Αποκαλύπτεται η Atterbury για το mall της Λεμεσού-Κάθοδος επενδυτών με τις διαδικασίες να τρέχουν

Τα χαρτιά της για το νέο mall της Λεμεσού ανοίγει η Atterbury Europe, η οποία οραματίζεται να δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό concept στην αγορά της πόλης.

Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται η εικόνα από το τεμάχιο, στο οποίο θα πάρει σάρκα και οστά η μεγάλη ανάπτυξη, καθώς επίσης ότι η διαδικασία απόκτησης των απαιτούμενων δικαιωμάτων ανάπτυξης βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

mallatterbury10005temaxio

Το νέο εμπορικό κέντρο Mall of Limassol θα αναπτυχθεί στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού (παρά την οδό 1ης Οκτωβρίου), στη Μέσα Γειτονιά, με τις εργασίες να εκτιμάται ότι θα αρχίσουν εντός της επόμενης χρονιάς.

Σε ανάρτησή της στην ιστοσελίδα της, η Atterbury Europe, η οποία βρίσκεται πίσω από μερικές από τις πιο κομβικές αναπτύξεις στην αγορά ακινήτων στην Κύπρο, τη Ρουμανία και τη Σερβία, ενώ στην εγχώρια αγορά έχει στην ιδιοκτησία της το Mall of Cyprus μαζί με το Εμπορικό Πάρκο Σιακόλα, καθώς και το Mall of Engomi, αναλύει τον ρόλο του developer, ο οποίος, όπως αναφέρει, δεν είναι ευρέως κατανοητός, με τον Roux Gerber, head of developments της Atterbury Europe να αποκαλύπτει το πέπλο του επαγγέλματος.

mallatterbury100002

mallatterbury10003

Έρευνα αγοράς, ζήτηση από tenants και κατάλληλο τεμάχιο
Αναλύοντας τη λογική της επέκτασης στην κυπριακή αγορά με νέο mall, αναφέρει ότι με βάση την επιχειρησιακή παρουσία της Atterbury Europe στην Κύπρο, εντοπίστηκε η ανάγκη για δημιουργία ενός εμπορικού κέντρου στην παράκτια πόλη της Λεμεσού.

«Η ζήτηση δοκιμάστηκε μέσω έρευνας για την πιθανή ζήτηση ενοικιαστών (tenants) και υποστηρίχθηκε περαιτέρω από μια μελέτη για τις ανάγκες του λιανεμπορίου της πόλης.

Μέσα από μια εκτεταμένη και περίπλοκη διαδικασία, κατάλληλο τεμάχιο γης εντοπίστηκε και ασφαλίστηκε με μηχανισμό για τον μετριασμό των μελλοντικών κινδύνων που σχετίζονται με τον σχεδιασμό και τα δικαιώματα πρόσβασης», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Roux Geber.

mallatterbury10004

Προχωρούν οι διαδικασίες αδειοδότησης
Η Atterbury Europe επενδύει σημαντικά στη δημιουργία του έργου, με την ανώτατη διοικητική ομάδα να επιβλέπει τις διαδικασίες. Την ίδια ώρα, φαίνεται να προχωρά με γοργούς ρυθμούς η εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειών για την κατασκευή του έργου, το οποίο φιλοδοξεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην αγοραστική εμπειρία της Λεμεσού.

mallatterbury10006temaxio

«Οι απαιτούμενες μελέτες για την υποστήριξη του concept ολοκληρώθηκαν και έχουμε προχωρήσει αρκετά στη διαδικασία απόκτησης των απαιτούμενων δικαιωμάτων ανάπτυξης. Το concept design, αν και σε πρώιμο στάδιο, είναι πρωτοποριακό και έγινε αποδεκτό από την αγορά.

Η άμεση εμπλοκή της ομάδας της Atterbury, συμπεριλαμβανομένης της ανώτατης διοίκησης, ήταν καθοριστική από την αρχή για να φτάσουμε σε αυτό το στάδιο και συντονίζουμε και παρακολουθούμε ενεργά τη διαδικασία μέχρι το προγραμματισμένο στάδιο εκτέλεσης», επισημαίνει σχετικά ο head of developments της Atterbury Europe.

mallatterbury10007

mallatterbury100008

Στην Κύπρο Atterbury και επενδυτές
Στην Κύπρο βρέθηκαν εκπρόσωποι της Atterbury και της επενδυτικής ομάδας.

mallatterbury10008

Στη φωτογραφία διακρίνονται ο head of developments της Atterbury Europe, Rouxe Gerber (μπροστά αριστερά), ο CEO της ENL, Gilbert Espitalier Noël (μπροστά δεξιά), o development manager on-site στην Κύπρο, Πόλυς Τσιαρτζιάζης (πίσω αριστερά), καθώς και ο managing director της EnAtt, Fred Tyack.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Gilbert Espitalier Noël kai o Fred Tyack είναι από τον Μαυρίκιο και επισκέφθηκαν το σημείο που θα ανεγερθεί το νέο mall της Λεμεσού καθώς ανήκουν στην ομάδα που επενδύει στην μελλοντική ανάπτυξη.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του επερχόμενου εμπορικού κέντρου, αυτό το σύγχρονο «Village Concept», όπου η πολυτέλεια και οι ολοήμερες ανάγκες εξισορροπούνται προσεκτικά, λείπει από την τρέχουσα αγοραστική εμπειρία της Λεμεσού, καθώς τα πολυτελή brands τσυ περιορίζονται συνήθως σε high streets στην παλιά πόλη και κατά μήκος του παραλιακού δρόμου που εκτείνεται σε τεράστια απόσταση.

Το Mall of Limassol έρχεται για καλύψει ένα κενό στο λιανεμπόριο της Λεμεσού, δημιουργώντας παράλληλα ένα μοντέρνο εμπορικό χωριό που αναλογίζεται τον παλαιότερο και τον σημερινό πλούτο της πόλης και τους ανθρώπους της.

Δειτε Επισης

Κ. Κουμής: Η αφετηρία του δημοσιεύματος της Daily Express-«Οφείλουμε να είμαστε όλοι προσεκτικοί για τον τουρισμό»
Έρχεται Κύπρο με παράρτημα το Μετσόβειο Πολυτεχνείο-Συνάντηση Χριστοδουλίδη με τις πρυτανικές Αρχές
Βάζει φρένο στην άναρχη ανάπτυξη ο Ιωάννου-Η απόφαση του Υπουργικού για πεντάστερο στην Αγία Νάπα
Δάνειο από ΕΤΕπ ύψους μέχρι 108 εκατ. εύρω για 703 φοιτητικές εστίες σε Λεμεσό και Πάφο-Βάζει άλλα 53 εκατ. το κράτος
Κίνα: Πώς χτίζει την παγκόσμια κυριαρχία της στην αυτοκινητοβιομηχανία
Βιώσιμη γαστρονομία: Η προστασία του περιβάλλοντος περνάει από το στομάχι
Το πράσινο κτίριο του ΚΕΒΕ... Τα βήματα μετατροπής και ο στόχος εξασφάλισης της πράσινης πιστοποίησης(pics)
Δήμος Παναγιώτου (Limassol Greens): Οι προοπτικές της Κύπρου ως επενδυτικού κέντρου και ο ρόλος του τομέα των κατασκευών
Σε περίοδο αλλαγών, ενισχύσεων και βελτιώσεων η Atterbury-Πυρετώδεις προετοιμασίες για Mall of Cyprus και Mall of Limassol
Η κατάσταση των ΜΕΔ στο τραπεζικό σύστημα της χώρας-Στα πόσα εκατ. τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια