Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ο αντίκτυπος του ξένου επενδυτή στις επιχειρήσεις της Λεμεσού

Η επιχειρηματικότητα είναι συνώνυμη με το ρίσκο και την αβεβαιότητα. Όσο και να προσπαθούν πολλοί να το αρνηθούν ή να το μετασκευάσουν, δεν πάνε μαζί η αλλαγή και η επιχειρηματικότητα με τη «σιγουριά». Ο επιχειρηματικός άνθρωπος είναι αυτός που επιδιώκει την αλλαγή και επενδύει στην χώρα του αλλά και εκτός. Την εκμεταλλεύεται και επενδύει σε νέα προϊόντα, νέες υπηρεσίες, νέες μεθόδους και διαδικασίες παραγωγής, νέους τρόπους διανομής και νέες αγορές.

Επιχειρηματικότητα Λεμεσού

Δεκαετία ορόσημο για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας στη Λεμεσό χαρακτηρίζεται η δεκαετία που διανύουμε, καθώς η πόλη της Λεμεσού τα τελευταία χρόνια γνώρισε μια πρωτοφανή ανάπτυξη. Η Λεμεσός διαθέτει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά για να μετατραπεί στο επιχειρηματικό αστέρι της ανατολικής Μεσογείου, μια πόλη που προσελκύει ξένες επενδύσεις και με αργά και σταθερά βήματα καθιερώνεται ως η έδρα παγκόσμιων πολυεθνικών εταιρειών.

Οι ΑΞΕ αποτελούν βασικό μοχλό οικονομικής ανάπτυξης και ευτυχώς, η Λεμεσός κατάφερε να προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις τα τελευταία χρόνια. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιδεικνύουν παγκόσμιοι τεχνολογικοί κολοσσοί που επιλέγουν την κυπριακή πόλη για να εγκαταστήσουν μεγάλα data centers και διεθνή κέντρα καινοτομίας, στα οποία μετά από μερικά χρόνια θα εργάζονται πολλοί νέοι Κύπριοι και νέες Κύπριες με υψηλά προσόντα. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος που θα διαδραματίσουν οι ξένες εταιρίες τα επόμενα χρόνια στην ανάπτυξη της οικονομίας θα αυξήσει κατακόρυφα τη ζήτηση με θετικό αντίκτυπο στη χώρα.

Τάσεις, προκλήσεις, ευκαιρίες

Τελικά γιατί οι επενδυτές επιλέγουν τη Λεμεσό για έργα μεγάλης κλίμακας; Πώς μπορεί η πόλη να γίνει ακόμα πιο ελκυστική; Απαντήσεις θα δώσουν τέσσερα πρόσωπα-κλειδιά που θα συμμετάσχουν σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο πλαίσιο του 2ου Limassol Business and Investment Summit που παρουσιάζει η Prospectacy Ltd και θα διεξαχθεί στις 3 Ιουνίου 2022. Στο πάνελ θα είναι οι Max Portelli, CFO της BrainRocket και μέλος της Techisland,Petr Valov, CEO της Exness και μέλος της Techisland, Kevin Sweet, Vice President του Finance/Property CFO της Melco Cyprus και Oren Plotkin, Managing Partner του Emerland Real Estate by Gilad Shabtai.

Στο συνέδριο θα επιχειρηθεί και χαρτογράφηση του μέλλοντος του λιανικού εμπορίου στη Λεμεσό. Οι κύριες τάσεις, προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν οι λιανοπωλητές θα βρεθούν στο επίκεντρο. Σημαντική ώθηση καταγράφεται και στον τομέα της ναυτιλίας όπου οι δυνατότητες ανάπτυξης είναι τεράστιες.

Η εκπαίδευση, η βιομηχανία και η ιατρική περίθαλψη θα βρεθούν στο μικροσκόπιο σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων των προβλημάτων που συναντώνται στους εν λόγω κλάδους.

Συζήτηση θα διεξαχθεί και αναφορικά με τα ακίνητα. Άλλωστε μεγάλη πρόκληση είναι η εξισορρόπηση μεταξύ της προσέλκυσης διεθνών αγοραστών υψηλών προδιαγραφών και της προσφοράς προσιτής οικονομικά στέγασης στους ντόπιους. Ομιλητές του Συνεδρίου θα παρουσιάσουν συνολικά τις θετικές επιδράσεις που έχει  η παρουσία ξένων επενδυτών στην πόλη και τους τρόπους με τους οποίους ο κορυφαίος επενδυτικός προορισμός καλείται να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της διεθνούς αγοράς.

Ποιους ενδιαφέρει

Το Συνέδριο που θα διεξαχθεί στο Parklane Resort & Spa, στη Λεμεσό, θεωρείται ως ένα από τα πιο σημαντικά της φετινής χρονιάς και αναμένεται να προσελκύσει την επιχειρηματική ελίτ της πόλης. Απευθύνεται σε ιδιοκτήτες, διευθύνοντες συμβούλους και άλλα ανώτερα διευθυντικά στελέχη από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Λεμεσό, καθώς και σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, διπλωμάτες, πολιτικούς, την τοπική διοίκηση και τα Μ.Μ.Ε

Λάβετε μέρος και ενημερωθείτε από τα πρόσωπα που βρίσκονται στα κέντρα λήψης αποφάσεων για τους βασικούς στρατηγικούς στόχους, τη μελλοντική ανάπτυξη και τις προοπτικές της Λεμεσού. Το Συνέδριο θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν και τον τρόπο με τον οποίο τυχόν επέκταση των εργασιών τους στη πόλη θα επηρεάσει θετικά την πορεία της επιχείρησής τους. Όπως πέρσι έτσι και φέτος το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός θα αποτελέσει και μια εξαιρετική ευκαιρία δικτύωσης και συζήτησης με άλλους Συνέδρους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το περιεχόμενο του Συνεδρίου και για εγγραφές, κάντε κλικ εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οργανωτής: IMH

Κύριος Χορηγός: Prospectacy Ltd

Χορηγοί (μέχρι στιγμής): Demetriades Handling, Emerland Development, Great Place to Work

Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: The Cyprus Institute of Marketing (CIM)

Με τη στήριξη (μέχρι στιγμής): Invest Cyprus, Techisland

Σε συνεργασία με: Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού

Χορηγοί Επικοινωνίας:  περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business, πόρταλ Reporter

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 | Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

Όλα όσα έγιναν στα 2α Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής (photos)
Πνευματικά δικαιωμάτα: Oι συμφωνίες, οι διαφωνίες και ο κομβικός ρόλος μιας απούσας Βουλής
Ειρήνη Μυλωνά-Χρυσοστόμου: Η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων βασικό κομμάτι της βιομηχανίας
Μ. Παναγίδης: Η Πνευματική Ιδιοκτησία είναι συνυφασμένη με το επιχειρείν
Ε. Σταματούδη: Σημαντικές οι αμοιβαίες υποχωρήσεις στο ζήτημα πνευματικής ιδιοκτησίας
Η DP World προωθεί έμπρακτα την επαγγελματική ανέλιξη των γυναικών
Π. Λευτέρη: Πνευματικά Δικαιώματα-Win win μέσα από ειλικρινή συζήτηση
Μεγάλη συζήτηση για τραπεζικό τομέα και ψηφιακό μετασχηματισμό
Άθως Δίκαιος: Η μεγαλύτερη πρόκληση, το όραμα και η σύγχρονη αρχιτεκτονική
Οι βραβευθέντες των 2ων Κυπριακών Βραβείων Αρχιτεκτονικής