Παντελής και Γιώργος Λεπτός: Αναπτυξιακό όραμα με εφόδια από τον Μιχαλάκη Λεπτό (vid)

Βραβείο «Business Leader» στην κατηγορία «Ακίνητα/Κατασκευές/Ανάπτυξη Γης» απέσπασαν οι Παντελής και Γιώργος Λεπτός, συμπρόεδροι του Ομίλου Εταιρειών Λεπτός, στα 10α ΚΕΒΕ Business Leader Awards.

Τα βραβεία πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου στο Hilton Nicosia, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου.

Διαβάστε ακόμα:

«Αν και υπάρχουν πολλοί σταθμοί στην επαγγελματική μου καριέρα, θεωρώ ότι το μεγαλύτερο μου επίτευγμα είναι η δημιουργία του Limassol Del Mar. Ένα έργο που ανέβασε τον πήχη πιο ψηλά. Ένα έργο που εκτός από την εμπορική επιτυχία του Ομίλου Εταιρειών Λεπτός, έδειξε ότι στην Κύπρο μπορούμε», ανέφερε ο Παντελής Λεπτός, σε συνέντευξή του στο πλαίσιο των βραβείων.

Από πλευράς του, ο Γιώργος Λεπτός τόνισε τον ρόλο του ηγέτη, ενώ πρόσθεσε ότι αυτό που παρακινεί τον ίδιο είναι η δημιουργία νέων και καινοτόμων έργων υψηλής ποιότητας με διεθνή αναγνωσιμότητα.

«Ένας ηγέτης πρέπει να έχει όραμα, όρεξη για σκληρή δουλειά και την ικανότητα να επιλέγει, να καθοδηγεί και να εμψυχώνει τους συνεργάτες του», υπέδειξε συγκεκριμένα.

Τόσο ο κ. Παντελής Λεπτός, όσο και ο κ. Γιώργος Λεπτός, σημείωσαν πως η βράβευση από το ΚΕΒΕ αποτελεί τιμητική διάκριση όχι μόνο για τους ιδίους, αλλά και για τον πατέρα τους, τον Μιχαλάκη Λεπτό, ο οποίος ίδρυσε τον όμιλο και τους έδωσε τα εφόδια για να συνεχίσουν το αναπτυξιακό όραμα.

Διαβάστε εδώ: Πρόεδρος και υπουργοί εξαίρουν την σημασία των KEBE Business Leader Awards(vid)

  • Η επαγγελματική πορεία του Παντελή Λεπτού

Με πολύτιμα εφόδια το πτυχίο πολιτικού μηχανικού και το μεταπτυχιακό στο international finance, trade and shipping από το City University, ο Παντελής Λεπτός άρχισε το επαγγελματικό του ταξίδι στον Όμιλο Εταιρειών Leptos, όπου είναι σήμερα συμπρόεδρος.

Mέσα από μια πορεία σταθερής ανάπτυξης, ο όμιλος έχει κατακτήσει ηγετική θέση σε διάφορους τομείς, όπως στην ανάπτυξη γης, τον τουρισμό, τις επενδύσεις, την υγεία και την εκπαίδευση.

Λόγω του μεγάλου φάσματος δραστηριοτήτων του ομίλου, ο κ. Λεπτός υπηρετεί επί σειρά ετών σε ηγετικές θέσεις πολλών διοικητικών συμβουλίων, όπως στην προεδρία της δημόσιας εταιρείας Leptos Calypso Hotels και στην αντιπροεδρία της Πανδώρα Επενδύσεις Δημόσια.

Επίσης, είναι επίτιμος πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών και Επίτιμος Πρόξενος της Τζαμάικα στην Κύπρο.

  • Η επαγγελματική πορεία του Γιώργου Λεπτού

Η πορεία του Γιώργου Λεπτού ως ηγέτη εκτείνεται σε μια μακρά διαδρομή, που περιλαμβάνει σταθμούς-ορόσημα με αφετηρία το Πανεπιστήμιο Kings College του Λονδίνου απ’ όπου απέκτησε πτυχίο πολιτικού μηχανικού.

Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο American University, Washington DC. Σήμερα, είναι εκτελεστικός συμπρόεδρος του Ομίλου Λεπτός, πρόεδρος των Δ.Σ. της Πανδώρα Επενδύσεις Δημόσια, του Πανεπιστημίου Νεάπολις και του Νοσοκομείου Ίασις και εκτελεστικός πρόεδρος ή αντιπρόεδρος σε άλλες εταιρείες του ομίλου.

Στο πλαίσιο της ενασχόλησής του με τα κοινά είναι μέλος του ΚΕΒΕ, όπου διετέλεσε αντιπρόεδρος, του ΕΒΕ Πάφου του οποίου ήταν πρόεδρος για έξι χρόνια, του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων, του Κυπρo-Ιορδανικού και του Κυπρο-Σαουδαραβικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Πάφου.

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας