Έτσι θα είναι το νέο mall της Λεμεσού-Εικόνες και σχεδιασμοί από το φιλόδοξο concept

Την ανέγερση νέου εμπορικού κέντρου στην ανατολική πλευρά της Λεμεσού προγραμματίζει η Atterbury Europe, όπως έγινε γνωστό στην αρχή του 2023 από τον ίδιο τον CEO της εταιρείας, ο οποίος τόνιζε σε μήνυμά του ότι η Λεμεσός παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

Η εταιρεία, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της το Mall of Cyprus μαζί με το Εμπορικό Πάρκο Σιακόλα, καθώς και το Mall of Engomi, έχει καταθέσει σχετική πρόταση και αναμένει την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών, προκειμένου να δημιουργήσει ένα νέο προορισμό για ψώνια και ψυχαγωγία, στη Μέσα Γειτονιά.

Διαβάστε εδώ: «Φλερτ» Atterbury στη Λεμεσό-Νέα επένδυση και πληροφορίες για mall

mallatterbury2

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο, σύμφωνα με την «Επιχειρηματική Λεμεσό» του ΕΒΕ Λεμεσού, η οποία αναδημοσίευσε πληροφορία που μετέδωσε το Κανάλι 6, είχε γνωστοποιηθεί ότι θα υποβληθεί αίτηση στο Τμήμα Πολεοδομίας για χορήγηση πολεοδομικής άδειας κατά παρέκκλιση του τοπικού σχεδίου Λεμεσού για ανάπτυξη που αφορά οργανωμένο εμπορικό κέντρο.

Διαβάστε εδώ: «Φλερτ» Atterbury στη Λεμεσό-Νέα επένδυση και πληροφορίες για mall

Η γνωστοποίηση είχε τοποθετηθεί στην πρόσοψη μεγάλου τεμαχίου επί της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού, πλησίον της διασταύρωσής της με την Αγίου Αθανασίου, με ημερομηνία 22 Φεβρουαρίου 2023.

mallatterbury10

Φέρνει κάτι νέο στο λιανεμπόριο

Σε μία πρόσφατη εξέλιξη, η Atterbury Europe έδωσε αναλυτικές πληροφορίες για την επικείμενη ανάπτυξή της στη Λεμεσό, στην οποία διαβλέπει μεγάλες επενδυτικές προοπτικές.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του επερχόμενου εμπορικού κέντρου, αυτό το σύγχρονο «Village Concept», όπου η πολυτέλεια και οι ολοήμερες ανάγκες εξισορροπούνται προσεκτικά, λείπει από την τρέχουσα αγοραστική εμπειρία της Λεμεσού, καθώς τα πολυτελή brands του λιανεμπορίου περιορίζονται συνήθως σε high street στην παλιά πόλη και κατά μήκος του παραλιακού δρόμου που εκτείνεται σε τεράστια απόσταση.

Διαβάστε εδώ: Φουντώνουν οι εξελίξεις στη δημιουργία νέου mall στη Λεμεσό

mallatterbury4

Στην πρότασή της, η οποία δημοσιεύεται αυτούσια στην ιστοσελίδα της εταιρείας, τονίζεται ότι το προτεινόμενο Mall of Limassol έρχεται για καλύψει ένα κενό στο λιανεμπόριο της Λεμεσού, δημιουργώντας παράλληλα ένα μοντέρνο εμπορικό χωριό που αναλογίζεται τον παλαιότερο και τον σημερινό πλούτο της πόλης και τους ανθρώπους της.

mallatterbury3

Σε εύπορη περιοχή
«Η ιδέα και η σχεδιαστική φιλοσοφία του προτεινόμενου Mall of Limassol είναι να καταστεί ένας προορισμός λιανικής και οικογενειακής ψυχαγωγίας σε μία κομβική περιοχή της πόλης κάτι που λείπει από την αγορά», επισημαίνεται σχετικά, ενώ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην τοποθεσία της προτεινόμενης ανάπτυξης, η οποία βρίσκεται σε μια περίοπτη κατοικημένη περιοχή με καλή προσβασιμότητα.

Επισημαίνεται ακόμα ότι το προτεινόμενο mall είναι τοποθετημένο σε περιοχή με δείκτη βιοτικού επιπέδου (living standard measurement) υψηλότερο από 8, κάτι που αντικατοπτρίζει την παρουσία μιας πιο εύπορης κοινότητας. Το υψηλό βιοτικό επίπεδο είναι ακόμα εμφανές στην ποιότητα των κτηρίων, των εγκαταστάσεων και των δραστηριοτήτων στην περιοχή.

mallatterbury8

Σε τρεις ορόφους με 114 καταστήματα
Βάσει της πρότασης της Atterbury Europe, το νέο mall θα εκτείνεται σε τρεις ορόφους που αναμένεται να φιλοξενήσουν 114 καταστήματα.

Οι συνολικοί χώροι ανέρχονται στα 31.181 τ.μ., ενώ η μεικτή έκταση των ενοικιαζόμενων χώρων φτάνει τα 27.025 τ.μ.

Οι κατασκευαστικές εργασίες για το νέο εμπορικό κέντρο, στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού (παρά την οδό 1ης Οκτωβρίου), στη Μέσα Γειτονιά, εκτιμάται ότι θα αρχίσουν εντός του 2024.

mallatterbury7

Μια οργανωμένη αγορά στην AGORA
Το ισόγειο του εμπορικού κέντρου εφαρμόζει ένα παραδοσιακό σχέδιο, το οποίο ενώνει δυο τμήματα με ένα κεντρικό κομμάτι, με μία υπεραγορά στη μία άκρη και την AGORA στην άλλη, ενώ τα καταστήματα μόδας βρίσκονται στον «αγκώνα» του κτηρίου για να εξασφαλίζεται η πιο αποτελεσματική κατανομή των επισκεπτών.

mallatterbury6

Η αίθουσα της AGORA θα είναι το «πρόσωπο» του εμπορικού κέντρου, με παραδοσιακά στοιχεία της παλιάς πόλης της Λεμεσού που θα παρέχει την ευκαιρία σε τοπικούς εμπόρους να προσφέρουν τα εξειδικευμένα προϊόντα/υπηρεσίες τους σε μία οργανωμένη επίσημη αγορά.

mallatterbury9

Το ισόγειο του mall αναμένεται να φιλοξενήσει την πλήρη εμπειρία λιανικής, συμπεριλαμβανομένου ενός τμήματος high-street εμπορικών καταστημάτων, καταστημάτων μόδας, υγείας και ομορφιάς, κοσμηματοπωλείων και σούπερ μάρκετ τροφίμων.

mallatterbury5

Στον πρώτο όροφο θα βρίσκεται μία ευρεία γκάμα εστιατορίων στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο σε μία ζωντανή περιοχή που θα συνδέεται με το εμπορικό κομμάτι. Θα έχει επίσης άμεση πρόσβαση από το πάνω επίπεδο στάθμευσης, η οποία επίσης συνδέεται με το δημόσιο πάρκο στο πίσω μέρος του εμπορικού κέντρου (βόρεια).

Το δημόσιο πάρκο, το οποίο παραμένει στην κατοχή του δημοσίου,θα βρίσκεται υπό τη διαχείριση και συντήρηση του Mall of Limassol προς όφελος των κατοίκων της περιοχής. Τα καταστήματα λιανικού εμπορίου στον πρώτο όροφο θα καλύπτουν όλες τις πτυχές, με επιλογές από μόδα, υπηρεσίες, αθλητισμό και άλλες υπηρεσίες.

mallatterbury11

Ο δεύτερος όροφος του προτεινόμενου Mall of Limassol είναι αφιερωμένος στην οικογενειακή ψυχαγωγία. Θα περιλαμβάνει έναν κινηματογράφο, μια ζώνη δραστηριοτήτων για παιδιά και χώρο για fast food. Ο υπαίθριος χώρος θα προσφέρει θέα σε κεντρικό δρόμο και στη θάλασσα.

Δειτε Επισης

Μ. Παναγιώτου: Μεγάλη η ψαλίδα μεταξύ παραγωγού και τελικών τιμών στον καταναλωτή
Η Σκλαβενίτης Κύπρου δίπλα στο προσωπικό της με ωφελήματα και παροχές
Τι... βγάζει το «e-κοφίνι»-Οι τιμές των οπωροκηπτευτικών στα σημεία λιανικής πώλησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε
Της τελευταίας στιγμής για τα πασχαλινά τους ψώνια οι Κύπριοι-Πότε η κορύφωση της κίνησης στις υπεραγορές
Ζεσταίνεται η αγορά ενόψει Πάσχα-Η μάχη των προσφορών και το αδιαχώρητο στις υπεραγορές
Στοχευμένοι έλεγχοι Προστασίας Καταναλωτή σε καταστήματα πώλησης επίπλων
Kiabi: Ετοιμάζει κάθοδο στη Λευκωσία και μεγάλο άνοιγμα στο Mall of Engomi
Μειωμένες οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών-Μικρή άνοδος στην αμόλυβδη βενζίνη
Ξάνθος Σαρρής: Η επέκταση της ΕΥΡΗΚΑ και η επόμενη γενιά