Τα είπαν για την οικονομία ΟΕΒ και πρόεδρος της Επ. Οικονομικών

Για τα προβλήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο και με κοινό στόχο την ανάκαμψη της οικονομία, συζήτησε η ηγεσία της ΟΕΒ και την πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

Όπως αναφέρει σε γραπτή της δήλωση η κ. Ερωτοκρίτου, στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν την Παρασκευή, αντάλλαξαν απόψεις για σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο, ιδιαίτερα για το θέμα των κρατικών εγγυήσεων και για τα χρονοδιαγράμματα, ενώ μεταξύ άλλων συζήτησαν και τα προβλήματα που αφορούν τα μέλη της Ομοσπονδίας, που έχουν σχέση με το χρηματοπιστωτικό τομέα, αλλά και τις ανάγκες που προκύπτουν μέσα σε ένα συνεχές μεταβαλλόμενο περιβάλλον .

Ακολουθεί πιο κάτω η δήλωση της προέδρου της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών για τη συνάντησή της με την ηγεσία της ΟΕΒ:

«Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ στη Βουλή των Αντιπροσώπων με αντιπροσωπεία της ΟΕΒ, τον πρόεδρο κ Αντώνη Αντωνίου και τον Γενικό Διευθυντή Μιχάλη Αντωνίου, όπου έγινε ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με προβλήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο με κοινό στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας, ιδιαίτερα μέσα σε ένα διεθνές φάσμα που ταλανίζεται από αβεβαιότητα μέσα στην πανδημική κρίση.

Ανταλλάξαμε απόψεις για σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο, ιδιαίτερα για το θέμα των κρατικών εγγυήσεων και για τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε μπροστά μας, ενώ μεταξύ άλλων συζητήσαμε  και τα προβλήματα που αφορούν τα μέλη της Ομοσπονδίας που έχουν σχέση με το χρηματοπιστωτικό τομέα, αλλά και τις ανάγκες που προκύπτουν μέσα σε ένα συνεχές μεταβαλλόμενο περιβάλλον .

Από την πλευρά μου, ενημέρωσα την αντιπροσωπεία της ΟΕΒ για τις προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας ως Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ιδιαίτερα για το Ταμείο Ανάκαμψης και τις πιθανές επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρονται, τα κρίσιμα νομοσχέδια που αφορούν τη φορολογική μεταρρύθμιση καθώς επίσης και τον επερχόμενο κρατικό προϋπολογισμό για το 2022 και την ιδιαίτερη έμφαση στην αναπτυξιακή  προοπτική που πρέπει αυτός να έχει.

Επεσήμανα επίσης ότι στο πλαίσιο των  προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας, έφτασε η ώρα για ανασυγκρότηση του κυπριακού αναπτυξιακού μοντέλου. Ένα μοντέλο το οποίο θα πρέπει να θεμελιώνει και να διασφαλίζει μακροχρόνια και υγιή ανάπτυξη με υψηλά επίπεδα απασχόλησης σε συνεργασία πάντοτε με όλους τους κοινωνικούς εταίρους διασφαλίζοντας την κοινωνική ευημερία των ευάλωτων ομάδων και της μεσαίας τάξης».

Δειτε Επισης

Πάουελ: «Ο πληθωρισμός παραμένει ψηλά – Δεν βλέπω, ωστόσο, νέα αύξηση»
ConsulTech: Ενώνει δυνάμεις με την αμερικανική TKI με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
Ρεκόρ στην αγορά κατοικίας-Το είδος και η αξία των διαμερισμάτων που προτιμώνται
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
«Απαραίτητη η ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου και της τριμερούς συνεργασίας»
Μαρία Παναγιώτου: Η Κύπρος υλοποίησε πολιτικές για πιο βιώσιμη αγροτική οικονομία
Γιάννης Παναγιώτου: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων
Νίκος Χριστοδουλίδης: Διαχρονικά υψηλό το αίσθημα ευθύνης των κοινωνικών εταίρων
Όμιλος Λεπτός: Η ιστορία από το 1960, τα έργα ορόσημα και οι δραστηριότητες σήμερα
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι