Μεγαλώνει το ενδιαφέρον tech εταιρειών για την κυπριακή αγορά

Μεγαλώνει το ενδιαφέρον tech εταιρειών για την κυπριακή αγορά. Στη διαπίστωση αυτή, καθώς και σε άλλα συμπεράσματα, κατέληξαν συμμετέχοντες σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διεξήχθη στο 7ο Cyprus Professional Services Conference.

Σημαντικά ονόματα του χώρου ανέλυσαν όχι μόνο τις εξελίξεις, αλλά και τις ανάγκες των εταιρειών τεχνολογίας και τις ευκαιρίες που προκύπτουν στη σφαίρα των επαγγελματικών υπηρεσιών.

Στο πάνελ της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης έλαβαν μέρος οι Μάριος Καπιρής, General Manager της Kyndryl Cyprus, Γιώργος Καμπανέλλας, CEO του Invest Cyprus,, Ηλίας Νεοκλέους, Managing Partner της Elias Neocleous & Co LLC και Χάρης Πίστος, International Banking Director της Τράπεζας Κύπρου.

Τη συζήτηση συντόνισε η Δήμητρα Καλογήρου, Experienced Financial Services Professional.

Διαβάστε ακόμη: 

Χάρης Πίστος: Οι επαγγελματικές υπηρεσίες έδειξαν ανθεκτικότητα

Moneyval: Το ξεκάθαρο μήνυμα στις επαγγελματικές υπηρεσίες της Κύπρου

Myles Thompson: Νέο περιβάλλον για τις επαγγελματικές υπηρεσίες

Την αρχή έκανε ο κ. Καπίρης, ο οποίος διαπίστωσε ότι κυβέρνηση και ιδιώτες έχουν επικεντρωθεί στο να καταστεί η χώρα τεχνολογικό hub. Στη συνέχεια μίλησε για την απόφαση της Kyndryl να επιλέξει την Κύπρο. Όπως ανέφερε, η εταιρεία έλαβε υπόψη τους υφιστάμενες πελάτες της, αλλά και τους ανθρώπους της Κύπρου. «Βλέπουμε ότι μπορεί να γίνει περιφερειακό κέντρο και να αξιοποιήσει πλεονεκτήματα και κίνητρα της κυβέρνησης», σχολίασε, για να προσθέσει ότι «είμαστε στο σωστό δρόμο».

Σε δεύτερη τοποθέτησή του είπε για την επανάσταση του 5G, της AI και των data που θα καθορίσουν τον μέλλον και επομένως θα χρειαστεί οι εταιρείες επαγγελματικών υπηρεσιών να δώσουν έμφαση. Σημαντική παράμετρος είναι σύμφωνα με τον General Manager της Kyndryl Cyprus και η επένδυση σε προσωπικό με τεχνολογικές γνώσεις και δεξιότητες.

Από πλευράς του, ο κ. Νεοκλέους μίλησε για τη νομική πτυχή που αφορά στον κλάδο των επαγγελματικών υπηρεσιών. «Οι καιροί είναι απρόβλεπτοι», είπε, σχολιάζοντας ότι η τεχνολογία και η ανάπτυξή της σίγουρα είναι σημαντικά για το μοντέλο της βιομηχανίας και την εναρμόνιση με τις ανάγκες των εταιρειών. Η πανδημία επιτάχυνε τις διαδικασίες, σημείωσε. Τόνισε παράλληλα ότι «αν αυξήσουμε την αποδοτικότητά μας και μειώσουμε τα κόστη, θα έχουμε ανάπτυξη». «Οι δικηγόροι», συμπλήρωσε, «πρέπει να κατανοήσουμε το εργασιακό περιβάλλον όπου δραστηριοπούνται οι εταιρείες και τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν».

Διαβάστε ακόμη: 

Δάφνη Ροδίτου Τανγκ: Γιατί η IMH επεκτείνεται και στο ραδιόφωνο

Κατασκευές: Εκτός ελέγχου οι αυξήσεις (πίνακας)

Ίσες ευκαιρίες ανέλιξης προσφέρει η McDonald’s Cyprus

Ο Χάρης Πίστος, International Banking Director της Τράπεζας Κύπρου, είπε πως η Τράπεζα έδωσε έμφαση τα τελευταία δύο χρόνια σε τοπικές-διεθνείς επιχειρήσεις, όπως ο ίδιος τις χαρακτήρισε. «Στην Τράπεζα Κύπρου πιστεύουμε στον τεχνολογικό τομέα και πως η χώρα έχει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα», δήλωσε. Όπως είπε ενώπιον του κοινού, πρόκειται για έναν τομέα με προοπτικές και «ως τράπεζα είμαστε δεσμευμένοι να συνεισφέρουμε στο πλαίσιο μιας βιώσιμης ξένης επιχειρηματικότητας».

Ο κ. Καμπανέλλας σχολίασε εκτενώς τη στρατηγική της κυβέρνησης μέσω της οποίας δίνει έμφαση στις ανάγκες που έχουν εταιρείες για μετεγκατάσταση του προσωπικού τους στο νησί. «Είμαστε σίγουροι ότι οι εταιρείες επαγγελματικών υπηρεσιών μπορούν να προσφέρουν αυτά που έχουν ανάγκη οι εταιρείες», είπε στη συνέχεια.

Όσο για τον ανασχηματισμό και τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου για τον κλάδο, ο κ. Καμπανέλλας είπε πως είναι μια διαδικασία που δεν τελειώνει και πως περιλαμβάνει την έρευνα του ανταγωνισμού και την κατάρτιση ενός πλάνου με βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα. «Τα κίνητρα της κυβέρνησης έδωσαν νέες διαστάσεις και προοπτικές και τώρα είναι στιγμή να γίνει η αξιολόγησή τους», πρόσθεσε.

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών