Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

UNIC: Ανάμεσα στα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο σε πέντε διαφορετικούς τομείς

Tα αποτελέσματα της ετήσιας κατάταξης του Times Higher Education (THE) World University Rankings by Subject 2024 κατατάσσουν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στις θέσεις #1 στον τομέα των Επιχειρήσεων και Οικονομικών, #1* στον τομέα της Εκπαίδευσης και #1** στον τομέα της Ψυχολογίας σε Κύπρο και Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας την ηγετική του θέση στους εν λόγω τομείς.

Συγκεκριμένα, στα φετινά αποτελέσματα της THE World University Rankings by Subject, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάσσεται:

  • Στα Κορυφαία 251–300 πανεπιστήμια στον κόσμο και στη θέση #45 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον τομέα των Επιχειρήσεων και Οικονομικών,
  • Στα Κορυφαία 251–300 πανεπιστήμια στον κόσμο και στη θέση #46 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον τομέα της Εκπαίδευσης
  • Στα Κορυφαία 301–400 πανεπιστήμια στον κόσμο και στη θέση #79 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον τομέα της Ψυχολογίας.

Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάσσεται:

  • Στα Κορυφαία 501–600 πανεπιστήμια στον κόσμο, και στις θέσεις #3 στην Κύπρο, #7 στην Ελλάδα και #132 στην Ευρωπαϊκή Ένωση στον τομέα των Κοινωνικών Επιστημών
  • Στα Κορυφαία 601–800 πανεπιστήμια στον κόσμο, και στις θέσεις #2*** στην Κύπρο, #7**** στην Ελλάδα και #168 στην Ευρωπαϊκή Ένωση στον τομέα της Κλινικής και Υγείας.

Στον πίνακα πιο κάτω συνοψίζονται οι κατατάξεις του Πανεπιστημίου στους πέντε τομείς:

pinunic

* μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου

** μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

*** μαζί με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

**** μαζί με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, Πρύτανης του Πανεπιστημίου, δήλωσε: «Τα αποτελέσματα αυτά είναι πράγματι εντυπωσιακά! Το Πανεπιστήμιό μας έχει δικαίως διατηρήσει τη θέση του ως ένα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα παγκοσμίως σε αυτούς τους πέντε τομείς. Η σημαντική αυτή αναγνώριση για κάθε Σχολή, αλλά και για το Πανεπιστήμιο γενικότερα, δείχνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το εξαιρετικό επίπεδο της μαθησιακής διαδικασίας, της έρευνας και της καινοτομίας, όπως επίσης την ουσιαστική επίδρασή μας στην κοινωνία. Ευχαριστώ θερμά την κοινότητα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το διδακτικό, ερευνητικό και διοικητικό μας προσωπικό, καθώς επίσης τους φοιτητές, φοιτήτριες, αποφοίτους και απόφοιτές μας».

Οι κατατάξεις Times Higher Education World University Rankings (WUR) αποτελούν τη μεγαλύτερη και πιο πολυεπίπεδη κατάταξη πανεπιστημίων στον κόσμο, με εμπειρία πέντε δεκαετιών στο αντικείμενο.

Τα αποτελέσματα της φετινής THE WUR by Subject είναι τα τελευταία μιας σειράς διακρίσεων για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας από τον οργανισμό Times Higher Education. Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάσσεται επίσης ως:

  • #1 σε Κύπρο και Ελλάδα μαζί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ανάμεσα στα Κορυφαία 501-600 πανεπιστήμια στον κόσμο (2024 THE World University Rankings);
  • #1 στην Κύπρο με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ανάμεσα στα Κορυφαία 60 στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ανάμεσα στα Κορυφαία 101-150 πανεπιστήμια στον κόσμο με λιγότερα από 50 χρόνια λειτουργίας (2023 THE Young University Rankings).

Δειτε Επισης

Ενεργή παρουσία της Alpha Bank Cyprus Ltd στο 11ο Banking Forum & FinTech Expo
Νέα εποχή στις οικονομικές σχέσεις Κύπρου-Γαλλίας με νέα συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας
Bean Bar: Νέο κατάστημα στην Κολωνακίου στη Λεμεσό
Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και η Διεύθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών ενώνουν δυνάμεις
EIMF: Παρουσιάζει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master in Governance, Risk and Compliance
Prodea: Αποκτά τον έλεγχο Parklane, Aphrodite Hills και The Landmark Nicosia
Η μεγάλη ανάπτυξη της Μητρόπολης Λεμεσού με στόχο την προσέλκυση εταιρειών υψηλής τεχνολογίας
O Head of Startup Business Development της AWS αποκλειστικά στο InBusinessNews
Βασίλης Φουρλής: Πολύ σημαντική αγορά για τον όμιλο Fourlis η Κύπρος-Είμαστε σε φάση ισχυροποίησης
Στην υπηρεσία των πολιτών ο Κόμβος Αστικής Αειφορίας NOUS