Cyprus Forum 2020: Έρχεται για να επαναπροσδιορίσει τη χάραξη πολιτικών στην Κύπρο

Το πρώτο Cyprus Forum έρχεται στις 3 Οκτωβρίου 2020, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 08:30 π.μ.- 16:00 μ.μ., ανεξάρτητο και φιλόδοξο, με σκοπό να καταστεί μοχλός πίεσης και καταλύτης για βελτίωση της ποιότητας του τρόπου λήψης αποφάσεων (policymaking) μέσω του διαλόγου και των θεμάτων που θα αναδειχθούν από αυτό. Απώτερος στόχος του φόρουμ είναι να βελτιώσει και να προωθήσει βιώσιμες και κοινωνικά υπεύθυνες πολιτικές στην Κύπρο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
 
Το Cyprus Forum θα συγκεντρώσει πολιτικούς ηγέτες από την Κύπρο και το εξωτερικό, εξέχουσες προσωπικότητες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, των μέσων μαζικής ενημέρωσης, του business, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών, προκειμένου να συζητήσουν, να ανταλλάξουν ιδέες και να βρουν νέες και δημιουργικές λύσεις σε βασικά ζητήματα δημόσιας πολιτικής. Τα θέματα που θα απασχολήσουν το φόρουμ, όπως ορίζονται και από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (Ατζέντα 2030), είναι: (1) Η οικονομία, η επιχειρηματικότητα και η εταιρική κοινωνική ευθύνη (2) Ο τομέας της εξωτερικής πολιτικής, της ενέργειας και του περιβάλλοντος (3) Η δικαιοσύνη και οι θεσμοί (4) Η έρευνα και η καινοτομία (5) Η εκπαίδευση και ο πολιτισμός (6) Η υγεία και ο αθλητισμός.
 
Στη συζήτηση όσον αφορά την χάραξη πολιτικών στην Κύπρο θα λάβουν μέρος πολιτικοί ηγέτες και σημαντικά πρόσωπα του ακαδημαϊκού και του επιχειρηματικού κόσμου. Ανάμεσα στους επιβεβαιωμένους ομιλητές βρίσκονται, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος, ηγέτες πολιτικών κομμάτων και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου και του ΤΕΠΑΚ. Επίσης έχουν επιβεβαιώσει συμμετοχή σημαντικά ονόματα ξένων αναλυτών όπως ο Daron Acemoglu, ο Γιώργος Χουλιαράκης, ο Leon Sandler και άλλοι. Η ατζέντα με τους επιβεβαιωμένους ομιλητές βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Cyprus Forum.
Πολίτες ανεξαρτήτως κοινωνικοοικονομικού υπόβαθρου, οργανισμοί  και επιχειρήσεις, αξιωματούχοι και πολιτικοί που ευνοούν την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας, είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στο συνέδριο. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή πατήστε εδώ.
 
*Η εγγραφή υπόκειται σε έγκριση με βάση τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων, όπως επίσης και στα κριτήρια του ακροατηρίου στο οποίο απευθύνεται η εκδήλωση.
**Η εγγραφή ισχύει μόνο όταν αποσταλεί email επιβεβαίωσης από τους διοργανωτές της εκδήλωσης.
*Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία σε αγγλικά και ελληνικά
 
Oργανωτές: Oxygono, Zenox
Συνεργάτες: Delphi Economic Forum
Συντονιστής: ΙΜΗ
 
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τo Cyprus Forum-τηλ.: +357 22 678 670, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: contact@cyprusforum.cy, ιστοσελίδα: www.cyprusforum.cy ή την ΙΜΗ-τηλ.: 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com
 
 
 

Δειτε Επισης

Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε
Η Bioland Energy Group καθάρισε την παραλία Βορόκληνης
Consulco: Υψηλές αποδόσεις του London Credit Fund και το πρώτο τρίμηνο του 2024
Συζήτηση για ενιαία Εθνική Χρηματοπιστωτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα