Στο IN Business Σεπτεμβρίου: ΟΕΒ, 60 χρόνια η δύναμη του επιχειρείν

InBusinessNews  04/09/2021 06:30
Στο IN Business Σεπτεμβρίου: ΟΕΒ, 60 χρόνια η δύναμη του επιχειρείν

Στο IN Business Σεπτεμβρίου: ΟΕΒ, 60 χρόνια η δύναμη του επιχειρείν

InBusinessNews  04/09/2021 06:30

Εξήντα χρόνια παρουσίας και προσφοράς στο κυπριακό επιχειρείν συμπληρώνει η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων(ΟΕΒ), και το περιοδικό IN Business παρουσιάζει στο τεύχος Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί αύριο Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στα περίπτερα, καθώς και σε digital έκδοση, ένα ειδικό πολυσέλιδο αφιέρωμα για τα 60 χρόνια της Ομοσπονδίας.  

Την έκδοση χαιρετίζουν υπουργοί, υφυπουργοί, αλλά και οι χορηγοί των δράσεων και εκδηλώσεων των 60χρονων, Ελληνική Τράπεζα (χρυσός χορηγός), Deloitte και Cyta (χορηγοί), ενώ στο πλαίσιο του αφιερώματος φιλοξενούνται, μεταξύ άλλων, συνεντεύξεις του προέδρου της ΟΕΒ Αντώνη Αντωνίου, του γενικού διευθυντή Μιχάλη Αντωνίου και του επίτιμου προέδρου της Ομοσπονδίας, Αντρέα Πίττα.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς πάνε τα ψηφιακά κανάλια της Τράπεζας Κύπρου

ECOMMBX: Με πυξίδα τις αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς

Επιπλέον, η έκδοση περιλαμβάνει παρουσίαση της εκτελεστικής επιτροπής και γνωριμία με τα 22 της μέλη, ιστορική αναδρομή και θέματα για την παρουσία της ΟΕΒ στον ευρωπαϊκό και στον διεθνή χώρο, για τους ανθρώπους και τα τμήματα της Ομοσπονδίας. Επίσης, αρθρογραφία και προφίλ των μεγαλύτερων, αλλά και μικρών συνδέσμων- μελών της ΟΕΒ και άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Όπως αναφέρει στη συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΟΕΒ Αντώνης Αντωνίου, τόσο το Υπουργείο Οικονομικών, το Τμήμα Οικονομικών Μελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναμένουν ανάπτυξη της οικονομίας για το 2021, γύρω στο 4%, ενώ πρόσφατα ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s, αναβάθμισε κατά μία βαθμίδα την πιστοληπτική ικανότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας (στο “Ba1“, από “Ba2“) με σταθερή προοπτική.

«Οι εκτιμήσεις μου για την επόμενη μέρα είναι μεν ρευστές, αλλά παραμένω αισιόδοξος», σημειώνει. Τονίζει μάλιστα, ότι χρειάζεται να γίνουν και να επιταχυνθούν δομικές αλλαγές, οι οποίες αφορούν κυρίως στις μεταρρυθμίσεις που θα απλοποιούν τις διαδικασίες και θα καταπολεμούν τη γραφειοκρατία, ώστε να καταστεί η οικονομία μας πιο ανταγωνιστική και ευέλικτη.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου επισημαίνει πως από την έναρξη της πανδημίας, η ΟΕΒ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στον τομέα της άμεσης ενημέρωσης και καθοδήγησης του επιχειρηματικού κόσμου σε θέματα σχετικά με τον κορωνοϊό και ήταν σε συνεχή επαφή και συνεργασία με όλες τις αρμόδιες κρατικές επιτροπές.

Μιλώντας για τις ξένες επενδύσεις στην Κύπρο αναφέρει ότι η προσέλκυσή τους συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, σε μεγαλύτερα κρατικά έσοδα μέσω άμεσων και έμμεσων φορολογιών, γι’ αυτό και πρέπει να καθοριστεί στρατηγική, η οποία θα έχει και θετικό αντίκτυπο στην ντόπια επιχειρηματικότητα. Τέλος, όραμά του όπως λέει, είναι όταν θα φεύγει από την ενεργό δράση, η Κύπρος να βρίσκεται στο Triple A (AAA) και να ξέρει ότι και η ΟΕΒ συνέβαλε σε αυτό.

Για να κατεβάσετε το περιεχόμενό μας πατήστε www.inbusinessnews.com/digitaledition

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας