Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

MUFG: Αλλάζει τον χάρτη των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο

Η κάθοδος της MUFG Investor Services στην Κύπρο μέσα από την ανακοινωθείσα από την ίδια δημιουργία επιχειρησιακού κέντρου στη Λεμεσό, αλλάζει τα δεδομένα και δίνει τεράστια ώθηση στην προσπάθεια της Κύπρου να καταστεί διεθνές κέντρο υπηρεσιών διαχείρισης κεφαλαίων.  

Διαβάστε εδώ: MUFG Investor Services: Ένας τιτάνας διαχείρισης funds στην Κύπρο

Πρόκειται για μια εξέλιξη τεράστιας σημασίας, καθότι φέρνει ακόμη πιο κοντά την εκπλήρωση ενός χρονολογούμενου οράματος της Κύπρου και των εμπλεκομένων/αρμόδιων φορέων. Και αυτό, αφού πέραν του γεγονότος ότι ανοίγει τις πόρτες σύνδεσης Ασίας και Ευρώπης-με την χώρα μας να καθίσταται κόμβος-, αναμένεται να αλλάξει το τοπίο της αγοράς, στρέφοντας τα βλέμματα και άλλων εταιρειών στο νησί.

Διαβάστε εδώ: Κ. Πετρίδης για κάθοδο MUFG: Απόδειξη εμπιστοσύνης προς την Κύπρο

Πετυχημένη στρατηγική

Την ικανοποίησή του για την κάθοδο της MUFG Investor Services στην Κύπρο, εξέφρασε μιλώντας στο InBusinessNews, ο πρόεδρος του Invest Cyprus, Γιάννης Μάτσης. «Αποτελεί κύρια στρατηγική της κυβέρνησης η προσέλκυση ξένων εταιρειών στην Κύπρο και είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε ότι η στρατηγική αυτή της κυβέρνησης πετυχαίνει, αφού έρχονται συνεχώς εταιρείες στην Κύπρο», ανέφερε ο κ. Μάτσης.

Διαβάστε ακόμα:

Τα 3+1 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Μύκονο που πούλησε κυπριακή εταιρεία

Στο IN Business Απριλίου: Πώς η Λάρνακα μεταμορφώνεται

Altamira: 10+1 κατοικίες και διαμερίσματα από €70.000

Σημαντική εξέλιξη

Μιλώντας επίσης στο InBusinessNews ο πρόεδρος του CIFA Ανδρέας Γιασεμίδης, σημείωσε πως η απόφαση της MUFG Investor Services να έρθει στην Κύπρο είναι αποτέλεσμα προσπαθειών των τελευταίων χρόνων. Όπως περαιτέρω επισήμανε, πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τον επενδυτικό τομέα, που σίγουρα θα βοηθήσει και την αγορά καθώς θα έχουμε ένα μεγάλο παίκτη στην Κύπρο.

«Είναι πάρα πολύ σημαντική η κάθοδος της MUFG Investor Services για τον κλάδο των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο. Συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης για τη χώρα μας και σίγουρα θα βοηθήσει τον τομέα των επενδυτικών ταμείων, αφού θα δημιουργηθεί μία γερή βάση με επενδυτικά ταμεία. Είναι σημαντικός σταθμός για τα δεδομένα μας», υπέδειξε χαρακτηριστικά. 

Με την MUFG Investor Services να θεωρείται από τους.. βασιλιάδες του τομέα, η απόφασή της να βρεθεί στη Λεμεσό αναμένεται να ανοίξει το δρόμο και για άλλες εταιρείες του χώρου.

«Θεωρώ ότι η MUFG σίγουρα θα... τραβήξει και άλλους παίκτες από εξωτερικό. Ανοίγει μία πόρτα για την Ασία για την Κύπρο όσον αφορά τα επενδυτικά ταμεία. Θεωρώ ότι λιγότερο μεγάλες εταιρείες θα ακολουθήσουν λόγω της δυναμικής που φέρνει μαζί της η MUFG», εκτίμησε ο πρόεδρος του CIFA. 

Δειτε Επισης

Τιμήθηκε με το Επιμελητηριακό Βραβείο ΚΕΒΕ ο Ανδρέας Γιασεμίδης
Το αντίο Χρ. Αγκαστινιώτη… «Έφτασε η ώρα του αποχωρισμού, φεύγω με το κεφάλι ψηλά»
Χρ. Αγκαστινιώτης: Αυστηρή κριτική, προτάσεις και τεράστια ανησυχία για τη δυσφήμιση της Κύπρου
ΥΠΟΙΚ: Στις 101 οι πρόσθετες θέσεις στο δημόσιο
Γ. Παναγιώτου: Κατώτατος μισθός βάσει αναγκών κοινωνίας και δυνατοτήτων οικονομίας
G.A.P. Vassilopoulos Ltd: Σημαντικές αλλαγές στη μετοχική δομή
Ο HR Executive της K. Treppides, Σταύρος Τιμοθέου, μιλά για το 2ο Cyprus Job Fair
Η Talent Acquisition Specialist της Murex, Myriam Chahine, μιλά για το 2ο Cyprus Job Fair
Η δυναμική παρουσία της ICTS στην 2η Έκθεση Εργασίας στην Κύπρο
Ο Head of HR and Administration της Lidl Κύπρου, Γιάννης Επαμεινώνδας, μιλά για το 2ο Cyprus Job Fair