M. Λουκαΐδης: H νέα τάση στο λιανεμπόριο είναι οι νυχτερινές διανομές

Οι νυχτερινές διανομές από τις εταιρείες είναι θέμα χρόνου, σύμφωνα με τον Μάριο Λουκαΐδη, της Synpraxis Management Services.

Σε εισαγωγική του τοποθέτηση στο 19o Cyprus Grocery Retail Conference & Awards, ο κ. Λουκαΐδης είπε πως το λιανεμπόριο της Κύπρου πέρασε από διάφορα στάδια και δύσκολες συνθήκες. Ο προεδρεύοντας του Συνεδρίου έκανε αναφορά σε σημαντικές ιστορικές στιγμές της βιομηχανίας, σχολιάζοντας ότι πολλές φορές οι εκτιμήσεις και προβλέψεις ήταν λανθασμένες. 

Από την πώληση πίσω από το ταμείο μέχρι την αυτοεξυπηρέτηση και την κάθοδο ξένων εταιρειών στο νησί και το λιανεμπόριο ο κλάδος μεταμορφώθηκε. Καταλήγοντας στη σημερινή μορφή του, ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι εξελίξεις, όπως η μετανάστευση και επομένως οι νέοι καταναλωτές, η αύξηση στα καύσιμα που συνδέονται με τις παραλαβές και συνεπώς το κόστος αλλάζουν δραματικά τον χάρτη. «Αυτά θα σπρώξουν σε νυχτερινές διανομές», είπε.

Το e-commerece θα παίξει τον ρόλο του και εδώ, συμπλήρωσε. Η βραδινή εξυπηρέτηση με φορτηγά είναι ακόμη μία τάση που προβλέπει ο ομιλητής ότι θα κάνει την είσοδό της στην κυπριακή αγορά.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις συνέργειες και την αποτελεσματικότητά τους όταν υιοθετούνται από επιχειρηματίες, αλλά και στην άμεση ανάγκη υιοθέτησης ψηφιακών εργαλείων από τους Οργανισμούς.

Δειτε Επισης

Ζεσταίνεται η αγορά ενόψει Πάσχα-Η μάχη των προσφορών και το αδιαχώρητο στις υπεραγορές
Στοχευμένοι έλεγχοι Προστασίας Καταναλωτή σε καταστήματα πώλησης επίπλων
Kiabi: Ετοιμάζει κάθοδο στη Λευκωσία και μεγάλο άνοιγμα στο Mall of Engomi
Μειωμένες οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών-Μικρή άνοδος στην αμόλυβδη βενζίνη
Ξάνθος Σαρρής: Η επέκταση της ΕΥΡΗΚΑ και η επόμενη γενιά
Οι Υπεραγορές Αλφαμέγα ανταμείβουν τους πελάτες τους με πολυτελή πιάτα MasterChef
Το βραβείο Red Dot Design 2024 στο νέο Hyundai Santa Fe
Μειώθηκαν στο μισό τα έσοδα από τη Διώρυγα του Σουέζ
Τα υβριδικά ψαλιδίζουν τα μερίδια αγοράς των βενζινοκίνητων-Οι κορυφαίες μάρκες του τριμήνου
Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση