Σ. Παναγή: Μεγάλες οι προοπτικές επενδύσεων στον Τουρισμό

Στις μεγάλες προοπτικές που παρουσιάζει η Κύπρος ως προορισμός για επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού αναφέρθηκε κατά την ομιλία της στο πλαίσιο του διαδικτυακού συνεδρίου Invest Cyprus Roadshow India η Στέφανη Παναγή, Investment Promotion Officer, TourInvest Unit, του Invest Cyprus.
 
Η κ. Παναγή αναφέρθηκε στην εξαιρετικά ανοδική πορεία του τουρισμού στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια ενώ υπέδειξε ότι η συμβολή του Τουρισμού στο ΑΕΠ της Κύπρου ανέρχεται στο 15%. Παρέθεσε, παράλληλα τις εκτιμήσεις ότι μέχρι το 2030 η συμβολή θα ανέρχεται στο 27%. Εστίασε εξάλλου στην Εθνική Στρατηγικού Τουρισμού που στοχεύει στην μετατροπή της Κύπρου από προορισμός με ήλιο και θάλασσα σε ολόχρονο ποιοτικό προορισμό. Σε αυτό το κομμάτι μίλησε για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει το νησί, όπως συνεδριακός, αθλητικός, προορισμός υγείας και ευεξίας κ.α.
 
Την ίδια ώρα, η κ. Παναγή αναφέρθηκε στα τουριστικά έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη, στην ραγδαία ανάπτυξη των τουριστικών αφίξεων και εσόδων, καθώς στην αύξηση των επενδυτικών ευκαιριών στον τομέα. Μεταξύ άλλων έδωσε παραδείγματα όπως η επενδύσεις μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων παγκοσμίως στην Κύπρο, τα καζίνο, οι μαρίνες κ.α. «Οι πρόσφατες αυτές επενδυσεις δειχνουν ότι είμαστε ελκυστικός προορισμός για ομάδες επενδυτών» ανέφερε χαρακτηριστικ.α.
 
Όραμα μας, πρόσθεσε, να καταστεί η Κύπρος ενας από τους 30 πιο ελκυστικούς προορισμούς παγκοσμίως.
 
Τέλος, αναφέρθηκε στις νέες νομοθεσίες για βελτίωση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων επενδύσεων στο νησί, όπως και στη στρατηγική του Invest Cyprus για προώθηση του Τουρισμού με την υιοθέτηση των κατάλληλων μέτρων, τα οποία συνάδουν με την Εθνική Στρατηγική. Εξήγησε ότι οι δυνητικοί επενδυτές στον τομέα του τουρισμού μπορούν να απευθυνθούν στον invest Cyprus με στόχο την υποβοήθηση τους.
 

Δειτε Επισης

Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε
Η Bioland Energy Group καθάρισε την παραλία Βορόκληνης
Consulco: Υψηλές αποδόσεις του London Credit Fund και το πρώτο τρίμηνο του 2024
Συζήτηση για ενιαία Εθνική Χρηματοπιστωτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα