Σύγχρονα εργαλεία διαχείρισης έργων για αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση

Με στόχο την εισαγωγή της Διαχείρισης Έργων ως σύγχρονης και αποτελεσματικής μεθόδου εργασίας στον δημόσιο τομέα, η Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης (ΚΑΔΔ) σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, διοργανώνουν αύριο Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021, στις 9:30 π.μ. -12:30 μ.μ.,  Διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «Διαχείριση Έργων στο Δημόσιο Τομέα – Σύγχρονες Τάσεις, Προοπτικές και Προκλήσεις».

Την ημερίδα θα χαιρετήσουν οι Υπουργός Οικονομικών, κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης και Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Κυριάκος Κόκκινος.

Στα πλαίσια της ημερίδας, η οποία απευθύνεται σε πολιτικούς προϊστάμενους, διευθυντικά στελέχη της δημόσιας διοίκησης και κρατικούς αξιωματούχους, θα αναλυθούν θέματα όπως τα οφέλη, οι προοπτικές, οι σύγχρονες τάσεις και προκλήσεις που αφορούν στην εφαρμογή διεθνώς αναγνωρισμένων προτύπων διαχείρισης έργων στο δημόσιο τομέα. Έμφαση θα δοθεί στο πρότυπο που ανέπτυξε το Project Management Institute, δηλαδή το Project Management Professional (PMP) και στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης.

Η εκπαίδευση λειτουργών της δημόσιας διοίκησης στη Διαχείριση Έργων, που θα πραγματοποιήσει η Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης το επόμενο διάστημα, αποτελεί όντως ένα καινοτόμο εγχείρημα, το οποίο αναμένεται να αλλάξει την κουλτούρα στον δημόσιο τομέα και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Πρόκειται για ένα νέο τρόπο εργασίας, ο οποίος υπερβαίνει τις παραδοσιακές δομές των δημόσιων οργανισμών και ενσωματώνει σύγχρονες τάσεις στη δημόσια διοίκηση.

Μέσω της μεθόδου αυτής επιτυγχάνεται η βελτίωση της αποδοτικότητας των υπαλλήλων αφενός και αφετέρου των προσφερόμενων υπηρεσιών, και κυρίως, η βελτίωση της ποιότητας ζωής του κοινωνικού συνόλου. Παράλληλα, εξασφαλίζεται ορθολογιστικός έλεγχος των κατανεμημένων πόρων, διαφάνεια, λογοδοσία, συνέπεια και, γενικότερα, καλύτερη διακυβέρνηση.  

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στα Ελληνικά.

Πληροφορίες για την ημερίδα, μπορείτε να βρείτε εδώ.  

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν με απαραίτητη την εγγραφή. Για ηλεκτρονικές εγγραφές πατήστε εδώ.  

Πληροφορίες Ημερίδας

Οργανωτής: Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης – Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, Υπουργείο Οικονομικών

Σε συνεργασία: Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

Ανάδοχος Κοινοπραξία: ΚΕΣΕΑ και ICBS Διεθνές Κολλέγιο Αθηνών Α.Ε.

Συντονισμός: ΙΜΗ

Χρηματοδότηση: Η ημερίδα υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Μαθησιακή Υποστήριξη της Εφαρμογή Διοικητικών Αλλαγών στη Δημόσια Διοίκηση» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ, τηλ.: +357 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Ενώνοντας Δυνάμεις για Προώθηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μέσω της Επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε
Η Bioland Energy Group καθάρισε την παραλία Βορόκληνης
Consulco: Υψηλές αποδόσεις του London Credit Fund και το πρώτο τρίμηνο του 2024
Συζήτηση για ενιαία Εθνική Χρηματοπιστωτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα