ECOMMBX: Με πυξίδα τις αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς

Ο τομέας του fintech έχει μόλις αρχίσει τον ανασχηματισμό του τραπεζικού τομέα, αναφέρει ο Chief Payments Officer & Director της ECOMMBX, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, τονίζοντας ότι το fintech θα επιταχύνει και θα διευκολύνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες banking με καινοτόμους τρόπους.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό GOLD, ο κ. Χαραλάμπους σημειώνει πως η πανδημία έχει επισπεύσει την επανάσταση στο fintech, δεδομένου ότι περιορίστηκαν οι επισκέψεις στις τράπεζες με φυσική παρουσία, με το internet banking, όπως υποδεικνύει, να γίνεται όλο και πιο δημοφιλές με πρωτοφανή ρυθμό.

Παραθέτοντας το όραμα και τα σχέδια της ECOMMBX, ο Χάρης Χαραλάμπους υπογραμμίζει ότι η πυξίδα της εταιρείας είναι πάντα στραμμένη προς την κατεύθυνση των αυξανόμενων αναγκών της αγοράς και η προσέγγισή της προσανατολίζεται στην προσαρμογή της στις ανάγκες αυτές.

Διαβάστε ακόμα

Στο IN Business Σεπτεμβρίου: ΟΕΒ, 60 χρόνια η δύναμη του επιχειρείν

Πώς πάνε τα ψηφιακά κανάλια της Τράπεζας Κύπρου

«Μέρα με τη μέρα», σημειώνει, «καθιστούμε το προϊόντα μας πιο καινοτόμα, φιλικά προς το χρήστη, ασφαλή και πιο ανταγωνιστικά».

Με ποιο τρόπο ο τομέας του fintech έχει επηρεάσει την τραπεζική βιομηχανία;
Ο τομέας του fintech έχει μόλις αρχίσει τον ανασχηματισμό του τραπεζικού τομέα. Στην πραγματικότητα, οι προοπτικές του οικοσυστήματος fintech είναι τόσο μεγάλες, που καθίσταται δύσκολο να αντιληφθούμε, τόσο το σύνολο των ευκαιριών που παρουσιάζονται σήμερα, όσο και αυτών που θα εμφανιστούν στο εγγύς μέλλον αλλά και μακροπρόθεσμα. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι το fintech θα επιταχύνει και θα διευκολύνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες banking με καινοτόμους τρόπους.

Γίνεται λόγος για μία «επανάσταση» στο fintech. Γιατί τώρα;
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πανδημία έχει επισπεύσει την επανάσταση στο fintech, δεδομένου ότι έχουν περιοριστεί οι επισκέψεις στις τράπεζες με φυσική παρουσία μέσω διατάγματος, ή απλώς αποφεύγονται από επιλογή. Το internet banking γίνεται όλο και πιο δημοφιλές με πρωτοφανή ρυθμό. Όντως, η νέα γενιά που καθορίζει το μέλλον του τραπεζικού τομέα είναι πιο εξοικειωμένη με την πραγματοποίηση συναλλαγών μέσω φορητών υπολογιστών ή έξυπνων τηλεφώνων, παρά με τις διά ζώσης συναλλαγές σε ένα υποκατάστημα. Επίσης, ενισχύοντας τον τραπεζικό τομέα, υπάρχει η δυνατότητα-μέσω της κατάλληλης τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης-να δημιουργηθεί ένα έμπιστο brand με ταχείς ρυθμούς.

Ποια είναι η θέση της ECOMMBX στο νέο τοπίο που έχει δημιουργηθεί;
Η ECOMMBX είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Έχοντας διερευνήσει και αναλύσει τις τραπεζικές ανάγκες σύγχρονων οργανισμών και ενσωματώνοντας τους οργανισμούς αυτούς στο πλαίσιο μίας πολιτικής που έχει στο επίκεντρό της στον πελάτη, η ECOMMBX έχει αναπτύξει την ψηφιακή πλατφόρμα Ecommbx.digital για να προσφέρει αξιόπιστες και ασφαλείς τραπεζικές υπηρεσίες 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο.

