Τράπεζα Κύπρου: Μειώνει το λειτουργικό κόστος

Στη μείωση του λειτουργικού κόστους και στην καλλιέργεια κουλτούρας περιορισμού των δαπανών στοχεύει η Τράπεζα Κύπρου, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση των εσόδων.

Σε μήνυμά του ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, Χριστόδουλος Πατσαλίδης, ενημερώνει το προσωπικό για αποφάσεις που έχουν ληφθεί και σχετίζονται με την σταδιακή αποχώρηση συμβούλων (consultants), σε συνάρτηση και με την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων και την πορεία των πωλήσεων στο REMU (της μονάδας διαχείρισης ακινήτων, αναμένοντας μάλιστα ότι το 2020 το εν λόγω κόστος θα είναι αισθητά μειωμένο.

Ταυτόχρονα, στην Τράπεζα Κύπρου έχει συσταθεί ομάδα από στελέχη, η οποία εξετάζει περαιτέρω πρωτοβουλίες για μείωση του λειτουργικού κόστους, το οποίο, όπως διευκρινίζεται, δεν έχει σχέση με το κόστος προσωπικού), με πρόθεση να ενταχθεί όλο το προσωπικό στην όλη προσπάθεια, προκειμένου οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν κουλτούρα περιορισμού των δαπανών.

Διαβάστε ακόμα: Lawrence Ho: Το καζίνο στοχεύει στους premium επισκέπτες

Διαβάστε ακόμα: Νέο πρόσωπο αποκτά το εμπορικό τρίγωνο της Λευκωσίας

Διαβάστε ακόμα: Χ. Ιωαννίδης: Πρόκληση η δημιουργία και διατήρηση μιας ταλαντούχου ομάδας
 
Εξάλλου, ο κ. Πατσαλίδης ενημέρωσε τους εργαζομένους ότι η συμμετοχή του προσωπικού δεν θα περιοριστεί στο έργο της μείωσης των λειτουργικών δαπανών, αλλά θα διευρυνθεί και στα θέματα της αύξησης των εσόδων και στη διαμόρφωση του επιχειρηματικού μοντέλου της Τράπεζας.

Η Τράπεζα Κύπρου έχει εισέλθει σε ένα πρόγραμμα ψηφιακής μεταμόρφωσης με στόχο αφενός τη μείωση του κόστους και αφετέρου την εξεύρεση νέων ροών εισοδημάτων.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας εξηγεί ότι είναι φυσιολογικό πως οι αυτοματοποιήσεις, οι πωλήσεις δανείων, οι απλοποιήσεις διαδικασιών, η πάταξη της γραφειοκρατίας, και οι πιο σύγχρονες μέθοδοι εργασίας, δημιουργούν ευκαιρίες για μείωση του εργατικού κόστους, κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα την Τράπεζα επί του παρόντος και θα τύχει επεξεργασίας στα πλαίσια της ετοιμασίας των προϋπολογισμών για το 2020.

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP