Μόνο παιχνίδια από βιώσιμα υλικά σε κάθε Happy Meal™ μέχρι το 2025

Η McDonald’s™ ανακοινώνει ότι μέχρι το τέλος του 2025, κάθε παιχνίδι που θα βρίσκεται στα αγαπημένα μας Happy Meal, θα αποτελείται από βιώσιμα υλικά.

Η μετάβαση σε ανανεώσιμα, ανακυκλωμένα ή πιστοποιημένα υλικά για παιχνίδια, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση χρήσης του ετήσιου παρθένου πλαστικού, περίπου κατά 90%. Από το 2018, οι καινοτόμες πρακτικές που αφορούν κάθε παιχνίδι εντός του αγαπημένου Happy Meal, συνεχίζουν την εξελικτική πορεία τους σε όλο τον κόσμο.

«Η επόμενη γενιά πελατών μας, νοιάζεται ιδιαιτέρως για την προστασία του πλανήτη και απαιτεί από εμάς να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ώστε τα εστιατόρια McDonald’s να κινούνται όσο περισσότερο γίνεται στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης. Εξερευνούμε πάντα τους νέους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να καλλιεργούμε ακόμα πιο πολύ την περιβαλλοντική μας συνείδηση, συμπεριλαμβανομένης και της βιώσιμης μεταμόρφωσης κάθε παιχνιδιού εντός του αγαπημένου μας Happy Meal», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Jenny McColloch, η Chief Sustainability Officer των Global Headquarters, της McDonalds.

Η παρούσα ανακοίνωση αποτελεί το πρώτο παγκόσμιο ορόσημο περιβαλλοντικής βιωσιμότητας για τα αγαπημένα μας παιχνίδια. Τώρα, κάθε νέο και πιο βιώσιμο παιχνίδι εντός του Happy Meal, θα συνεχίσει να έχει διαδραστικό «χαρακτήρα» για όλη την οικογένεια, αφού δεν θα λείπουν οι ειδικές χειροτεχνίες και κατασκευές που χαρίζουν το αίσθημα της υπερηφάνειας.

Η μετάβαση είναι ήδη σε εξέλιξη στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και τη Γαλλία (χώρες που έχουν ήδη μειώσει κατά 30% τη χρήση του παρθένου πλαστικού), όπου κάθε παιχνίδι εντός του Happy Meal είναι φτιαγμένο από καινοτόμα υλικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αγαπημένοι χαρακτήρες ταινιών, που είναι φτιαγμένοι από πλαστικό, μπορεί να εμφανιστούν ξανά ως τρισδιάστατες φιγούρες. Σε άλλες περιπτώσεις, όπως στα επιτραπέζια παιχνίδια, τα κομμάτια από παρθένο πλαστικό μπορούν να αντικατασταθούν από φυτικής προέλευσης ή ανακυκλωμένα υλικά.

Επίσης, η McDonald’s έχει διερευνήσει το ενδεχόμενο ανακύκλωσης παλιών παιχνιδιών, για την κατασκευή νέων δίσκων εντός των εστιατορίων και την αντικατάσταση των πλαστικών συσκευασιών των παιχνιδιών με νέες, φυτικής προέλευσης συσκευασίες, καθώς και premium συσκευασίες με πιστοποιημένες ίνες.

Η στροφή προς πιο βιώσιμα παιχνίδια αποτελεί την πιο πρόσφατη προσπάθεια της McDonald’s που έχει ως στόχο να συμβάλει ακόμα περισσότερο στη μείωση των αποβλήτων, την προστασία των δασών και των οικοσυστημάτων, ευαισθητοποιώντας, παράλληλα, την κοινωνία ώστε να αναλάβει συλλογική δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Δειτε Επισης

Κινάνης ΔΕΠΕ: Διοργανώνει έκθεση τέχνης για τη στήριξη νεαρών ατόμων με αυτισμό
Ομόνοια 29Μ: Οι παίκτες εμφανίστηκαν στο γήπεδο με σκυλιά από το καταφύγιο SIMBA ANIMAL AID Cyprus
Λαμπερές εκδηλώσες για τα 30χρονα Nespresso στην Κύπρο
Έρχεται το συναρπαστικό και εκπαιδευτικό θεματικό πάρκο «Εποχή των Παγετώνων
Μεγάλη επιτυχία για το ΕΚΟ Gala & Concert προς ενίσχυση του φετινού Ραδιομαραθώνιου
Η λαμπερή τελετή απονομής των 10ων ΚΕΒΕ Business Leader Awards (pics)
Η VE Very Exclusive και η Omega παρουσίασαν τη συλλογή Seamaster
Η UDSarchitects τιμά νέους και μακροχρόνιους συνεργάτες της
Το MINTHIS υποδέχεται τον διάσημο Καλλιτέχνη Felix Volossenkov
Ο «Αγώνας Αγάπης» της Lexus Cycling Dream Team συνεχίζεται