Νέος Πρόεδρος του Δ.Σ του ΙδΕΚ ο Δρ. Νικόλαος Μαστρογιαννόπουλος

Την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙδΕΚ αναλαμβάνει ο Δρ. Νικόλαος Μαστρογιαννόπουλος μετά τον διορισμό του ως Επικεφαλής Επιστήμονα της Κυπριακής Δημοκρατίας για Έρευνα και Καινοτομία στις αρχές Μαρτίου.
 
Σε συνέχεια της λειτουργίας του νεοσυσταθέντος Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και του διορισμού του κ. Κυριάκου Κόκκινου στη θέση του πρώτου Υφυπουργού, ο Δρ. Μαστρογιαννόπουλος, αναλαμβάνει, βάσει του καταστατικού του ΙδΕΚ, ex officio τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του Ιδρύματος
 
Το Δ.Σ του ΙδΕΚ αποτελεί το ανώτατο διοικητικό όργανο του οργανισμού  και έχει ευθύνη καθοδήγησης και στρατηγικού προγραμματισμού ενώ ο εκάστοτε Επικεφαλής Επιστήμονας διορίζεται ex-officio ως Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος.
 
Ο Δρ. Νικόλαος Μαστρογιαννόπουλος διαθέτει εκτενή και πολυετή πείρα στη Μοριακή Βιολογία, κλάδο στον οποίο κατέχει διδακτορικό τίτλο. Κατέχει επίσης, πτυχίο στη Βιοϊατρική Επιστήμη. Από το 2006 μέχρι σήμερα εργάστηκε στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου στο Τμήμα Μοριακής, Γενετικής Λειτουργίας και Θεραπείας. Το 2012, διορίστηκε στη θέση του Λέκτορα στην Κυπριακή Σχολή Μοριακής Ιατρικής (CSMM), κατέχοντας πλέον τη θέση του Επίκουρου Καθηγητή. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ανάπτυξη προσεγγίσεων γονιδιακής θεραπείας για μυϊκές δυστροφίες και καρδιακές γενετικές διαταραχές. Διετέλεσε επίσης, Εκλεγμένο Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ανθρώπινης Γενετικής Κύπρου (Cyprus Society of Human Genetics).
 
Σε δηλώσεις του ο Δρ. Μαστρογιαννόπουλος ανέφερε πως αναλαμβάνει τον διττό ρόλο του Επικεφαλής Επιστήμονα για Έρευνα και Καινοτομία της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και του Προέδρου του Δ.Σ. του ΙδΕΚ σε μία περίοδο που η έρευνα και η καινοτομία μπορούν και θα πρέπει να λειτουργήσουν ενισχυτικά προς την κυπριακή οικονομία αλλά και την κοινωνία ευρύτερα. «Σε μία ομολογουμένως δύσκολη χρονική περίοδο, έχουμε χρέος να βγούμε μπροστά με στόχο να εμπνεύσουμε αλλά και να στηρίξουμε έμπρακτα τους νέους επιστήμονες και τους νέους επιχειρηματίες». Πρόσθεσε επίσης, ότι «οι βάσεις που τέθηκαν είναι στέρεες και βάσει των προτεραιοτήτων που έχουν καθοριστεί θα προχωρήσουμε με ακόμη περισσότερη όρεξη και βούληση προς την υλοποίηση των στρατηγικών μας επιδιώξεων. Υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν και είμαι σίγουρος ότι με ομαδικό πνεύμα και σκληρή δουλειά θα τα καταφέρουμε».
 
Ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος, υπο την πολιτική εποπτεία του οποίου λειτουργεί το ΊδΕΚ αλλά και ο θεσμός του Επικεφαλής Επιστήμονα, αφού ευχήθηκε στον Δρ. Μαστρογιαννόπουλο καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ του ΙδΕΚ για την αγαστή συνεργασία κατά την περίοδο της οποίας ηγείτο του Συμβουλίου, τονίζοντας ότι οι προοπτικές ανάδειξης της έρευνας και της καινοτομίας ως βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες της κυπριακής οικονομίας είναι σήμερα ακόμη πιο ισχυρές.  Συνέχισε αναφέροντας ότι «οι γνώσεις και η εμπειρία των νέων διοικητικών στελεχών του ΙδΕΚ,  δημιουργεί εξαιρετικές προϋποθέσεις και μεγάλες προσδοκίες για την επιτυχία των στρατηγικών στόχων του Ιδρύματος. Η πρόσφατη αναδιάρθρωση της οργανωτικής δομής του ΙδΕΚ και η ενδυνάμωση του με καταρτισμένα και ικανά στελέχη, υπό την ηγεσία του Δρ Μαστρογιαννόπουλου, συμβάλλει σημαντικά στις στρατηγικές προτεραιότητες και στην επίτευξη των στόχων του».
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΙδΕΚ έχει ήδη αναλάβει διευρυμένο ρόλο ως ο εκτελεστικός βραχίονας του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής. Σε αυτό το πλαίσιο η ηγετική πυραμίδα του Ιδρύματος έχει αναβαθμιστεί με νέους και ικανούς επαγγελματίες να αναλαμβάνουν θέσεις αιχμής εντός του ΙδΕΚ. Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα προχώρησε πρόσφατα στο διορισμό του Θεόδωρου Λουκαΐδη στη θέση του Γενικού Διευθυντή και της Χάρις Αναστασιάδου στη θέση της Επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού.  

Δειτε Επισης

Τέσσερις νέοι συνέταιροι στην Deloitte Κύπρου
Νέος Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol ο Simon Pitout
Yakir Gabay: Ο Ισραηλινός επιχειρηματίας που επενδύει δισεκατομμύρια στην Κύπρο
Κυπριακής καταγωγής χρηματιστής ένοχος για απάτη στο Λονδίνο
Ο νέος Chief Operations Officer της Cyta και το όραμά του για τον Οργανισμό
Για δεύτερο internship στη NASA η νεαρή Κύπρια Ελένη Χαρίτωνος
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Πενθεί για τον αδόκητο θάνατο της Χριστίνας Λοΐζου
Στις ΗΠΑ για την εκτόξευση του πυραύλου FALCON 9 της SPACEX θα βρεθεί φοιτήτρια του ΤΕΠΑΚ
Γιώργος Μετζάκης: Ο νέος Chief Commercial Officer της Cyta και το μεγάλο στοίχημα που θέλει να κερδίσει
Ξένια Χατζηιωαννίδου, η νέα Γενική Διευθύντρια της Innovation/Leo Burnett