Αέρας ανανέωσης στο 16ο Συνέδριο & Έκθεση Ανάπτυξης Γης

Ανανεωμένο επανήλθε φέτος το 16ο Συνέδριο & Έκθεση Ανάπτυξης Γης, Σχεδιασμού και Κατασκευής Κτηρίων, αφού πέραν από τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα ακινήτων κι ανάπτυξης γης, στο επίκεντρο βρέθηκαν, επίσης, οι νέες τάσεις στους τομείς κατασκευής, σχεδιασμού και διακόσμησης κτηρίων. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 8 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia.

Στην εισαγωγή του, ο Διευθυντής της Kikis Athinodorou & Associates LLC και προεδρεύων του συνεδρίου, Κίκης Αθηνοδώρου, παρέθεσε τα νέα δεδομένα, όπως διαμορφώνονται λόγω των τελευταίων γεγονότων, επισημαίνοντας ότι οι υψηλές τιμές των πρώτων υλών αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος αυτή την περίοδο.

Από πλευράς του, ο Επικεφαλής του Τομέα Ακινήτων και Ανάπτυξης Γης, Χριστόφορος Αναγιωτός, ανέλυσε το περιβάλλον στο οποίο καλείται να δραστηριοποιηθεί ο τομέας και το οποίο επαναπροσδιορίζεται, λόγω της εισαγωγής και υιοθέτησης κριτηρίων ESG.

Παράλληλα, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, οι ομιλητές αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις νέες ανάγκες του κλάδου που προκύπτουν από την κάθοδο εταιρειών τεχνολογίας στην Κύπρο. Εξάλλου, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Blackbook Agency, Ελευθερία Βοσκαρίδου, συμμετείχε σε πάνελ με ανώτατα στελέχη του τομέα, κατά το οποίο συζητήθηκαν οι μεταβολές που έχει προκαλέσει η πανδημία στα κριτήρια με τα οποία εν δυνάμει αγοραστές επιλέγουν να επενδύσουν σε ακίνητα.

Την ίδια ώρα, το πολύτιμο εργαλείο του εργοταξιακού ανεκλυστήρα παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της KONE Elevator Cyprus, Σωτήρης Αναστασιάδης, με τον COO της EnergyIntel Services, Μάριο Αλεξάνδρου να καταπιάνεται με τις προκλήσεις, τις λύσεις, αλλά και τις τεχνολογίες που είναι διαθέσιμες στον τομέα κατασκευής κτηρίων στην παγκόσμια αγορά.

Χορηγοί & Εκθέτες: Hydrotherm, EnergyIntel Services, Emerland Real Estate by Gilad Shabtai, Blackbook Agency, Muskita Aluminium Industries, KPMG, Kone Elevators Cyprus και IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Υποστηρικτής: Σύνδεσμος Επιστημόνων Επιμετρητών Οικονομολόγων Κατασκευών Κύπρου (ΣΕΕΟΚΚ)

Οργανωτής: ΙΜΗ

Δειτε Επισης

Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Αυτοψία Βαφεάδη σε αναπτυξιακά έργα στην Πάφο-Οι διαφορές με την εταιρεία για τον δρόμο προς την Πόλη
Ρεκόρ στην αγορά κατοικίας-Το είδος και η αξία των διαμερισμάτων που προτιμώνται
Όμιλος Λεπτός: Η ιστορία από το 1960, τα έργα ορόσημα και οι δραστηριότητες σήμερα
Νέος κύκλος εκστρατειών Altamira: Διαμερίσματα και επαύλεις σε παραλιακές περιοχές
Βγάζει ξανά στην...αναφορά την Kition ο Χριστοδουλίδης-«Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε»
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου
Κτηματομεσίτες: Απαραίτητη η διόρθωση για διενέργεια γενικής εκτίμησης κάθε πέντε αντί κάθε τρία χρόνια
Όμιλος Domenica: Επιτυχής ολοκλήρωση του «Universal Residences»-Μια εξαιρετική εμπειρία διαβίωσης
Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Μάρτιο