια με καινότομα, έξυπνα κι εύχρηστα συστήματα σωληνώσεων, δηλώνει ξεκάθαρα το πού θέλουμε να δούμε την εταιρεία μας στο τέλος της δεκαετίας, σε λίγα χρόνια.

Πυλώνες στρατηγικής

Η στρατηγική για την επίτευξη του οράματός μας αποτελείται από έξι πυλώνες, εξίσου σημαντικοί όλοι τους και ο καθένας τους με ξεχωριστό πλάνο δράσης, ενεργειών, χρονοδιαγραμμάτων και στόχων:

 • Ενίσχυση και υπεροχή της εμπορικής μας τοποθέτησης (τοπικώς και διεθνώς)
 • Ενίσχυση της εταιρικής επικοινωνίας (τοπικώς και διεθνώς)
 • Great place to work (καλλιέργεια κουλτούρας, ανάπτυξη ανθρώπων και λειτουργικών διαδικασιών με σκοπό τη βελτίωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας)
 • Green Elysée (ολιστική προσέγγιση της εταιρείας σε θέματα περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας)
 • Smart Elysée (χρήση ψηφιακής τεχνολογίας στην παραγωγή, στα logistics και στα προϊόντα)
 • Καινοτομία (ανάπτυξη καινοτόμων και εύχρηστων λύσεων, βασισμένων στις ανάγκες του πελάτη).

Έρευνα & ανάπτυξη

Συνεχής βελτίωση και καινοτομία σε όλους τους στρατηγικούς μας πυλώνες είναι ο δρόμος που ακολουθούμε. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που αναβαθμίζουμε συνεχώς τα υπάρχοντα προϊόντα μας και αναπτύσσουμε νέα, διασφαλίζοντας ότι ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών μας.

Γι’ αυτό τον λόγο έχουμε αναπτύξει το δικό μας Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης αλλά και Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας, κύρια καθήκοντα των οποίων είναι να μεγιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητα, την ανθεκτικότητα και την ευκολία χρήσης κάθε προϊόντος, προσθέτοντας νέες χρήσιμες και καινοτόμες λειτουργίες.

Οι παραπάνω ενέργειες, σε συνδυασμό με τη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας στην παραγωγή, μας δίνουν τη δυνατότητα να προσφέρουμε στους πελάτες μας καινοτόμα, έξυπνα, εύχρηστα, βραβευμένα, κατοχυρωμένα με διπλώματα ευρεσιτεχνίας και αναγνωρισμένα με διεθνείς πιστοποιήσεις προϊόντα στους πελάτες μας.

Green Elysée

Στο πλαίσιο της δεκαετούς στρατηγικής μας, στην Elysée αναγνωρίζουμε ότι οι επιχειρήσεις έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην κλιματική αλλαγή και μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμησή της. Για τον λόγο αυτό, έχουμε θέσει στη στρατηγική μας τον 4o πυλώνα, Green Elysée, για να οδηγηθούμε τελικά σε ένα μοντέλο κυκλικής οικονομίας.

Αυτό αποτελεί μια απόδειξη της δέσμευσής μας για ποιότητα, για εκπλήρωση των στόχων της βιωσιμότητας και ταυτόχρονα της απόφασης να καταστούμε πράσινος ηγέτης και υποδειγματικό πρότυπο για άλλες κυπριακές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Πράσινη στρατηγική

Οι ενέργειες της Elysée για την υλοποίηση του οράματός της να είναι πράσινος ηγέτης, συνοψίζονται στις παρακάτω δραστηριότητες:

 • Αποτύπωμα άνθρακα: Είμαστε από τις πρώτες εταιρείες στην Κύπρο που από το 2020 δημοσιεύουμε ετήσιες αναφορές σχετικές με το αποτύπωμα του άνθρακα, με απώτερο σκοπό την ελαχιστοποίησή του.
 • Πράσινη ενέργεια: Αυτή τη στιγμή το 30% της ενέργειας που καταναλώνουμε είναι πράσινη, η οποία παράγεται από τα φωτοβολταϊκά συστήματα στις εγκαταστάσεις μας. Στόχος είναι να καλύψουμε το σύνολο της ενέργειας που καταναλώνουμε με χρήση ανανεώσιμων πηγών.
 • Μηδέν απόβλητα: Στόχος μας είναι η επίτευξη του 0% σε μη διαχειρίσιμα απόβλητα, που προκύπτει από τις επιχειρησιακές μας λειτουργίες.
 • Κυκλική οικονομία: Αναπτύξαμε και ξεκινήσαμε με επιτυχία τη λειτουργία της μονάδας ανακύκλωσης πλαστικών και μετατροπής του ανακυκλωμένου υλικού σε προϊόν έτοιμο προς χρήση. Το σύστημα λειτουργεί αυτή τη στιγμή με δυναμική μεγαλύτερη των 200 τόνων.
 • Κυκλικά προϊόντα: Εξέλιξη, παραγωγή και πώληση προϊόντων κυκλικής οικονομίας.
 • Πράσινη πολιτική: Σε συνεργασία με τα Υπουργεία Γεωργίας, Εμπορίου και το CYS, έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες για

- Δημιουργία εθνικού προτύπου δέσμευσης άνθρακα από δενδροφυτεύσεις κι εθνικών προτύπων για τον ορισμό των κυκλικών προϊόντων.

Θέλουμε πραγματικά να εξελιχθούμε σε πρωτοπόρους που δείχνουν τον δρόμο προς την κυκλική οικονομία. Αυτό είναι εμφανές όχι μόνο από τις τρέχουσες προσπάθειές μας, αλλά και από το πάθος μας να ανακαλύψουμε περισσότερους τρόπους για να κάνουμε τη Γη ένα καλύτερο μέρος για να ζει κανείς.

Εταιρικά στοιχεία

CEO: Πάνος Πρωτοπαπάς

Προσωπικό: 225 άτομα

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Πενταδακτύλου 5, 2643, Βιομηχανική Περιοχή Εργατών, Λευκωσία

Κεντρικό τηλέφωνο: 22455000

E-mail: elysee@elysee.com.cy

Ιστοσελίδα: elysee.com.cy

Δειτε Επισης

Τα 10+1 tips για το μέλλον της κυπριακής βιομηχανίας
Α.Π. Γεωργιάδης Λτδ: Με ασφάλεια και ευθύνη
Muskita Aluminium Industries: Στις πρώτες του κοσμου
VitaTrace Nutrition: Σε ρόλο πρωταγωνιστη