Αεροδρόμιο Λάρνακας: Σε αναζήτηση επενδυτή για εμπορευματικό σταθμό

Πλάνα για την κατασκευή και λειτουργία νέου εμπορευματικού σταθμού στο χώρο του αερολιμένα Λάρνακας κάνει το Υπουργείο Μεταφορών, εξ’ ού και σύντομα αναμένεται να προκηρυχθεί σχετικός διαγωνισμός για εξεύρεση επενδυτή. 
 
Σύμφωνα με απάντηση της αρμόδιας Υπουργού, Βασιλικής Αναστασιάδου σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη, τα σχετικά έγγραφα για την προκήρυξη του διαγωνισμού βρίσκονται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας για νομοτεχνικό έλεγχο.
 
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Υπουργός, η Hermes είχε στα παρελθόν  προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές με στόχο τη δημιουργία σύγχρονου, Νέου Εμπορευματικού Σταθμού σε χώρο πλησιέστερα του Νέου Τερματικού Κτηρίου.
 
Ωστόσο, προστίθεται, λόγω της οικονομικής κρίσης και της συνεπακόλουθης δυσκολίας εξεύρεσης χρηματοδότησης για την ανάπτυξη εμπορευματικού σταθμού ανετράπησαν τα αρχικά χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί από την Εταιρεία. Στο παρόν στάδιο, σημειώνει η κ. Αναστασιάδου,  η Εταιρεία Hermes από κοινού με την Κυπριακή Δημοκρατία προτίθενται να προβούν σε διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού για εξεύρεση Επενδυτή για την υπό αναφορά ανάπτυξη. Τα σχετικά έγγραφα βρίσκονται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας για νομοτεχνικό έλεγχο.
 
Συναφώς, το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της Μελέτης και Κατασκευής των Νέων Εγκαταστάσεων θα εξαρτηθεί από την πορεία της διαδικασίας του διαγωνισμού και των διαβουλεύσεων ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη, με στόχο την κατασκευή ενός Εμπορευματικού Σταθμού που να μπορεί να εξυπηρετεί όλες τις απαιτούμενες δραστηριότητες που συνδέονται με τη μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση εμπορευμάτων.
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοψία Βαφεάδη σε αναπτυξιακά έργα στην Πάφο-Οι διαφορές με την εταιρεία για τον δρόμο προς την Πόλη
Ρεκόρ στην αγορά κατοικίας-Το είδος και η αξία των διαμερισμάτων που προτιμώνται
Όμιλος Λεπτός: Η ιστορία από το 1960, τα έργα ορόσημα και οι δραστηριότητες σήμερα
Νέος κύκλος εκστρατειών Altamira: Διαμερίσματα και επαύλεις σε παραλιακές περιοχές
Βγάζει ξανά στην...αναφορά την Kition ο Χριστοδουλίδης-«Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε»
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου
Κτηματομεσίτες: Απαραίτητη η διόρθωση για διενέργεια γενικής εκτίμησης κάθε πέντε αντί κάθε τρία χρόνια
Όμιλος Domenica: Επιτυχής ολοκλήρωση του «Universal Residences»-Μια εξαιρετική εμπειρία διαβίωσης
Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Μάρτιο
ΥΠΕΣ: Τα έργα που προγραμματίζονται-Αναθεώρηση στεγαστικών, «Ιππόδαμος» και «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»