Οι δέκα μεγάλες αλυσίδες που επενδύουν στη Μακαρίου

Ψήφο εμπιστοσύνης στη λεωφόρο Μακαρίου, στη Λευκωσία, δίνουν οι μεγάλες αλυσίδες του λιανεμπορίου και της εστίασης, ευελπιστώντας στην ανάκαμψη της εμπορικής οδού.

Αρκετές είναι οι αλυσίδες που έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί στην περιοχή αφότου απέκτησε νέα όψη, ενώ προσεχώς αναμένονται νέες αφίξεις, οι οποίες έρχονται να αναβαθμίσουν την εμπορική οδό και να αυξήσουν την επισκεψιμότητά της.

Διαβάστε ακόμη:

Παρόλο που η απαγόρευση της εισόδου σε αυτοκίνητα, αλλά και η έλλειψη χώρων στάθμευσης, αποτελούν τροχοπέδη στην προσέλκυση επισκεπτών, εντούτοις γνωστοί όμιλοι επενδύουν στην προσδοκώμενη επιστροφή της Μακαρίου στις ένδοξες εποχές.

Πιο κάτω παρουσιάζονται οι επενδύσεις μεγάλων εμπορικών αλυσίδων, οι οποίες αναμένουν ότι η άλλοτε κραταιά εμπορική οδός της Λευκωσίας θα βρει ξανά τη χαμένη της αίγλη.
 

  • Όμιλος Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική (Bean Bar)

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στη λεωφόρο Μακαρίου είναι το Bean Bar, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του, στο ισόγειο του 360, του ψηλότερου κτηρίου της Λευκωσίας.

Το νέο κατάστημα του Ομίλου Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική αποτελεί μία σημαντική άφιξη στον χώρο της εστίασης που έχει, μεταξύ άλλων, ως στόχο την επανατοποθέτηση της Μακαρίου ως κομβικής εμπορικής αρτηρίας της πόλης.

 

Διαβάστε εδώ: Bean Bar: Άνοιξε η ναυαρχίδα της αλυσίδας στη Μακαρίου (vid&pics)

Το εν λόγω κατάστημα αποτελεί την ναυαρχίδα της αλυσίδας, καθώς πέραν από τα γνωστά χαρμάνια καφέ, τους χυμούς και τα έτοιμα snacks, σερβίρει πρωινό, brunch και μεσημεριανό. Εξάλλου, από το απόγευμα και μετά, το ύφος αλλάζει και το κατάστημα μπαίνει σε ένα πιο lounge κλίμα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ζεστά ή κρύα ροφήματα και κρασί.

Το κατάστημα λειτουργεί από τις 08:00 μέχρι τις 23:00, ενώ διαθέτει conference room για  private business lunches και meetings.

  • Όμιλος Χ.Α. Παπαέλληνας (BeautyLine, Holland & Barrett)

Ισχυρή παρουσία στη λεωφόρο Μακαρίου αποκτά ο Όμιλος Χ.Α. Παπαέλληνας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως ο δρόμος θα αυξάνει σταδιακά και σταθερά την εμπορικότητά του.

Σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου, Χρήστος Παπαέλληνας ανέφερε ότι με την εφαρμογή του αρχικού σχεδιασμού για τη δημιουργία ενός δρόμου με βιώσιμη κινητικότητα, φιλικό στους πολίτες και στο περιβάλλον, ο Όμιλος είχε ταυτιστεί εξαρχής με το όραμα για ένα κέντρο πόλης ανάλογο με την ιστορία της πρωτεύουσας, εφάμιλλο άλλων ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών πόλεων.

 

Διαβάστε εδώ: Χ. Παπαέλληνας: Μαζί με τα malls, να κρατηθούν οι εμπορικοί δρόμοι

Ο Όμιλος προχωρά με το άνοιγμα τριών καταστημάτων, ανάμεσά τους ένα νέο, πρωτοποριακό κατάστημα BeautyLine, ειδικά προσανατολισμένο στην εμπειρία του πελάτη, ένα νέο κατάστημα ευεξίας Holland & Barrett, το δεύτερο στο κέντρο της Λευκωσίας, ενώ υπό μελέτη βρίσκεται ακόμα ένα νέο κατάστημα ομορφιάς με ιδιαίτερη έμφαση σε υπηρεσίες.

  • Όμιλος Ζορπά (Pinolo, Coffee Berry)

Με ένα ιδιαίτερο σημαντικό πρότζεκτ για τον Όμιλο, το οποίο έρχεται να εμπλουτίσει τον γαστρονομικό χάρτη της Λευκωσίας, αλλά και την γνωστή αλυσίδα καφέ συμβάλλει ο Όμιλος Ζορπά στην προσπάθεια για αναγέννηση της Μακαρίου.

Το Pinolo είναι ένα ιταλικό εστιατόριο, το οποίο βρίσκεται στο κτήριο Σεβέρη, στον χώρο του πρώην Akakiko, με αυθεντικές μεσογειακές γεύσεις, βιολογικά προϊόντα και προσεγμένη τεχνοτροπία.

 

Διαβάστε εδώ: Pinolo: Εικόνες από το νέο ιταλικό εστιατόριο στη λεωφόρο Μακαρίου

Το μενού του εστιατορίου ανέλαβε ο executive chef, Ηλίας Αριστοτέλους. Βασικό χαρακτηριστικό του μενού οι αγνές πρώτες ύλες και η ζύμη από βιολογικό αλεύρι.

Στο ίδιο κτήριο βρίσκεται άλλο ένα αυτόνομο κατάστημα Coffee Berry, της αλυσίδας καφέ, η οποία έγινε γνωστή μέσω από τους Φούρνους Ζορπάς.
 

Το κατάστημα διαθέτει minimal διακόσμηση που συνδυάζει τα γήινα υλικά με πιο industrial πινελιές, όπως επίσης ξύλινες επιφάνειες, γκρίζο πάτωμα, σε συνδυασμό με τις διακοσμητικές πρασινάδες εντός και εκτός του καταστήματος.

  • Columbia Restaurants (Henrys)

Θέμα λίγων ημερών είναι η επέκταση της Columbia Restaurants στη Λευκωσία, με το ολοκαίνουργιο εγχείρημα, Henry's, το οποίο θα λειτουργήσει στον χώρο του πρώην Da Capo.

Πρόκειται για ένα all day προορισμό που έρχεται από τον Φεβρουάριο για να δώσει ώθηση στην εμπορική οδό της Λευκωσίας.

 

Διαβάστε εδώ: Πυρετός εργασιών για το νέο στέκι της Columbia στη Μακαρίου (pics)

Το Henry’s θα περιλαμβάνει ένα πλούσιο μενού με επιλογές για πρωινό, brunch, μεσημεριανό, βραδινό, ποτό, αλλά και για καφέ.

Μεταξύ άλλων, θα σερβίρει διεθνή κουζίνα, ενώ από τις επιλογές δεν θα λείπουν και τα signature πιάτα.

  • Voici La Mode (ETAM, Undiz, Accessorize, Marks & Spencer)

Με τα γαλλικά brands εσωρούχων ETAM και Undiz, αλλά και το Accessorize London, τα οποία βρίσκονται στο ισόγειο του ψηλότερου ουρανοξύστη της Λευκωσίας, 360 ισχυροποίησε την παρουσία του στη λεωφόρο Μακαρίου ο Όμιλος Voici La Mode.

Το Undiz είναι ένα brand αφιερωμένο στα κορίτσια και περιλαμβάνει συλλογές με εσώρουχα, μαγιό, πυτζάμες και άνετα ρούχα για το σπίτι, ενώ το ETAM είναι ο γαλλικός όμιλος, ο οποίος ηγείται του τομέα της αγοράς εσωρούχων.

 

Διαβάστε εδώ: ​​​​​​EΤΑΜ και UNDIZ επιτέλους στην Κύπρο από τον Όμιλο Voici La Mode

Οι συλλογές του Accessorize καλύπτουν κάθε γούστο και στυλ, από κοσμήματα και αξεσουάρ μαλλιών μέχρι τσάντες και εποχιακά αγαπημένα.

Σημαντική επιστροφή θεωρείται επίσης το Marks & Spencer που δέσποζε για δεκαετίες στη Μακαρίου. Το γνωστό κατάστημα επέστρεψε στην εμπορική οδό, εδώ και περίπου ένα χρόνο. 
 

  • Occhio (Kamara)

Το Sitio έδωσε την περσινή χρονιά τη θέση του στο Kamara, το οποίο αποτελεί ένα all day εστιατόριο της λεωφόρου Μακαρίου.

 

Η οικογένεια της Occhio λάνσαρε ένα ιδιαίτερο concept με κλασικές και σύγχρονες προτάσεις.

Διαβάστε εδώ: Το Sitio έγινε KAMARA και άνοιξε τις πόρτες του στη Μακαρίου

Συνδυάζοντας το νεοκλασικό στυλ του 1940 με την αστική φινέτσα του 2022, το εστιατόριο διαθέτει μενού με κλασικές αναφορές, αλλά μοντέρνα ματιά και εκτέλεση, δια χειρός Χαράλαμπου Καραούζα.

 

  • Κωτσόβολος

Από το καλοκαίρι του 2021 βρίσκεται το κατάστημα Κωτσόβολος ή αλλιώς το σπίτι της Τεχνολογίας, στη λεωφόρο Μακαρίου.

Στόχος της Κωτσόβολος για το 2023 είναι η ενδυνάμωση του μεριδίου αγοράς της στην αγορά, ανταποκρινόμενη με ευελιξία και ποιότητα στις ανάγκες των Κύπριων πελατών.

 

Μετά τη Λευκωσία και τη Λεμεσό, η εταιρεία ετοιμάζει για φέτος επέκταση, με νέο κατάστημα στην Πάφο, ενώ ενισχύει περισσότερο τον ψηφιακό μετασχηματισμό, αναγνωρίζοντας ότι μία τέτοια στροφή είναι πολύ σημαντική για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο.

  • First Boutique

Στο ισόγειο του 360, του ψηλότερου κτηρίου της Λευκωσίας βρίσκεται από τον περασμένο Μάρτιο η First Boutique.

Πρόκειται για την πρώτη boutique της αλυσίδας πολυτελούς μόδας στη Λευκωσία, φιλοξενεί μερικά από τα πιο περιζήτητα brands διεθνών σχεδιαστών.

Διαβάστε εδώ: Η First Boutique άνοιξε στο ψηλότερο κτήριο της Λευκωσίας

 

Τα πολυτελή brands της First Boutique που είναι διαθέσιμα στο κατάστημα της Λευκωσίας είναι: Lanvin, Brunello Cucinelli, Dion Lee, Golden Goose mens, Off-White, Palm Angels, Heron Preston, The Attico, Alanui, Mach & Mach, Ermanno Scervino, Zimmermann, Chrome Hearts Eyewear, Philipp Plein και Nanushka.

Σημειώνεται ότι το flag κατάστημα της αλυσίδας βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο του αναπτυξιακού έργου, Limassol Del Mar.

  • Cosmos Sports

Στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2022 άνοιξε το Cosmos Sport στη Μακαρίου, με διάσημες μάρκες αθλητικών ειδών, ανάμεσά τους τα brands: Nike, Adidas, Jordan, Vans, Converse και Urban Brands.

 

Το Cosmos Sport, ανήκει στο portfolio της εταιρείας ΚΟΣΜΟΣ ΣΠΟΡ ΑΕ, μιας συνεχώς αναπτυσσόμενης ελληνικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στην πώληση επώνυμων αθλητικών ειδών από το 1981. 

Από τον Νοέμβριο του 2021 η Cosmos Sport έγινε κομμάτι της παγκόσμιας οικογένειας των JD Sports Fashion Plc, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες Sportswear & Outdoor στον κόσμο.

  • Constantinides Bakery

Με νέο concept εμπλουτίστηκε στο τέλος της περασμένης χρονιάς η εμπορική λεωφόρος της πρωτεύουσας, η Μακαρίου.

Το Constantinides Bakery (Αρτοποιείο Κωνσταντινίδη) επεκτάθηκε στη Λευκωσία, με δεύτερο κατάστημα, το οποίο άνοιξε απέναντι από το 360.

Διαβάστε εδώ: Νέο concept healthy bakery cafe υποδέχεται η Μακαρίου (photos)
 

Το γνωστό Healthy Bakery Café της Λευκωσίας σέβεται όλες τις διατροφικές επιλογές, σερβίροντας, μεταξύ άλλων, vegan προϊόντα, προϊόντα χωρίς προσθήκη ζάχαρης, χωρίς αλεύρι σίτου, high protein και άλλα αρτοκατασκευάσματα, με γνώμονα τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Προσφέρει επίσης παραδοσιακά κυπριακά αρτοποιήματα φούρνου.

Δειτε Επισης

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024