Νεόφυτος Ταλιώτης: Όταν το Disruption «ανέτρεψε» το lockdown

Λίγες μέρες μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, συναντήσαμε τον Leader & Μanaging Director της TBWA\ENTELIA, κ. Νεόφυτο Ταλιώτη, και τα είπαμε από «κοντά»… τηρώντας όλα τα μέτρα υγείας και ασφάλειας.
Δεν είναι απλώς ο ιδρυτής της TBWA\ENTELIA, αλλά ο άνθρωπος που εμπνέει και καθοδηγεί εδώ και 25 χρόνια The Disruption® Company που ξέρει, μπορεί και έχει όλη τη δημιουργική «τρέλα» που χρειάζεται για να ανατρέψει κάθε είδους σύμβαση, προκαθορισμένη αντίληψη και τρόπο σκέψης. Αντίπαλός του είναι μόνο ο χρόνος, χωρίς ανατρεπτικές και ευφυείς ιδέες. Σύμμαχός του το Disruption, που είναι ικανό να σπάσει κώδικες στερεοτύπων και να οδηγήσει σε μεγαλύτερο μερίδιο μέλλοντος.

Ποιες ήταν οι αντικειμενικές δυσκολίες ή ευκολίες προσαρμογής στα νέα δεδομένα; Πώς έχετε προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα εργασίας;
Ξέρετε τι είναι η χημεία για μένα; Να κοιτάς τον άλλο στα μάτια και να μπορείς να επικοινωνείς μαζί του, χωρίς πολλά λόγια. Αυτό είναι και το μυστικό που ξεκλειδώνει και απογειώνει όλες τις συνεργασίες και διακρίνει κάθε μέλος της δημιουργικής μας ομάδας! Το πρώτο «καλημέρα» από κοντά, το «πάμε όλοι μαζί για ένα σύντομο meeting», το «έχω μία ‘τρελή’ ιδέα, έλα λίγο στο γραφείο να σου πω» και άλλα τόσα πολλά που μόνο η φυσική παρουσία των ανθρώπων μπορεί να σου τα προσφέρει τόσο γενναιόδωρα.

Ναι, αυτή η έλλειψη της καθημερινής επικοινωνίας από κοντά μάς δυσκόλεψε λιγάκι στην αρχή, γιατί συνδέεσαι με τους ανθρώπους, αλλά εκ των πραγμάτων προσαρμοστήκαμε γρήγορα στο νέο τρόπο τηλε-εργασίας. Το καθολικό lockdown δεν μας βρήκε απροετοίμαστους. Παρακολουθούσαμε τα γεγονότα και προβλέψαμε ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε, αργά ή γρήγορα, και θα μας ανάγκαζε να αποχωριστούμε για ένα διάστημα τα γραφεία. Έτσι λοιπόν, ενεργοποιήσαμε όλους τους μηχανισμούς της εξ αποστάσεως εργασίας και μάλιστα με σημαντικά αποτελέσματα. Αν και χρειάστηκε να λείψουμε για ένα χρονικό διάστημα από τα γραφεία της TBWA\ENTELIA, η συνεργασία μεταξύ μας, αλλά και η επικοινωνία με τους πελάτες μας δεν σταμάτησε να υπάρχει, αφού είχαμε ήδη ενεργοποιήσει ένα αποτελεσματικό σχέδιο δράσης, το οποίο προσαρμόστηκε στις ανάγκες των πελατών, αλλά και στη ροή της καθημερινής δουλειάς.

Στην επιστροφή αισθανθήκαμε ότι ανοίξαμε την πόρτα ενός «νέου» χώρου. Γνωρίζαμε ότι όλα τα δεδομένα είχαν πλέον αλλάξει. Ήταν  απίστευτα περίεργο να μπαίνεις στο γραφείο φορώντας μάσκα και γάντια προστασίας, και να ακολουθείς το πρωτόκολλο, πράγμα το οποίο συνεχίζουμε να κάνουμε με ευθύνη.

Περιγράψτε μας μία τυπική μέρα (τι ώρα ξεκινάτε δουλειά και τι ώρα τελειώνετε, ποια είναι τα καθημερινά σας καθήκοντα, πώς γίνεται ο συντονισμός με την ομάδα σας).
Κάθε μέρα είναι διαφορετική, αλλά ποτέ προβλεπόμενη. Λατρεύω τον προγραμματισμό, αλλά μόνο όταν αφορά τις επαγγελματικές μου συναντήσεις και τη ροή των εργασιών της εταιρείας. Το μόνο που ακολουθώ πιστά είναι τα videocalls με τους πελάτες και τους συνεργάτες, καθώς και τα meetings, αφού επιβλέπω το συντονισμό των εργασιών της εταιρείας και φροντίζω τόσο η παρουσία όσο και τα λόγια μου να γίνονται αφορμή για έμπνευση.  

Η μέρα μου ξεκινά από νωρίς το πρωί, γύρω στις 06:00 παρά, όπου η πρώτη κίνηση είναι να ανοίξω το laptop για να διαβάσω και να απαντήσω σε μερικά επείγοντα emails, αλλά και να μελετήσω τα τελευταία νέα που αφορούν τις εξελίξεις γύρω από τον Covid-19 και όχι μόνο, τα trends σε κάθε είδους πλατφόρμα, αλλά και να κάνω ένα σύντομο scrolling στα Social Media.

Τι ώρα με βρίσκει στο γραφείο; Γύρω στις 08:30 απολαμβάνω τον πρώτο καφέ στην εταιρεία κι απ’ εκεί και πέρα η υπόλοιπη μέρα είναι συνεχώς γεμάτη με επαγγελματικές συναντήσεις, internal meetings κ.λπ. Στην TBWA\ENTELIA η δική μου μέρα δεν έχει ποτέ ωράριο, αλλά αν μπορούσα να την περιγράψω με μία πρόταση, θα έλεγα εντελώς αυθόρμητα: “thinking- thinking-thinking”. Μου αρέσει όμως, το απολαμβάνω, είναι η ζωή μου… αλλά πιο πολύ λατρεύω τις στιγμές που θα δω αργά το απόγευμα ή/και το βράδυ τους δικούς μου ανθρώπους, τα παιδιά και τον εγγονό μου! Τώρα κατανοώ σε μεγαλύτερο βαθμό την αξία του «ποιοτικού χρόνου».

Πώς θα χαρακτηρίζατε το νέο εργασιακό περιβάλλον; Είναι λειτουργικό και συμβάλλει στην αύξηση της αποδοτικότητας;
Η αποδοτικότητά μας δεν είναι κάτι που «αυξομειώνεται» ανάλογα με το χώρο, την επικαιρότητα και τις αναπάντεχες συνθήκες, αλλά πηγάζει μέσα από το ταλέντο του κάθε ενός ξεχωριστά. Σε αυτό συνένοχος γίνεται η Καινοτομία, που αποτελεί διαχρονική αξία για την εταιρεία και στην ουσία το πιο μεγάλο μας «στοίχημα». Ενεργοποιώντας ταλέντο, ανθρώπους και καινούργιες μεθόδους, εισάγουμε διαρκώς καινοτόμους τρόπους σχεδιασμού, υλοποίησης, αξιολόγησης και ελέγχου των εργασιών και των ιδεών, με σκοπό τη διαρκή αύξηση της αποδοτικότητας και την προσφορά ακόμα πιο εντυπωσιακών αποτελεσμάτων στους πελάτες και τα διεθνή brands που μας εμπιστεύονται! Η καινοτομία βρίσκεται στο DNA της κουλτούρας του Disruption, είναι ένα απαραίτητο συστατικό επιτυχίας και ένας σημαντικός παράγοντας που μας κάνει να ξεχωρίζουμε και να είμαστε υπερήφανοι για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε.

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα