Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Με πρωτοβουλία ΚΕΒΕ προβολή της ανώτερης εκπαίδευσης της Κύπρου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Παρουσίαση των κυπριακών Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων με στόχο την προβολή της Κύπρου ως Διεθνές και Περιφερειακό Κέντρο Εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη στις 25 και 27 Νοεμβρίου 2023.

Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση ειδικής αποστολής με τη συμμετοχή των κυπριακών Πανεπιστημίων ανήκει στο Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) και στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΕΒ, και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εμπορικό Κέντρο της Κύπρου στην Αθήνα και τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Μαθητές, γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσου παρουσιάσεις και διαλέξεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση της Κύπρου και να έχουν κατ’ ιδίαν επαφές με τους εκπροσώπους των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Την ίδια ώρα, κατά τη διάρκεια των διαφόρων επαφών, επισημάνθηκε ο μεγάλος αριθμός των φοιτητών που φοιτούν στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου και προέρχονται από την Ελλάδα ο οποίος υπερβαίνει τις 18.000 χιλιάδες και οι προοπτικές για τον Ελλαδικό χώρο που παρουσιάζονται ακόμη πιο ευοίωνες σε ό,τι αφορά τη φοίτηση στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν για τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα κυπριακά Πανεπιστήμια, τα οποία λειτουργούν με βάση την κυπριακή νομοθεσία και τυγχάνουν αναγνώρισης σαν ομοταγή και ισότιμα ως προς τα Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Τονίσθηκαν επίσης τα επιπλέον κίνητρα όπως είναι το οικείο περιβάλλον της Κύπρου προς τους Ελλαδίτες φοιτητές, η γλώσσα, η κουλτούρα, το ασφαλές περιβάλλον και βεβαίως η πολύ καλή ποιότητα σπουδών που προσφέρεται από το σύνολο των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, δημοσίων και ιδιωτικών.

Οι προοπτικές για τον ελλαδικό χώρο, παρουσιάζονται ιδιαίτερα ευοίωνες σε ό,τι αφορά τη φοίτηση στην Κύπρο και οι προσπάθειες θα συνεχίσουν με την ενημέρωση των ενδιαφερομένων και σε άλλους Νομούς και Νομαρχίες της Ελλάδας.

Να σημειωθεί ότι στην αποστολή συμμετείχαν το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), το Πανεπιστήμιο Frederick, το Ευρωπαϊκό

Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, το Πανεπιστήμιο UClan Cyprus, το University of Limassol, και το American University of Beirut – Mediterraneo τα Ερευνητικά Κέντρα, The Cyprus Institute και το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Το ενδιαφέρον που έχει επιδειχθεί από το κοινό (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς συμβούλους, Συνομοσπονδίες Γονέων) ήταν τεράστιο, υπερβαίνοντας ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των διοργανωτών.

Δειτε Επισης

Bioland Energy Group: Υποψήφια στα INBusiness Awards στην κατηγορία «Επιχείρηση»
Aphrodite Hills Resort και Όμιλος PERHA στηρίζουν το έργο του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή»
Support Pink: Το Bean Bar στo πλευρό της Europa Donna Κύπρου
Επιχειρηματικός διαγωνισμός του Institute of Chartered Accountants in England and Wales στο Παν. Κύπρου
Sunil Kapoor: Επιδιώκει ενίσχυση της δυναμικής της με νέα πλοία η ÖL Shipping Group
MSPS Κύπρου: Ξεκίνημα νέας εποχής με ανανεωμένη ταυτότητα και φιλοσοφία
Logicom: Σημαντική αύξηση κύκλου εργασιών και κέρδους που αναλογεί στους μετόχους
Infocredit Group: Βραβείο Best KYC Solution 2024 στα φετινά Sigma Eurasia Awards
Ημέρα ενημέρωσης για τις σπουδές στο ΤΕΠΑΚ
Celestyal-Ναυτική Ακαδημία Κύπρου: Μνημόνιο Συνεργασίας για πλήρεις υποτροφίες σε μαθητευόμενους