Powered by

Κελεπέσιης: Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουμε εμείς

Ο κλάδος των ταξιδιωτικών πρακτόρων έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα από όλους τους κλάδους στην Κύπρο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, εκτιμά ο εκτελεστικός Πρόεδρος της Top Kinisis Άκης Κελεπέσιης.

O κλάδος των ταξιδιωτικών πρακτόρων από το Φεβρουάριο είδε μείωση του κύκλου εργασιών του κατά 30%, λόγω των συστάσεων και του φόβου που υπήρχε με την εξάπλωση του κορωνοϊού. Το Μάρτιο οι πωλήσεις μας έγιναν μηδενικές καθώς έκλεισαν αεροδρόμια και ξενοδοχεία», υπογράμμισε.

Ο κ. Κελεπέσιης κλήθηκε να σχολιάσει κα τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
 
«Εμάς δεν μας βοηθά ούτε η μείωση του ΦΠΑ ούτε η μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Παράλληλα δεν έχουμε και κανένα λόγο για νέο δανεισμό από τις τράπεζες. Μας λένε στην ουσία να δανειστούμε λεφτά να πληρώσουμε το προσωπικό μας, όταν διακυβεύεται το μέλλον όλου του κλάδα. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για μας σε μια χρονιά που τουριστικά είναι χαμένη», ανέφερε.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ο Άκης Κελεπέσιης σημείωσε πως λανθασμένη η κυβέρνηση δεν ενέταξε τους τουριστικούς πράκτορες στην κατηγορία των ξενοδοχείων, ώστε να πληρωθεί το 90% του προσωπικού τους.
 
«Το κράτος έμμεσα ή άμεσα μας ανάγκασε να βάλουμε λουκέτο. Ο κλάδος μας είναι πολύ προβληματισμένος από αυτή την κατάσταση», ανέφερε.

Καταλήγοντας ανέφερε πως το ελάχιστο που ζητούν είναι να τους επιδοτήσει η κυβέρνηση μέχρι το τέλος Απριλίου, προειδοποιώντας πως το μέγεθος του προβλήματος είναι πάρα πολύ μεγάλο καθώς έχουν στα χέρια τους εγγυητικές αξίας εκατομμυρίων ευρώ και προπληρωμένα εισιτήρια από πελάτες τους για τις καλοκαιρινές τους κυρίως διακοπές.
 
 

Δειτε Επισης

Minthis Resort: Πασχαλινή πολυτέλεια σε έναν παράδεισο εκλεπτυσμένης απόλαυσης
Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)