CYPRUS INTERNATIONAL INSTITUTE OF MANAGEMENT - Στροφή στα κυπριακά εκπαιδευτήρια

Ο δρ Θεόδωρος Παναγιώτου, Director του CIIM, μας μιλά για τη στροφή των φοιτητών στα κυπριακά εκπαιδευτήρια λόγω covid -19, αλλά και για την τεχνολογία που αλλάζει τις μεθόδους διδασκαλίας.
 
Πώς αξιολογείτε τον Κύπριο επιχειρηματία και στέλεχος σε ό,τι αφορά την προσέγγισή του στη συνεχή επιμόρφωση και εκπαίδευση;
Η ανάγκη για συνεχή επιμόρφωση και εκπαίδευση έχει πλέον γίνει κατανοητή σε όλους τους επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως ηλικίας ή απολαβών. Οι Κύπριοι επιχειρηματίες και τα στελέχη έχουν πλέον κατανοήσει την ανάγκη και αναγνωρίζουν ότι το Cyprus International Institute of Management είναι η κορυφαία επιλογή για μετεκπαίδευση και ουσιαστική επιμόρφωση σε ό,τι αφορά τη διοίκηση επιχειρήσεων και πλήθος άλλων κλάδων επιχειρηματικής δραστηριότητας.
 
Πόσο απαραίτητο είναι για κάθε στέλεχος και επιχειρηματία να επενδύει στην περαιτέρω εκπαίδευσή του;

Όλες οι μελέτες σε παγκόσμιο επίπεδο διαπιστώνουν ότι η εκπαίδευση και η συνεχής ενημέρωση των επιχειρηματιών και των στελεχών επιχειρήσεων οδηγούν σε αύξηση των απολαβών, βελτιώνουν τον τρόπο σκέψης και εφαρμογής των νέων τεχνολογιών στο περιβάλλον εργασίας τους. Ειδικά η εκπαίδευση που παρέχεται από το κορυφαίο Business School της Κύπρου, το Cyprus International Institute of Management, αφορά σε συγκεκριμένες και πλήρως αξιοποιήσιμες γνώσεις και δεξιότητες. Δουλεύουμε με μάχιμα στελέχη εταιρειών πάνω σε πραγματικά προβλήματα και επιτυγχάνουμε τη μάθηση μέσω της δράσης. Δεν είναι τυχαίο που επιτυχημένες εταιρείες επιλέγουν τα στελέχη τους να σπουδάσουν στο CIIM, αφού μέσα από τα μεταπτυχιακά του προγράμματα μελετούν και κατανοούν καλύτερα τα συγκεκριμένα προβλήματα ή και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί στους οποίους εργάζονται.
 
Ποια προγράμματα προσφέρει το ίδρυμά σας σε στελέχη και επιχειρηματίες και πώς προσαρμόζεστε στις ανάγκες τους;
Τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται στους επιχειρηματίες είναι συνολικά οκτώ και είναι εξειδικευμένα για τον κάθε κλάδο και την κάθε πρόκληση που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες. Το σημαντικότερο που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι το CIIM και τα προγράμματά του είναι πλήρως ευέλικτα και προσαρμόσιμα στο πρόγραμμα των επαγγελματιών. Τα μαθήματα είναι κυρίως σε απογευματινές ώρες και το πρόγραμμα σπουδών του κάθε φοιτητή μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τις επαγγελματικές του ανάγκες και περιορισμούς.
 
CIIM MBA
Το πρόγραμμα ΜΒΑ του CIIM, με διεθνή αναγνώριση, κατατάσσεται σταθερά στα καλύτερα 1% ΜΒΑ του κόσμου. Με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας και πάνω από 2.000 απόφοιτους, το MBA αποσκοπεί στη δημιουργία σύγχρονων καταρτισμένων επιχειρηματιών και ηγετών, που μπορούν να επιτύχουν σε οποιοδήποτε εργασιακό περιβάλλον.
 
MSc Financial Services
To Master στα Χρηματοοικονομικά και Τραπεζικά απευθύνεται σε πτυχιούχους των θετικών επιστημών και των οικονομικών και είναι, μάλιστα, το μοναδικό στην Κύπρο που έγινε δεκτό στο Πρόγραμμα Αναγνώρισης Πανεπιστημίων του Ινστιτούτου CFA (CFA Institute University Recognition Programme).
 
MBM – MSc in Business Management
Το Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων έχει σχεδιαστεί για απόφοιτους οποιουδήποτε κλάδου και παρέχει ιδανικό συνδυασμό γνώσεων και πρακτικής εξάσκησης (Learning By Doing). Με εργαστήρια, επισκέψεις σε επιχειρήσεις και πρακτική εξάσκηση σε εταιρείες, ο φοιτητής παίρνει μια δυνατή πρώτη γεύση από τον εργασιακό χώρο. Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση προσφέρει μια ελκυστική επιλογή από εξειδικευμένες κατευθύνσεις, όπως Ψηφιακό Μάρκετινγκ, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα και Oil &Gas.
 
MSc Human Resource Management and Organisational Behaviour
Το πρόγραμμα στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους φοιτητές την απαραίτητη ακαδημαϊκή γνώση και επαγγελματικές δεξιότητες για να επιδιώξουν μια επιτυχημένη καριέρα στο χώρο της διοίκησης του ανθρώπινου δυναμικού και έχει την προσυπογραφή του Κυπριακού Συνδέσμου Κυ.Συ.Δ.Α.Δ. - CyHRMA και την επαγγελματική πιστοποίηση του Society of Human Resource Management - SHRM της Αμερικής.
 
MSc in Business Intelligence & Data Analytics
Το Μάστερ στην Επιχειρηματική Ευφυΐα και την Ανάλυση Δεδομένων είναι το πρόγραμμα τεχνολογικής αιχμής που πρωτοστάτησε στην εκπαίδευση ανάλυσης δεδομένων και στην ίδρυση του Κέντρου Καινοτομίας Τεχνολογιών, Blockchain που συγκεντρώνει οικονομικούς και τεχνολογικούς φορείς, υπό την ηγεσία του CIIM με τη συνεργασία του UCL.
 
MSc in Financial Law and International Taxation
Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο Χρηματοοικονομικό Δίκαιο και τη Διεθνή Φορολογία προσφέρει την απαραίτητη τεχνογνωσία για την παροχή ορθών χρηματοοικονομικών και φορολογικών συμβουλών τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
 
Master in Public Sector Management
Το Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση είναι ένα απαραίτητο πτυχίο για όσους θέλουν να ανελιχθούν στο δημόσιο τομέα.
 
Θεωρείτε πως η πανδημία του covid-19 έχει επηρεάσει τη φιλοσοφία του Κύπριου επιχειρηματία και στελέχους σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά προγράμματα εκπαίδευσης;
Η πανδημία του Covid-19 έχει επηρεάσει όλους τους επιχειρηματικούς τομείς. Βλέπουμε και την επίδρασή του στη φιλοσοφία των επαγγελματικών στελεχών και των επιχειρηματιώ . Η αύξηση χρήσης της τηλεργασίας (remote working) έχει οδηγήσει σε αναζήτηση νέων τεχνολογιών και νέων μεθόδων παρακολούθησης της εργασίας.  Τα αποτελέσματα των νέων συνθηκών μένει να τα δούμε στην πράξη, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι οι επιχειρηματίες, που συνεχώς αναζητούν τρόπους για να βελτιώσουν την παραγωγικότητα τους και την αποτελεσματικότητα, έχουν πλέον μία ακόμη παράμετρο για να ανταγωνισθούν και η συνεχής εκπαίδευση μέσα από τα προγράμματα του CIIM τους δίνει τα εργαλεία που χρειάζονται για να πετύχουν.
 
Ποιες μεγάλες αλλαγές αναμένεται να δούμε στη σφαίρα της εκπαίδευσης γενικότερα στην μετά την πανδημία εποχή;
Η εκπαίδευση γενικότερα έχει αλλάξει ριζικά μετά την πανδημία του Covid-19, καθώς σε όλες τις βαθμίδες γίνεται πλέον εκτενέστερη εφαρμογή των νέων τεχνολογιών και αναζητούνται νέες λύσεις για την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση από απόσταση. Ειδικότερα όμως για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Κύπρο το τοπίο αλλάζει σημαντικά μετά το Brexit και ο Covid-19 ήρθε για να επιταχύνει αυτές τις αλλαγές.                   Οι Κύπριοι που αναζητούσαν υψηλότερη και πιο εξειδικευμένη μόρφωση στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Μεγάλη Βρετανία, πλέον αποτείνονται σε κυπριακά Ιδρύματα με πλήρη αναγνώριση από διεθνείς φορείς. Το Cyprus International Institute of Management είναι πρωτοπόρο σε αυτή τη διαδικασία, καθώς όλα του τα προγράμματα είναι πιστοποιημένα από τους σημαντικότερους διεθνείς φορείς. Ταυτόχρονα, παρέχουμε ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών με περιορισμένο αριθμό  φοιτητών ανά τάξη και προσαρμοσμένο στις ανάγκες των επαγγελματιών που μας επιλέγουν για την μετεκπαίδευσή τους, ενώ εφαρμόζουμε και λύσεις τηλε-εκπαίδευσης, ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ακόμη και το χειρότερο δυνατό σενάριο, εάν παρουσιαστεί, όπως ένα δεύτερο κύμα του Covid-19 από το φθινόπωρο. Με λίγα λόγια, το CIIM είναι στην αιχμή της τεχνολογίας και των νέων εξελίξεων στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της εκπαίδευσης επιχειρηματιών και επαγγελματικών στελεχών εδώ και 30 χρόνια και θα συνεχίσει να είναι μέσα σε δύσκολες συνθήκες, προσφέροντας πλήρως αξιοποιήσιμες γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει στους απόφοιτους του ένα καλύτερο αύριο. Όσοι συμπολίτες μας επιλέξουν να αρχίσουν ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο CIIM αντί στο εξωτερικό, δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από όσους θα το ρισκάρουν φοιτώντας εκτός Κύπρου.
 
 
Στοιχεία επικοινωνίας
Τηλέφωνα:
77772446 (Main Operator)
+357 22462246 (Λευκωσία)
+357 25878782 (Λεμεσός)
E-mails: ciim@ciim.ac.cy (General Enquires)
admissions@ciim.ac.cy (Admissions Office)
 

Δειτε Επισης

NEAPOLIS UNIVERSITY PAFOS - Πανεπιστήμια και Επιχειρήσεις σε σχέση διάδρασης
FREDERICK UNIVERSITY - Το επόμενο βήμα η δια βίου μάθηση
CYPRUS INTERNATIONAL INSTITUTE OF MANAGEMENT - Στροφή στα κυπριακά εκπαιδευτήρια
CYPRUS INSTITUTE OF MARKETING – THE CYPRUS BUSINESS SCHOOL - Learning Never Ends
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ UCLAN CYPRUS - Εκπαίδευση σημαίνει ανέλιξη
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ - Η συνεχής επιμόρφωση το στοίχημα για τους Επαγγελματίες
ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (ΑΠΚΥ) - Εξ αποστάσεως Σπουδές προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου!