Ξένιος Κονομής: Η Τράπεζα Κύπρου αιμοδότης για μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις

Η Τράπεζα Κύπρου, που αποτελεί τον βασικό «αιμοδότη» στις ΜΜΕ και Μεγάλες επιχειρήσεις καλείται να στηρίξει την απασχόληση και την πραγματική οικονομία σε μια απρόβλεπτη και άνευ προηγουμένου κατάσταση με τον νέο δανεισμό κατά την πρώτη εξαμηνία του 2020 να φτάνει σχεδόν τα €700 εκατ., σημείωσε ο Ξένιος Κονομής, Διευθυντής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων της Τράπεζας Κύπρου.

Σε ομιλία του στο 4ο Business Leaders Summit επεσήμανε ότι παρά την κρίση, η Τράπεζα συνεχίζει να παρέχει κοινά χρηματοδοτούμενα προγράμματα για να ενισχύσει τις επενδύσεις από πλευράς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και Μεγάλων επιχειρήσεων.

«Σε αυτή την κομβική στιγμή ενισχύουμε με πολλαπλό τρόπο την κυπριακή οικονομία. Προσαρμοζόμαστε στις νέες συνθήκες, δημιουργούμε το κατάλληλο περιβάλλον για νέες θέσεις εργασίας, προσφέρουμε χρηματοδοτικές λύσεις προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις του καιρού και δρούμε με τρόπο που η βιώσιμη επιχείρηση, ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της, έχει στο πλευρό της μία σύμμαχο», τόνισε σχετικά ο κ. Κονομής. 

«Σήμερα, καλούμαστε να επαναξιολογήσουμε το στρατηγικό σχέδιο σε κάθε επιχείρηση, λαμβάνοντας υπόψη ότι συνέβη, έτσι ώστε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και τις προκλήσεις της επόμενης μέρας», ανέφερε, μεταξύ άλλων. 

Επισημαίνοντας ότι πολλές επιχειρήσεις έχουν ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές και άλλες αντιμετωπίζουν ή ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, εξήγησε ότι είναι εδώ που οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρολό στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας περιορίζοντας τις αρνητικές επιπτώσεις και διατηρώντας σταθερή την ροή πιστώσεων προς την οικονομία.

Δειτε Επισης

Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Βγάζει ξανά στην...αναφορά την Kition ο Χριστοδουλίδης-«Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε»
Νέο αίμα στην αγορά εργασίας με διεύρυνση της πρόσβασης φοιτητών από τρίτες χώρες
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF
Πέρασε από το Υπουργικό ο Εθνικός Οργανισμός Ανάπτυξης-Κλείνει κενά στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων
Κτηματομεσίτες: Απαραίτητη η διόρθωση για διενέργεια γενικής εκτίμησης κάθε πέντε αντί κάθε τρία χρόνια
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης