GREAT PLACE TO WORK®

Το Great Place to Work® Cyprus ιδρύθηκε αρχές του 2020 ως affiliate, δηλαδή, συνεργαζόμενη εξουσιοδοτημένη εταιρεία του Great Place to Work®, που έχει μια ιστορία 30 χρόνων και παρουσία σε 70 χώρες.

Η αποστολή μας. Η απάντηση σε ένα στρατηγικό ερώτημα

Όλα αυτά τα χρόνια ο οργανισμός έχει κτίσει μια μοναδική εμπειρία και τεχνογνωσία, για να απαντά σε ένα στρατηγικό, κατά τη δική μας άποψη, ερώτημα: «Τι είναι αυτό που διαμορφώνει έναν ιδανικό χώρο εργασίας, στον οποίο ο κάθε εργαζόμενος  μπορεί αλλά και θέλει να δίνει τον καλύτερο του εαυτό και παράλληλα να βιώνει γενικά θετικές και ευχάριστες εμπειρίες;».

Διαθέτουμε τα ερευνητικά εργαλεία, με τα οποία μπορούμε να διερευνήσουμε και να αξιολογήσουμε το εργασιακό περιβάλλον οποιασδήποτε επιχείρησης, ανεξάρτητα από το μέγεθος και τον τομέα δραστηριότητάς της. Κάθε χρόνο, πέρα από 10.000 εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο μας εμπιστεύονται, για να εξασφαλίσουν τεκμηριωμένες απαντήσεις σε κύρια ερωτήματα, που σχετίζονται με το εργασιακό τους περιβάλλον. Δεν σταματάμε όμως στην ανάλυση των αποτελεσμάτων, αλλά με την τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει, μετατρέπουμε τις απαντήσεις αυτές σε προτάσεις δράσεων, που θα βελτιώσουν το εργασιακό περιβάλλον.

«Να δηλώνεις ό,τι πραγματικά είναι. Ό,τι είναι να το δηλώνεις»

Το άλλο σημαντικό συστατικό των υπηρεσιών μας είναι η πιστοποίηση και διάκριση. Οι εταιρείες που, με βάση τη διαδικασία αξιολόγησής μας, διαπιστώνεται ότι έχουν πραγματικά καθιερώσει ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον, μπορούν να χρησιμοποιούν το σήμα της πιστοποίησής μας. Εκτός από την πιστοποίηση έχουν καθιερωθεί αξιόπιστοι θεσμοί διάκρισης σε εθνικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο. Αναφέρουμε ενδεικτικά τον θεσμό Europe’s Best Workplaces™ List, που προβάλλεται από τον εκδοτικό όμιλο The Economist και βέβαια την περίφημη λίστα Word’s Best Workplaces™ List, που προβάλλεται από το περιοδικό Fortune. Ο θεσμός της πιστοποίησης του Great Place to Work® θεωρείται σήμερα η πλέον αξιόπιστη αναγνώριση μιας επιχείρησης, που μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι εργοδότης προτίμησης. Με απόλυτα σαφή και διαφανή κριτήρια, που εφαρμόζονται και ελέγχονται σε παγκόσμιο επίπεδο, η διαδικασία αξιολόγησής μας στηρίζεται σε μια αυτονόητη πραγματικότητα, η οποία λέει: «Είναι οι εμπειρίες που βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι αντιλήψεις που διαμορφώνονται σε έναν εργασιακό χώρο, που αποτελούν την πιο σημαντική ένδειξη για την ποιότητα του εργασιακού περιβάλλοντος». Επειδή υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο σωρεία πρακτικών βραβεύσεων, διακρίσεων και πιστοποιήσεων, οφείλουμε να εξηγήσουμε τη δική μας φιλοσοφία, πάνω στην οποία στηρίζονται οι δικοί μας θεσμοί πιστοποίησης και διάκρισης:

Η πιστοποίηση εξασφαλίζεται μέσα από μια μετρήσιμη διαδικασία και κατά συνέπεια ενθαρρύνει και σπρώχνει την επιχείρηση να μπει σε μια διαρκή διεργασία συνεχούς βελτίωσης.

Σε κάθε χώρα δημιουργείται εξελικτικά μια κοινότητα επιχειρήσεων (Certification Nation), που έχουν πετύχει πιστοποίηση και έχουν μια κοινή αντίληψη σε ό,τι αφορά τη σχέση ανθρώπου - επιχείρησης, μοιράζονται εμπειρίες και τεχνογνωσία, αποτελούν πρότυπα και δρουν με ένα θετικά επιδραστικό τρόπο στο επιχειρησιακό περιβάλλον της χώρας.

Τρεις απλές, παγκόσμιες αλήθειες

Το Trust Index©, η Έρευνα Προσωπικού, που χρησιμοποιείται από το Great Place to Work® στηρίζεται σε 3 απλές αλήθειες, που ισχύουν για οποιαδήποτε επιχείρηση σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη. Και αυτό γιατί όλες οι επιστημονικές μελέτες και έρευνες, που αναζητούν τα συστατικά στοιχεία, τα οποία συνθέτουν έναν εργασιακό περιβάλλον, καταλήγουν σε απαντήσεις που κωδικοποιούνται σε 3 αδιαμφισβήτητες διατυπώσεις. Για να θεωρεί ένας εργαζόμενος ότι ο χώρος εργασίας του είναι, για τον ίδιο, ιδανικός, να θέλει και να μπορεί να δίνει τον καλύτερο του εαυτό και να αποτελεί ένα σημαντικό και ευχάριστο κομμάτι της ζωής του, απαιτούνται 3 προϋποθέσεις ή 3 απλές αλήθειες.

Εμπιστοσύνη:

Πρέπει να εμπιστεύεται τον εργοδότη του, δηλαδή τη διεύθυνση της εταιρείας. Η εμπιστοσύνη είναι προαπαιτούμενο, γιατί χωρίς αυτή, νιώθουμε ανασφάλεια και έκδηλα δεν μπορούμε να δεσμευτούμε και να αφοσιωθούμε.

Περηφάνια:

Πρέπει να νιώθει περήφανος γι’ αυτό που κάνει. Να γνωρίζει ότι το αποτέλεσμα της δουλειάς του προσθέτει αξία και συμβάλλει σε ένα μεγαλύτερο σκοπό. Επιπλέον, πρέπει να νιώθει περηφάνια για το τελικό αποτέλεσμα της συνολικής δραστηριότητας της επιχείρησης στην οποία εργοδοτείται. Με απλά λόγια, όταν τον ρωτούν πού εργάζεται και τι κάνει, το αφήγημά του να εκφράζει περηφάνια.

Συντροφικότητα:

Κανείς δεν θέλει να αφιερώνει το ένα τρίτο περίπου της ζωής του, σε ένα χώρο όπου δεν υπάρχουν θετικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Κανείς δεν μπορεί να δώσει τον καλύτερο του εαυτό στη δουλεία του και να συνεργάζεται, εάν βρίσκεται σε έναν εργασιακό χώρο έντασης και αντιπαραθέσεων.

Τόσο απλό αλλά πόσο δύσκολο;

Πόσο εύκολο είναι για μια επιχείρηση να εξασφαλίσει, στον μέγιστο δυνατό βαθμό, αυτές τις 3, εκ πρώτης όψεως, απλές και αυτονόητες προϋποθέσεις;

Δύσκολο δεν είναι, αν η ηγεσία και η διεύθυνση της εταιρείας (από πάνω μέχρι κάτω) είναι απόλυτα συνειδητοποιημένη ότι: Αυτά που κάνουν τους ίδιους να είναι δεσμευμένοι στη δουλειά τους, αν είναι βέβαια, ισχύουν για όλους τους εργαζόμενους.

Να απεγκλωβιστούν από την αδιέξοδη θέση ότι το μοναδικό στοιχείο, που εξασφαλίζει τη δέσμευση των ανθρώπων, είναι ο μισθός. Να θυμούνται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων θέλουν να νιώθουν χρήσιμοι, να έχουν σημασία, να ξέρουν ότι προσθέτουν αξία, να αναπτύσσονται και να βιώνουν ευχάριστες στιγμές με τους συναδέλφους τους.

 

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ     

Το Great Place to Work® έχει παρουσία σε 70 χώρες ανά το παγκόσμιο

Το Great Place to Work® Cyprus ιδρύθηκε αρχές του 2020 ως affiliate με

7 άτομα προσωπικό

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Κώστα Μισιαούλη 36, Κάτω Δευτέρα, 2450, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22364777

E-mail: cy_info@greatplacetowork.com 

 

 

Δειτε Επισης

TOTALSERVE MANAGEMENT LIMITED
PITTAKIS BULDING MATERIALS
MAP S.PLATIS GROUP
GREAT PLACE TO WORK®
ΕΥ ΚΥΠΡΟΥ
COCA-COLA HBC ΚΥΠΡΟΥ
ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΕΑΝ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ
Ο καλύτερος είναι και φαίνεται