Ως μέλος της SEPA, της SWIFT, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πληρωμών (EPC) και του Euro Banking Association (EBA), η ECOMMBX προσφέρει πληθώρα υπηρεσιών, σχεδιασμένες πρωτίστως για συναλλαγές business-to-business (B2B). Η επικοινωνία με τους τραπεζικούς συνεργάτες (GBP – αγγλική στερλίνα), μας καθιστά κατάλληλα εξοπλισμένους ώστε να προσφέρουμε υπηρεσίες πληρωμών σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα, όπως επίσης πληρωμές CHAPS εντός Ηνωμένου Βασιλείου σε μερικές ώρες.

Οι πελάτες μας δύνανται να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες FX σε οκτώ συναλλάγματα (EUR, USD, GBP, CHF, PLN, AED, RUB, ILS), σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Οι συναλλαγές της ECOMMBX δεν είναι μόνο ταχύτερες, αλλά προσφέρουν επιπρόσθετα πλεονεκτήματα, όπως χαμηλότερο FX και κόστος.

Τι να περιμένουμε μελλοντικά από την ECOMMBX;
Η πυξίδα μας πάντα είναι στραμμένη προς την κατεύθυνση των αυξανόμενων αναγκών της αγοράς και η προσέγγισή μας προσανατολίζεται στην προσαρμογή μας στις ανάγκες αυτές. Από τη διεξαγωγή έρευνας αγοράς, σε συνδυασμό με τη συχνή προσωπική επαφή με τους πελάτες μας, προκύπτει μία ξεκάθαρη και ενημερωμένη ανάλυση των αναγκών των επιχειρήσεων και των τρόπων με τους οποίους μπορούμε να τις καλύψουμε αποτελεσματικά.

Απαλλαγμένοι από τη γραφειοκρατία που εντοπίζεται στις παραδοσιακές τράπεζες, είμαστε σε θέση να λανσάρουμε νέα προϊόντα-είτε στο πλαίσιο της εταιρείας μας, είτε εμπνεόμενοι από τους πελάτες μας-σε λιγότερο από τρεις μήνες. Το γεγονός αυτό μας ενθαρρύνει να επεκτεινόμαστε συνεχώς και να αναβαθμίζουμε τα προσφερόμενα προϊόντα μας. Ταχύτατες πληρωμές SEPA και SEPA Direct Debits βρίσκονται ήδη προ των πυλών. Επίσης, είμαστε στη διαδικασία να γίνουμε μέλη μεγάλων clearing houses από Ανατολή μέχρι Δύση, για να προσφέρουμε στους πελάτες μας το ίδιο επίπεδο αποτελεσματικότητας σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου κι αν επιλέξουν να δραστηριοποιηθούν.

Ποια στρατηγική ακολουθείτε κατά την αξιολόγηση νέων προϊόντων και υπηρεσιών;
Μέρα με τη μέρα, καθιστούμε το προϊόντα μας πιο καινοτόμα, φιλικά προς το χρήστη, ασφαλή και πιο ανταγωνιστικά. Έχοντας αυτές τις αρχές στο μυαλό μας, έχουμε λανσάρει ένα σχέδιο καρτών της ECOMMBX και εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση να γίνουμε βασικά μέλη της Visa και της Mastercard, κάτι που θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε στους πελάτες μας υπηρεσίες card settlement. Οι ενέργειες της ECOMMBX θα είναι πάντα σε εξέλιξη. 

Δειτε Επισης

Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Kiabi: Ετοιμάζει κάθοδο στη Λευκωσία και μεγάλο άνοιγμα στο Mall of Engomi
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Cyta: Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αλλάζουν την Κύπρο
Χορηγοί, απονεμητές, παρευρισκόμενοι... Όλες οι δηλώσεις από τα 16α IN Business Awards (vid)
Κύπρος Νικολαΐδης: Αυτό το βραβείο είναι σημαντικό για μένα, προέρχεται από την πατρίδα μου (vid)
Γιώργος Κοσιής & Σάββας Κοσιής: Επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών μας, δεν σταματάμε εδώ (vid)
Γιώργος Μούντης: Επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς των συναδέλφων και συνεργατών μας το IN Business Award (vid)
Grant Johnson: Το μέλλον του τουρισμού στην Κύπρο προμηνύεται λαμπρό (vid)