Νέος Πρόεδρος του ΤΕΠΑΚ ο Δρ Χρίστος Χωματάς

Το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από διαβούλευση με τη Σύγκλητο, αποφάσισε στις 16.03.22 να διορίσει τον κ. Χρίστο Χωματά, ως Πρόεδρο του Συμβουλίου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), εις αντικατάσταση του αποχωρήσαντος για προσωπικούς λόγους κ. Φρίξου Σαββίδη. Ο κ. Χωματάς είναι υφιστάμενο μέλος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ και μέχρι πρότινος υπηρετούσε ως Πρόεδρος αριθμού Επιτροπών του.

 

«Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι αναλαμβάνω το αξίωμα του Προέδρου του Συμβουλίου με αίσθημα τιμής αλλά και ευθύνης. Τα τελευταία χρόνια έχω υπηρετήσει το Πανεπιστήμιο ως Μέλος του Συμβουλίου και ως Πρόεδρος αριθμού Επιτροπών του. Στόχος μου είναι να αναδείξουμε μαζί το Πανεπιστήμιό μας στην Κύπρο και διεθνώς, καθώς και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις σταθερής και διαρκούς ανάπτυξής του. Σε αυτή την προσπάθεια ζητώ τη δική σας συμβολή και στήριξη, καθώς οι γνώσεις, ο ενθουσιασμός και ο επαγγελματισμός σας, είναι τώρα πιο αναγκαία από ποτέ», αναφέρει ο Δρ Χωματάς στο πρώτο του γραπτό μήνυμα προς την Πανεπιστημιακή Κοινότητα.

 

«Όπως έχω ήδη διαμηνύσει στη Σύγκλητο, θα εργαστώ, σε συνεννόηση με το Συμβούλιο, με ειλικρίνεια, δυναμισμό και συναινετικό πνεύμα, για το καλό του Πανεπιστημίου μας. Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και τα Μέλη του Συμβουλίου, θα βρισκόμαστε στη διάθεση των Ακαδημαϊκών Μελών, του Διοικητικού Προσωπικού και των φοιτητών του Πανεπιστημίου μας, για επικοινωνία με στόχο την επίλυση των ζητημάτων και την αξιοποίηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιό μας», καταλήγει στο μήνυμά του ο νέος Πρόεδρος του Συμβουλίου.   

 

Ο Δρ Χρίστος Χωματάς γεννήθηκε στην Αμμόχωστο και αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας. Υπηρέτησε την Εθνική Φρουρά και είναι έφεδρος ανθυπολοχαγός πυροβολικού. Σπούδασε οδοντιατρική στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Semmelweis και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό (Master) στη χειρουργική στόματος στο Πανεπιστήμιο του Manchester. Από το 1995 εξασκεί το επάγγελμα του οδοντίατρου στη Λεμεσό. Παρακολούθησε πολλά συνέδρια και σεμινάρια της ειδικότητας του στην Κύπρο και το εξωτερικό και διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Οδοντιατρικής Εταιρείας Κύπρου. Από το 2001 μέχρι το 2016 υπηρέτησε τον Δήμο Λεμεσού ως Δημοτικός Σύμβουλος.

Δειτε Επισης

Επίτιμη διδάκτορας του Πανεπιστημίου Reading η Στέλλα Κυριακίδου
Νέα γενική διευθύντρια της Eurolife η Αθηνά Σιηπιλλή Τσίγκη
To μήνυμα Ανδρέα Δημητριάδη πριν τις εκλογές-«Για ένα ισχυρό και διεκδικητικό ΚΕΒΕ»
Στη Δέσποινα Θεοδοσίου το βραβείο Ισότητας των Φύλων του ΔΝΟ
MSPS Cyprus: Η Κρίστια Κουρσάρου αναλαμβάνει τη θέση της PR Director
Στους κορυφαίους της GC Powerlist του Legal 500 η Κάτια Σάντη
Θλίψη στο CIIM-Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής και επί σειρά ετών πρόεδρος του πανεπιστημίου
Ίδρυσε δική του εταιρεία μετά την αφυπηρέτησή του από την Deloitte ο Νίκος Κυριακίδης
Η κοινότητα Συσκλήπου βράβευσε το... παιδί της John Christodoulou για την πολυετή προσφορά του
14 millennial επαγγελματίες που διαπρέπουν στην επιχειρηματική αρένα της Κύπρου