PITTAKIS BULDING MATERIALS

H διεύθυνση δεν είναι απρόσωπη. Είναι κοντά στο προσωπικό της και επιδιώκει διάλογο και συζήτηση για επίλυση πιθανών επαγγελματικών και προσωπικών προβλημάτων, τονίζει ο Business Development Manager της Pittakis Building Materials, Αβραάμ Γ. Πιττάκης.

Πότε δημιουργήθηκε η εταιρεία σας, πώς προχώρησε και ποιες είναι σήμερα οι κύριες δραστηριότητές της;

Η ΑΒΡΑΑΜ ΠΙΤΤΑΚΗΣ & ΥΙΟΙ Λτδ. ιδρύθηκε το 1974 από τον Αβραάμ Πιττάκη στο Παραλίμνι. Όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε να γίνει μια δυναμική εταιρεία στον κατασκευαστικό τομέα της Κύπρου. Αυτό κυρίως έχει επιτευχθεί, λόγω του ότι ακολούθησε με συνέπεια ένα μεσομακροπρόθεσμο επιχειρηματικό σχηματισμό, στο πλαίσιο του οποίου εντάχθηκαν τολμηρές για την εποχή τους επενδυτικές πρωτοβουλίες, όπως η αγορά μεγάλης έκτασης γης και η δημιουργία ιδιόκτητου εργοστασίου το 1981 στο Παραλίμνι.

Πριν από μερικά χρόνια, η εταιρεία ξεκίνησε μια καινούρια σελίδα στην ιστορία της με την αγορά και εγκατάσταση καινούργιων κι υπερσύγχρονων μηχανημάτων, που τηρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, υγείας και περιβάλλοντος, δημιουργώντας έτσι μια τεχνολογική επανάσταση για τα κυπριακά δεδομένα. Σήμερα, η μονάδα αυτή είναι μια από τις πιο σύγχρονες της Μεσογείου, καθώς προσφέρει τη δυναμική για παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων υλικών, όπως κόλλες, σοβάδες, επισκευαστικά και στεγανωτικά κονιάματα αλλά και αρμόστοκκους υψηλής ποιότητας.

Θα μπορούσατε να αναφερθείτε σε κάποια σημεία - σταθμούς;

Στην πορεία της η εταιρεία άρχισε την έρευνα για την παραγωγή υγρών προϊόντων, όπως είναι τα χρώματα, τα βερνίκια και οι μονώσεις, δημιουργώντας έτσι μια νέα σειρά προϊόντων με την εμπορική επωνυμία Globus Colors. Στις αρχές του 2020, η επιχείρηση με βάση τις ανάγκες της αγοράς, εισήγαγε σειρά θερμομονωτικών προϊόντων και ανάγλυφης επικάλυψης, που συμπληρώνουν την κατασκευή εξωτερικών θερμομονώσεων, συμπεριλαμβανομένων των κονιαμάτων για συγκόλληση, ενσωμάτωση και εξομάλυνση των θερμομονωτικών πλακών. Η νέα αυτή σειρά ονομάστηκε Alfa Thermomonosi by Pittakis, η οποία σε συνδυασμό με την ομάδα διπλωματούχων μηχανικών της εταιρείας, αποτελεί μία από τις καλύτερες λύσεις στην αγορά. Το 2021 η εταιρεία μετονομάστηκε σε Pittakis Building Materials και κατέχει το πιστοποιητικό διαχείρισης ποιότητας ISO 9001 για την παραγωγή και πώληση των προϊόντων της. Τα είδη μας τηρούν όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ποιότητας CE Marking και είναι διαπιστευμένα από ευρωπαϊκά εργαστήρια. Κατασκευάζονται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στο Παραλίμνι και ο συνεχής καθημερινός έλεγχος ποιότητας έχει γίνει βίωμα για τον κάθε εμπλεκόμενο στη διαδικασία παραγωγής.

Πώς επενδύετε στο ανθρώπινο δυναμικό σας και ποιο είναι το πλάνο συνεχούς κατάρτισης και ανέλιξής του εντός της εταιρείας;

Το προσωπικό της εταιρείας επιμορφώνεται και τυγχάνει κατάρτισης με συχνά σεμινάρια και εκπαίδευση σε διάφορους τομείς της εργασίας του. Ταυτόχρονα, με μια εξαιρετικά καλή συνεργασία μεταξύ των έμπειρων και των νέων μελών της εταιρείας, οι γνώσεις και οι εμπειρίες μεταφέρονται από γενιά σε γενιά. Επίσης, η κουλτούρα της επιχείρησης επιτρέπει στους νέους να παρουσιάζουν τις ιδέες τους και τους ενθαρρύνει να τις υλοποιούν, καθοδηγώντας τους για να πέτυχουν.

Δεδομένου του ότι οι απολαβές είναι ανάμεσα στους μεγαλύτερους στρεσογόνους παράγοντες στην εργασία, ποια μέτρα παίρνετε, για να εξασφαλίσετε την οικονομική υγεία των εργαζομένων σας; Πώς αξιολογείτε και καθορίζετε τις αυξήσεις;     

Ως εταιρεία επιβραβεύουμε συχνά το προσωπικό μας με αυξήσεις και bonus. Προσεφέρουμε υψηλά πακέτα απολαβών και από το προσωπικό μας ψάχνουμε ζήλο και πάθος για την εργασία του, καθώς επίσης, συνέπεια.

Πώς δημιουργείτε και διατηρείτε δέσμευση με το προσωπικό σας αλλά και εμπιστοσύνη μεταξύ αυτού και της διεύθυνσης;

Το προσωπικό έχει ελευθερία και αυτονομία στην εργασία του. Η διεύθυνση δεν είναι απρόσωπη, είναι κοντά στο προσωπικό της και επιδιώκει διάλογο και συζήτηση για επίλυση πιθανών επαγγελματικών και προσωπικών προβλημάτων.

Ποιες λύσεις εφαρμόσατε, εν μέσω του κορωνοϊού, για να διασφαλίσετε τη συνέχιση της εργασίας και ενός ασφαλούς περιβάλλοντος;

Η εταιρεία παρότρυνε το προσωπικό να κάνει συχνά τεστ. Με τη χρήση μηνυμάτων και με καθημερινές ενημερώσεις το κρατούσε ενήμερο για τυχόν κρούσματα, όπως επίσης, για αλλαγές στις νομοθεσίες. Στις εγκαταστάσεις έγινε διαχωρισμός του εργασιακού χώρου, έτσι ώστε να υπάρχουν οι κατάλληλες αποστάσεις μεταξύ εργαζομένων και ταυτόχρονα γίνονταν συχνές απολυμάνσεις. Επίσης, όπου ήταν εφικτό, κυρίως για το γραφειακό προσωπικό, εφαρμόστηκε η τηλεργασία. Σε όλους τους εργαζόμενους και επισκέπτες παρέχονταν μάσκες και εξοπλισμός προστασίας.

Ποια επιπλέον ωφελήματα παρέχετε στο ανθρώπινο δυναμικό σας;                                                                                              

Το προσωπικό δικαιούται εκπτώσεις σε όλα τα υλικά που παράγονται από την εταιρεία. Παρέχονται διευκολύνσεις στο ωράριο του προσωπικού και ιδιαίτερα σε γονείς μικρών παιδιών.

Τι είναι αυτό που σας καθιστά εργοδότη προτίμησης;

Η εταιρεία λειτουργεί ως οικογένεια και οι εργοδοτούμενοι νιώθουν οικεία με το διευθυντικό προσωπικό. Υπάρχει αρμονική συνεργασία μεταξύ των διάφορων τμημάτων. Παρέχονται σεβαστά πακέτα απολαβών, ευέλικτο ωράριο και άριστες συνθήκες εργασίας.

 

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Αριθμός προσωπικού: 35

Γραφεία σε Κύπρο και εξωτερικό: 3

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Αντώνη Παπαδόπουλου 55, 5282, Παραλίμνι

Τηλέφωνο: 23823577

Φαξ: 23825025

Ιστοσελίδα: www.pittakis.com

 

Επικοινωνία με το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού: Μυροφόρα Πιττάκη, τηλέφωνο 23300600 | e-mail: mirofora@paralimnitiko.com

Δειτε Επισης

PITTAKIS BULDING MATERIALS
MAP S.PLATIS GROUP
GREAT PLACE TO WORK®
ΕΥ ΚΥΠΡΟΥ
ECOMMBX
COCA-COLA HBC ΚΥΠΡΟΥ
ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΕΑΝ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ
Ο καλύτερος είναι και φαίνεται