Ο Κώστας Γουλιάμος για τον Μίκη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τιμά τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη. Ο Κώστας Γουλιάμος, αποδεχόμενος την πρόσκληση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα είναι ο Κεντρικός Ομιλητής στην εκδήλωση-αφιέρωμα στη μνήμη του μεγάλου συνθέτη.

Ο Καθ. Κ. Γουλιάμος, Ανώτερος Σύμβουλος Στρατηγικής Ανάπτυξης  του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και Τακτικό Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών & Τεχνών, θα μιλήσει τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στην αίθουσα τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για το θέμα: «Ερμηνεύοντας τον Μίκη Θεοδωράκη».

Ο Μίκης Θεοδωράκης μαζί με τον Κώστα Γουλιάμο συνέγραψαν το δοκίμιο «Στη Διαλεκτική της Αρμονίας», το οποίο εκδόθηκε το 2018 από τον Gutenberg. Το εν λόγω βιβλίο μεταφράζεται αυτή την περίοδο από το Πανεπιστήμιο του Rio de Janeiro στη Βραζιλία.

Η εκδήλωση-αφιέρωμα περιλαμβάνει και Μουσικό Πρόγραμμα από την Καμεράτα, Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Αποτελείται αποκλειστικά από φοιτητές όλων των Τμημάτων και Σχολών του Πανεπιστημίου. 

Η Καμεράτα, ηχογράφησε CD το 2018 με έργα Vivaldi, Mozart, Weber, Schubert, Holst και Σκαλκώτα. Τα μέλη της Καμεράτα συχνά συγκροτούν μικρότερα σύνολα μουσικής δωματίου, τρίο, κουαρτέτα, κουϊντέτα, τα οποία πλαισιώνουν μουσικά διάφορες εκδηλώσεις και τελετές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Την Καμεράτα διευθύνει ο Γεώργιος Χλίτσιος.

Δειτε Επισης

Κινάνης ΔΕΠΕ: Διοργανώνει έκθεση τέχνης για τη στήριξη νεαρών ατόμων με αυτισμό
Ομόνοια 29Μ: Οι παίκτες εμφανίστηκαν στο γήπεδο με σκυλιά από το καταφύγιο SIMBA ANIMAL AID Cyprus
Λαμπερές εκδηλώσες για τα 30χρονα Nespresso στην Κύπρο
Έρχεται το συναρπαστικό και εκπαιδευτικό θεματικό πάρκο «Εποχή των Παγετώνων
Μεγάλη επιτυχία για το ΕΚΟ Gala & Concert προς ενίσχυση του φετινού Ραδιομαραθώνιου
Η λαμπερή τελετή απονομής των 10ων ΚΕΒΕ Business Leader Awards (pics)
Η VE Very Exclusive και η Omega παρουσίασαν τη συλλογή Seamaster
Η UDSarchitects τιμά νέους και μακροχρόνιους συνεργάτες της
Το MINTHIS υποδέχεται τον διάσημο Καλλιτέχνη Felix Volossenkov
Ο «Αγώνας Αγάπης» της Lexus Cycling Dream Team συνεχίζεται