Παίρνει σάρκα και οστά το νέο «The Landmark» στη Λευκωσία (pics)

Σε τροχιά υλοποίησης έχει εισέλθει η ανακαίνιση του ξενοδοχείου «The Landmark» στη Λευκωσία, όπως και η κατασκευή των δύο πύργων που θα ανεγερθούν στον υπαίθριο χώρο του, στο πλαίσιο του έργου «Landmark Project-Office and Residential Tower Development». 

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει και… τρέχουν με εντατικούς ρυθμούς, με το εκτιμώμενο κόστος του έργου να ανέρχεται συνολικά, περίπου στα €70 εκατομμύρια.

Διαβάστε ακόμα: 

Σε μεγάλες μονοκατοικίες τα νοικοκυριά της Κύπρου

Ξένες εταιρείες στον τομέα του στοιχήματος που πόνταραν στην Κύπρο

Το υπό υλοποίηση έργο αφορά οικιστική και γραφειακή/εμπορική ανάπτυξη, όπου οι δύο πύργοι θα συνυπάρχουν με το υπάρχον ξενοδοχείο και θα αναπτυχθούν ως δύο ξεχωριστά κτίρια.


 

Στόχος είναι η δημιουργία ενός νέου ορόσημου για τη Λευκωσία, που θα φιλοξενεί ένα κτίριο γραφείων 16 ορόφων, ένα κτίριο διαμερισμάτων 17 ορόφων, μια ιδιωτική πλατεία 1500 τ.μ. προς δημόσια χρήση και ένα από τα πιο ιστορικά ξενοδοχεία της Κύπρου, το οποίο, όπως έχει προαναφερθεί, θα ανακαινιστεί και θα αναβαθμιστεί σε σύγχρονα πρότυπα φιλοξενίας, με σημαντικές αλλαγές κυρίως στο ισόγειο.


 

Ειδικότερα, η οικιστική ανάπτυξη θα αποτελείται από συνολικά 53 διαμερίσματα και θα έχει συνολικό μικτό εμβαδόν 13.794,60 τ.μ., ενώ το συνολικό εμβαδόν της γραφειακής ανάπτυξης ανέρχεται στα 26.640 τ.μ.

Τόσο το οικιστικό όσο και το γραφειακό κτίριο θα περιλαμβάνουν υπόγειους χώρους στάθμευσης δύο επιπέδων με χωρητικότητα 100 και 197 (+19 θέσεων scissor parking spaces) υπόγειων θέσεων για οχήματα αντίστοιχα.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του έργου θα είναι σύγχρονος και καινοτόμος, αναβαθμίζοντας έτσι ποιοτικά τη χρήση του τεμαχίου ανάπτυξης, καθώς και την εικόνα του αστικού τοπίου.

Το κτίριο γραφείων θα εφάπτεται της λεωφόρου Κέννεντυ, ενώ το κτίριο διαμερισμάτων θα βρίσκεται πιο πίσω σε σχέση με τη λεωφόρο, μεταξύ του κτιρίου γραφείων και του ξενοδοχείου. Ταυτόχρονα, θα δημιουργηθεί ένας ενιαίος πλατειακός χώρος στο επίπεδο του ισογείου που ενώνει τη Λεωφόρο Κέννεντυ με τη Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ, ο οποίος συμπεριλαμβάνει και δημόσιο χώρο πρασίνου.

Η συμπερίληψη τοπιοτεχνημένων χώρων πρασίνου στον σχεδιασμό του έργου, όπως αναμένεται, θα βοηθήσει τη σύνδεση του έργου από περιβαλλοντική άποψη με τη γειτνιάζουσα κρατική δασική γη.

Δειτε Επισης

Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Αυτοψία Βαφεάδη σε αναπτυξιακά έργα στην Πάφο-Οι διαφορές με την εταιρεία για τον δρόμο προς την Πόλη
Ρεκόρ στην αγορά κατοικίας-Το είδος και η αξία των διαμερισμάτων που προτιμώνται
Όμιλος Λεπτός: Η ιστορία από το 1960, τα έργα ορόσημα και οι δραστηριότητες σήμερα
Νέος κύκλος εκστρατειών Altamira: Διαμερίσματα και επαύλεις σε παραλιακές περιοχές
Βγάζει ξανά στην...αναφορά την Kition ο Χριστοδουλίδης-«Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε»
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου
Κτηματομεσίτες: Απαραίτητη η διόρθωση για διενέργεια γενικής εκτίμησης κάθε πέντε αντί κάθε τρία χρόνια
Όμιλος Domenica: Επιτυχής ολοκλήρωση του «Universal Residences»-Μια εξαιρετική εμπειρία διαβίωσης
Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Μάρτιο