Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Παντελής και Γιώργος Λεπτός: Αναπτυξιακό όραμα με εφόδια από τον Μιχαλάκη Λεπτό (vid)

Βραβείο «Business Leader» στην κατηγορία «Ακίνητα/Κατασκευές/Ανάπτυξη Γης» απέσπασαν οι Παντελής και Γιώργος Λεπτός, συμπρόεδροι του Ομίλου Εταιρειών Λεπτός, στα 10α ΚΕΒΕ Business Leader Awards.

Τα βραβεία πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου στο Hilton Nicosia, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου.

Διαβάστε ακόμα:

«Αν και υπάρχουν πολλοί σταθμοί στην επαγγελματική μου καριέρα, θεωρώ ότι το μεγαλύτερο μου επίτευγμα είναι η δημιουργία του Limassol Del Mar. Ένα έργο που ανέβασε τον πήχη πιο ψηλά. Ένα έργο που εκτός από την εμπορική επιτυχία του Ομίλου Εταιρειών Λεπτός, έδειξε ότι στην Κύπρο μπορούμε», ανέφερε ο Παντελής Λεπτός, σε συνέντευξή του στο πλαίσιο των βραβείων.

Από πλευράς του, ο Γιώργος Λεπτός τόνισε τον ρόλο του ηγέτη, ενώ πρόσθεσε ότι αυτό που παρακινεί τον ίδιο είναι η δημιουργία νέων και καινοτόμων έργων υψηλής ποιότητας με διεθνή αναγνωσιμότητα.

«Ένας ηγέτης πρέπει να έχει όραμα, όρεξη για σκληρή δουλειά και την ικανότητα να επιλέγει, να καθοδηγεί και να εμψυχώνει τους συνεργάτες του», υπέδειξε συγκεκριμένα.

Τόσο ο κ. Παντελής Λεπτός, όσο και ο κ. Γιώργος Λεπτός, σημείωσαν πως η βράβευση από το ΚΕΒΕ αποτελεί τιμητική διάκριση όχι μόνο για τους ιδίους, αλλά και για τον πατέρα τους, τον Μιχαλάκη Λεπτό, ο οποίος ίδρυσε τον όμιλο και τους έδωσε τα εφόδια για να συνεχίσουν το αναπτυξιακό όραμα.

Διαβάστε εδώ: Πρόεδρος και υπουργοί εξαίρουν την σημασία των KEBE Business Leader Awards(vid)

  • Η επαγγελματική πορεία του Παντελή Λεπτού

Με πολύτιμα εφόδια το πτυχίο πολιτικού μηχανικού και το μεταπτυχιακό στο international finance, trade and shipping από το City University, ο Παντελής Λεπτός άρχισε το επαγγελματικό του ταξίδι στον Όμιλο Εταιρειών Leptos, όπου είναι σήμερα συμπρόεδρος.

Mέσα από μια πορεία σταθερής ανάπτυξης, ο όμιλος έχει κατακτήσει ηγετική θέση σε διάφορους τομείς, όπως στην ανάπτυξη γης, τον τουρισμό, τις επενδύσεις, την υγεία και την εκπαίδευση.

Λόγω του μεγάλου φάσματος δραστηριοτήτων του ομίλου, ο κ. Λεπτός υπηρετεί επί σειρά ετών σε ηγετικές θέσεις πολλών διοικητικών συμβουλίων, όπως στην προεδρία της δημόσιας εταιρείας Leptos Calypso Hotels και στην αντιπροεδρία της Πανδώρα Επενδύσεις Δημόσια.

Επίσης, είναι επίτιμος πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών και Επίτιμος Πρόξενος της Τζαμάικα στην Κύπρο.

  • Η επαγγελματική πορεία του Γιώργου Λεπτού

Η πορεία του Γιώργου Λεπτού ως ηγέτη εκτείνεται σε μια μακρά διαδρομή, που περιλαμβάνει σταθμούς-ορόσημα με αφετηρία το Πανεπιστήμιο Kings College του Λονδίνου απ’ όπου απέκτησε πτυχίο πολιτικού μηχανικού.

Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο American University, Washington DC. Σήμερα, είναι εκτελεστικός συμπρόεδρος του Ομίλου Λεπτός, πρόεδρος των Δ.Σ. της Πανδώρα Επενδύσεις Δημόσια, του Πανεπιστημίου Νεάπολις και του Νοσοκομείου Ίασις και εκτελεστικός πρόεδρος ή αντιπρόεδρος σε άλλες εταιρείες του ομίλου.

Στο πλαίσιο της ενασχόλησής του με τα κοινά είναι μέλος του ΚΕΒΕ, όπου διετέλεσε αντιπρόεδρος, του ΕΒΕ Πάφου του οποίου ήταν πρόεδρος για έξι χρόνια, του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων, του Κυπρo-Ιορδανικού και του Κυπρο-Σαουδαραβικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Πάφου.

Δειτε Επισης

Στην υπηρεσία των πολιτών ο Κόμβος Αστικής Αειφορίας NOUS
ΠΔΣ: Ανάληψη ουσιαστικών μέτρων για πάταξη της διαφθοράς-Υπονομεύει το κράτος δικαίου
Η ετοιμότητα της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου
Το κληρονομικό δίκαιο στην Κύπρο... Η διαθήκη, τα καταπιστεύματα και η σειρά των κληρονόμων
Cyprus Public Transport: Όλες οι σχολικές διαδρομές κανονικά από τη Δευτέρα
ΕΜΕΛ: Κανονικά από Δευτέρα τα μαθητικά δρομολόγια
St Intertrust: Στήριγμα των επιχειρήσεων στην πορεία προς ανάπτυξή τους
Η Lidl Κύπρου στηρίζει την Κύπρο του μέλλοντος
Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Μνημόνιο συνεργασίας με Υπουργείο Άμυνας
Επιχειρηματική αποστολή και φόρουμ ΚΕΒΕ στην Αυστρία