Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Η φήμη της Κύπρου και το νέο μοντέλο για τις επαγγελματικές υπηρεσίες

Εκτενής συζήτηση με αντικείμενο και συνάμα ζητούμενο το νέο μοντέλο για τον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών της Κύπρου και τις προκλήσεις που θα βρει ενώπιον του, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του χθεσινού 7th Cyprus Professional Services Conference.

Διαβάστε ακόμα: 

Επένδυση-μαμούθ στην Κύπρο από Ισραηλινό μεγιστάνα

Από την Prime Property στο bbf και από το Sky Tower στο Βερεγγάρια

Διακοπές από €50 σε αυτά τα 204 ξενοδοχεία τον Ιούνιο

Κατά τη διάρκεια συζήτησης σε πάνελ που έλαβε χώρα, αναδείχθηκε ως εξέχουσας σημασίας το ζήτημα της αποκατάστασης της φήμης και της εικόνας της Κύπρου παγκοσμίως. Οι συμμετέχοντες στο πάνελ επικεντρώθηκαν επίσης στην ανταγωνιστικότητα των παρόχων επαγγελματικών υπηρεσιών στη διεθνή σκηνή και τη θέση που κατέχει η Κύπρος. Επί τάπητος τέθηκαν ακόμη οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία και οι σημαντικές επιπτώσεις του στον κλάδο.  

Διαβάστε ακόμη: 

Μεγαλώνει το ενδιαφέρον tech εταιρειών για την κυπριακή αγορά

Η Κύπρος hub επαγγελματικών υπηρεσιών

Τα δικηγορικά γραφεία σε ανταγωνισμό με τις επαγγελματικές υπηρεσίες

Χάρης Πίστος: Οι επαγγελματικές υπηρεσίες έδειξαν ανθεκτικότητα

Moneyval: Το ξεκάθαρο μήνυμα στις επαγγελματικές υπηρεσίες της Κύπρου

Myles Thompson: Νέο περιβάλλον για τις επαγγελματικές υπηρεσίες

Στο πάνελ συμμετείχαν ο πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου Χρίστος Κληρίδης, o Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου(ΣΕΛΚ) Κυριακός Ιορδάνου, o General Manager της Trident Trust Company (Cyprus) Ανδρέας Μερκούρη και o Πρόεδρος του CIFA, Ανδρέας Γιασεμίδης.

Τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης άνοιξε ο Χρίστος Κληρίδης, προβαίνοντας σε ανασκόπηση των σημαντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η οικονομία. Ειδικότερα για τον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου τόνισε αυτός ότι πρέπει να προσαρμοστεί.

Ο κ. Κληρίδης μίλησε για τις διαδικτυακές συναντήσεις και την έξυπνη τεχνολογία, ενώ στη συνέχεια εστίασε στο μεγάλο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει και που δεν είναι άλλο από την φήμη της χώρας. «Ο Σύλλογος υλοποίησε σημαντικές ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή και η κυβέρνηση βοήθησε να ξεκινήσει από την αρχή ο τομέας», ανέφερε.

Ο Κυριάκος Ιορδάνου τόνισε πως η Κύπρος ως μέλος της Ε.Ε. πρέπει συμμορφωθεί και να προσαρμοστεί, καθώς υπάρχουν ευκαιρίες στο εξωτερικό και η χώρα μας πρέπει να τις φέρει στο εσωτερικό. «Πρέπει να πάμε έξω και να φέρουμε δουλειά μέσα στη χώρα», σημείωσε, αναγνωρίζοντας τον μεγάλο ανταγωνισμό. «Ως εκ τούτου πρέπει να αποκτήσουμε τα προσόντα και να χτίσουμε βάσεις δημιουργώντας καλή φήμη», υπογράμμισε.

Ο Ανδρέας Μερκούρης πήρε τον λόγο από το ίδιο σημείο, για να υποδείξει πως αν δεν βελτιώσουμε τη φήμη της χώρας, θα δυσκολεύουμε να φέρουμε εταιρείες στην Κύπρο. Παραδέχθηκε ότι υπήρξε πρόοδος, αλλά επισήμανε πως δυστυχώς «ακόμη έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του παρελθόντος». Ο ίδιος σημείωσε ότι βλέπει ευκαιρίες στον τομέα της ναυτιλίας. «Εκεί όπου υπάρχουν προοπτικές, ακόμη και για τις επαγγελματικές υπηρεσίες, αναγκαίες για όσους δραστηριοποιούνται στον τομέα», επισήμανε. 

Ο Ανδρέας Γιασεμίδης εξέφρασε την πίστη του στον τομέα. «Έχουμε κοινό όραμα και μας βοήθησε να δημιουργήσουμε το οικοσύστημα που έχουμε σήμερα. Ακόμη και στην πανδημία το διεθνές fund industry ήταν δυνατό. Έχουμε τώρα τα στοιχεία για να αναπτυχθούμε ως ευρωπαϊκό hub. Aν έχουμε όραμα και εργαζόμαστε από κοινού, μπορούμε να βάλουμε την Κύπρο στον χάρτη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Δειτε Επισης

Πνευματικά δικαιωμάτα: Oι συμφωνίες, οι διαφωνίες και ο κομβικός ρόλος μιας απούσας Βουλής
Ειρήνη Μυλωνά-Χρυσοστόμου: Η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων βασικό κομμάτι της βιομηχανίας
Μ. Παναγίδης: Η Πνευματική Ιδιοκτησία είναι συνυφασμένη με το επιχειρείν
Το ARIS A Really Inspiring Space υποδέχεται την XM ως χορηγός
Ε. Σταματούδη: Σημαντικές οι αμοιβαίες υποχωρήσεις στο ζήτημα πνευματικής ιδιοκτησίας
Η DP World προωθεί έμπρακτα την επαγγελματική ανέλιξη των γυναικών
Π. Λευτέρη: Πνευματικά Δικαιώματα-Win win μέσα από ειλικρινή συζήτηση
Μεγάλη συζήτηση για τραπεζικό τομέα και ψηφιακό μετασχηματισμό
Άθως Δίκαιος: Η μεγαλύτερη πρόκληση, το όραμα και η σύγχρονη αρχιτεκτονική
Οι βραβευθέντες των 2ων Κυπριακών Βραβείων Αρχιτεκτονικής