Αίγυπτος: Διαγωνισμός για όνομα και λογότυπο της νέας Διοικητικής πρωτεύουσας

Το όνομα της νέας Διοικητικής της πρωτεύουσας αναζητεί η Αίγυπτος, μέσω ενός δημόσιου διαγωνισμού που ήδη προκήρυξε. 
 
Σκοπός της εταιρείας που διαχειρίζεται την ανέγερση της νέας πρωτεύουσας είναι η νέα αυτή πόλη να αποκτήσει ένα όνομα που να εκφράζει την αιγυπτιακή ταυτότητα και να είναι μοναδικό, πρωτότυπο και απλό. Παράλληλα, δεn θα πρέπει να υπερβαίνει τις δύο λέξεις και θα πρέπει να μπορεί να προφέρεται εύκολα. Δεν μπορεί να έχει διφορούμενη έννοια ούτε να εκφράζει πολιτικό κόμμα ή θρησκευτικό προσανατολισμό. Πρέπει να είναι γραμμένο στα αραβικά και να μη θεωρείται παραδοσιακό.
 
Υπάρχουν και βραβεία για τις καλύτερες ιδέες, οι οποίες θα επιβραβευτούν συνολικά με 250.000 Λίρες Αιγύπτου (που ισοδυναμούν περίπου με 15.023 δολάρια).
 
Όπως γράφει ο αιγυπτιακός Τύπος, ο διαγωνισμός που προκηρύχθηκε από την Εταιρεία που διαχειρίζεται το κτίσιμο της όλης πόλεως («The Administrative Capital for Urban Development Company») θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Αυγούστου, για τον οποίο θα συσταθεί ομάδα εμπειρογνωμόνων για να αξιολογήσει τις υποβληθείσες προτάσεις και να επιλέξει το καλύτερο όνομα μεταξύ τους.
 
Να σημειωθεί ότι τη νέα διοικητική πρωτεύουσα της Χώρας του Νείλου θεμελίωσε, τοποθετώντας τον πρώτο λίθο, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, πριν ακριβώς από ένα χρόνο, τον Ιούλιο του 2018.
 
Η νέα υπερσύγχρονη πόλη, που θα αποτελέσει τη νεότερη πρωτεύουσα του κόσμου, θα έχει έκταση 170.000 φυντανίων, θα διαιρείται σε 20 κατοικημένες περιφέρειες και θα είναι οργανωμένη για να δεχτεί 6,5 εκατομμύρια μονίμους κατοίκους, με ένα οδικό δίκτυο μήκους 650 χλμ., ένα διεθνές αεροδρόμιο και ηλεκτρικό τρένο που θα συνδέει την πόλη με τις γειτονικές πόλεις 10η Ραμαντάν και Αλ Σαλάμ και από εκεί με το Κάιρο.
 
Θα διαθέτει 1.250 τζαμιά και εκκλησίες, ένα συνεδριακό κέντρο 5.000 θέσεων, σχεδόν 2.000 σχολεία και κολέγια, πάνω από 600 ιατρικές εγκαταστάσεις και ένα πάρκο που αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο.
 
Η νέα αιγυπτιακή πρωτεύουσα θα βρίσκεται περίπου 45 χιλιόμετρα ανατολικά του Καΐρου και θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση της σημερινής πρωτεύουσας, του Καΐρου, που έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα είκοσι εκατομμύρια κατοίκους, και είναι πλέον μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις του κόσμου.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Προειδοποιεί για τις οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στη Γάζα η Σαουδική Αραβία
Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Οδεύει προς τα $10.000 ο χαλκός μετά την προσφορά της BHP για την Anglo American
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο