Έξυπνα σπίτια: Ελέγξτε τα πάντα από ένα smartphone

Τα έξυπνα σπίτια γίνονται σταδιακά πραγματικότητα και στην Κύπρο, καθώς ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικιών αλλάζουν τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την καθημερινότητά τους, εξετάζοντας τις ολοκληρωμένες λύσεις Smart Home που υπάρχουν στην αγορά και επιτρέπουν στους χρήστες τους να διαχειρίζονται τα πάντα στον ιδιωτικό τους χώρο εξ αποστάσεως.

Στο πλαίσιο αυτό η NEDECO Electronics Ltd συνεργάζεται με την Cockpit Σλοβενίας για την εγκατάσταση και υποστήριξη ενός καινοτόμου ασύρματου συστήματος για Έξυπνα Σπίτια. 

Το καινοτόμο Cockpit που εισήγαγε στην κυπριακή αγορά η NEDECO είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα αυτοματισμού, το οποίο αποτελείται από πλειάδα λειτουργικών μονάδων και αισθητήρων που μπορούν να ελέγξουν τον φωτισμό, τον κλιματισμό, τον συναγερμό, τους θερμοστάτες και άλλες συσκευές, είτε ο χρήστης βρίσκεται εντός σπιτιού είτε εκτός, σε απομακρυσμένη τοποθεσία.

Το σύστημα μπορεί να εγκατασταθεί σε νέα αλλά και υφιστάμενα σπίτια, καθώς δεν απαιτείται οποιαδήποτε ειδική καλωδίωση ή εξοπλισμός, ούτε και οποιεσδήποτε πρόνοιες, ενώ παρέχει τη δυνατότητα στον χρήστη να το ελέγχει τόσο με τους συμβατικούς διακόπτες όσο και με το smart phone ή tablet του. 

Το Cockpit χρησιμοποιεί ασύρματη τεχνολογία Z-Wave που θεωρείται η κορυφαία σε τέτοια συστήματα, με πολλά πλεονεκτήματα έναντι άλλων τεχνολογιών και αποτελεί μία πιο οικονομική λύση σε σύγκριση με τα παραδοσιακά ενσύρματα συστήματα αυτοματισμού. 

Η Smart Home τεχνολογία, που βασίζεται στη φιλοσοφία του Internet of Things, κερδίζει με φρενήρεις ρυθμούς τη θέση της στην καθημερινότητα των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, ρυθμίζοντας το οικιακό τους περιβάλλον με βάση τις επιθυμίες τους.

Δειτε Επισης

Γιατί έρχονται στην Κύπρο οι Google, Amazon, SalesForce & Binance;
NEDECO: Σχεδιάστε σήμερα τη μελλοντική σας ανάπτυξη και βιωσιμότητα
Αλλαγής σκυτάλης στα ηνία της Cablenet-Νέος CEO ο Ιωάννης Μαυρίδης
Η AWS ανακοινώνει νέες καινοτόμες λειτουργίες για το Amazon Bedrock
ConsulTech: Ενώνει δυνάμεις με την αμερικανική TKI με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
Είκοσι νέες ψηφιακές υπηρεσίες εντός του 2024-Τα πλάνα του Υφ. Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής
Με μεγάλη επιτυχία το «2ο Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit» (pics)
Η Quadcode ενώνει δυνάμεις με την Capacitor Partners για το μεγαλύτερο Hackathon στην Κύπρο
Η Κύπρος ως ιδανικός προορισμός για να ζει, να εργάζεται και να δραστηριοποιεί κανείς τις επιχειρήσεις του
Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας