Ανοικτό διαγωνισμό για έξυπνες πόλεις προκήρυξε το Υφυπουργείο Έρευνας

Την προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού με τίτλο «Purchase of ‘Connectivity and Management of the CY SMART CITY PLATFORM, integration of existing solutions from individual Municipalities and development of three vertical solutions and applications’» ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Υφυπουργείου ο διαγωνισμός αφορά τη λειτουργία και διαχείριση της έξυπνης πλατφόρμας των πόλεων της Κύπρου καθώς και την εγκατάσταση, διασύνδεση και λειτουργία αισθητήρων. Πιο συγκεκριμένα, αφορά τον εκσυγχρονισμό των πόλεων, μέσω καινοτόμων, βιώσιμων και λειτουργικών λύσεων, που θα προσφέρουν έξυπνες υπηρεσίες στους πολίτες των Δήμων και των Κοινοτήτων της Κύπρου.

Πρόκειται για ένα ακόμη άλμα προς τον εκσυγχρονισμό του κράτους μας και την αναβάθμιση των Δήμων της Κύπρου αφού η πλατφόρμα διαχείρισης έξυπνων πόλεων θα αποτελέσει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση σημαντικό τεχνολογικό εργαλείο, δήλωσε ο Υφυπουργός Έρευνας Φίλιππος Χατζηζαχαρίας, υποδεικνύοντας ότι το έργο 'SMART CITIES' θα παρέχει μία νέα εμπειρία στους κατοίκους των πόλεων και των κοινοτήτων με έξυπνες, καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις.

«Μέσα από τις δυνατότητες που μπορούμε να αντλήσουμε από την τεχνολογία επιτυγχάνουμε την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών της Κύπρου» πρόσθεσε.

Η προκήρυξη και οι όροι του διαγωνισμού βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Ηλεκτρονικού Συστήματος Σύναψης Συμβάσεων (e-procurement) και τυχόν ερωτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μόνο μέσω αυτής της ιστοσελίδας. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών ή αιτήσεων συμμετοχής είναι η 12η Ιανουαρίου 2024.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Η Κύπρος του αύριο».

Δειτε Επισης

Γιατί έρχονται στην Κύπρο οι Google, Amazon, SalesForce & Binance;
NEDECO: Σχεδιάστε σήμερα τη μελλοντική σας ανάπτυξη και βιωσιμότητα
Αλλαγής σκυτάλης στα ηνία της Cablenet-Νέος CEO ο Ιωάννης Μαυρίδης
Η AWS ανακοινώνει νέες καινοτόμες λειτουργίες για το Amazon Bedrock
ConsulTech: Ενώνει δυνάμεις με την αμερικανική TKI με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
Είκοσι νέες ψηφιακές υπηρεσίες εντός του 2024-Τα πλάνα του Υφ. Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής
Με μεγάλη επιτυχία το «2ο Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit» (pics)
Η Quadcode ενώνει δυνάμεις με την Capacitor Partners για το μεγαλύτερο Hackathon στην Κύπρο
Η Κύπρος ως ιδανικός προορισμός για να ζει, να εργάζεται και να δραστηριοποιεί κανείς τις επιχειρήσεις του
Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας