Powered by

Ξενοδοχεία: Με φόρα από την προ κορωνοϊού εποχή

Την ώρα που η Κύπρος βρίσκεται στην αρχή μιας νέας μεγάλης οικονομικής κρίσης, από την οποία μεγάλο οικονομικό πλήγμα θα επωμιστεί ο τουριστικός τομέας, άλλα δύο ξενοδοχεία έχουν πάρει έγκριση ανέγερσης από την Περιβαλλοντική Αρχή. 

Πρόκειται για δύο ακόμα νέες επενδύσεις, του κύματος αναπτύξεων που παρατηρήθηκε το προηγούμενο διάστημα, ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης της οικονομίας και του τουριστικού τομέα των τελευταίων χρόνων. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι μετά την εμφάνιση της επιδημίας του κορωνοϊού, η οποία έβαλε στον αναπνευστήρα αεροπορικές εταιρείες και ξενοδοχεία και θα επιφέρει ισχυρούς κλυδωνισμούς στον τομέα, η επόμενη μέρα θα μας φέρει ενώπιων νέων συνθηκών, διαφορετικών από την προ κορωνοϊού εποχή.
 
Ξενοδοχεία σε Αγία Νάπα και Περβόλια
Η πρώτη ανάπτυξη, 24 μέτρων, αφορά ανέγερση ξενοδοχείου 3* δυναμικότητας 120 κλινών, στην Αγία Νάπα. Το τεμάχιο ανάπτυξης έχει εμβαδό 5.933 τ.μ. και απέχει γύρω στα 400 μέτρα από την παραλία «Κατσαρκά» και περίπου 2 χλμ από το Κάβο Γκρέκο. Σήμερα, στο χώρο υπάρχουν καταστήματα τα οποία θα κατεδαφιστούν ενώ στην περιοχή υπάρχουν και άλλα ξενοδοχεία και τουριστικές εγκαταστάσεις.

Το τεσσάρων ορόφων ξενοδοχείο θα περιλαμβάνει 57 δωμάτια, 3 δωμάτια για άτομα με ειδικές ανάγκες, εξωτερική και εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, χώρους SPA, εστιατόριο, μπαρ, χώρο αναμονής/ lobby και σαλόνι και θεματικό εστιατόριο. Θα καταλαμβάνει έκταση 1.650 τ.μ. και η συνολική δόμηση του έργου θα ανέλθει στις 2.617 τ.μ..
 
Το δεύτερο ξενοδοχείο, της εταιρείας «MAREMONTE INVESTMENTS LIMITED», θα ανεγερθεί στα Περβόλια της Λάρνακας και θα διαθέτει 180 κλίνες. Το τεμάχιο έχει εμβαδό 5.735 τ.μ. και βρίσκεται περίπου 470 μέτρα από την παραλία «Φάρος Περβολιών». Περιμετρικά του τεμαχίου υπάρχουν κυρίως παραθεριστικές κατοικίες και ξενοδοχείο σε απόσταση 200 μέτρων. Το ξενοδοχείο θα αποτελείται από ισόγειο και τρεις ορόφους, θα έχει ύψος 15 μέτρων και εμβαδό 2.951 τ.μ.. Θα περιλαμβάνει 90 δωμάτια, χώρο αναμονής/ lobby, καφετέρια, εστιατόριο, κουζίνα, αποθήκες, γραφεία και εξωτερική πισίνα.

Δειτε Επισης

Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο